Zlatna harfa 2023.

01 lipnja, 2023

Post By : MBL

Nakon višegodišnje pauze zbog nepovoljne zdravstvene situacije u zemlji i svijetu, Zlatna je harfa ove godine ponovo zazvonila diljem Lijepe Naše.
Tako je 27. svibnja 2023. održan pokrajinski susret Zlatne harfe Zagrebačke nadbiskupije u bazilici svetog Antuna Padovanskog na Svetom Duhu u Zagrebu.
Tamošnji župnik i lektor fra Ivan Lotar predvodio je svetu misu u čijem su liturgijskom misnom pjevanju sudjelovala sva djeca članovi zborova koji su se prijavili za nastup na Zlatnoj harfi. Fra Ivan je djecu potaknuo na razmišljanje o važnosti sudjelovanja na svetoj misi te ih pohvalio za predanost koju ulažu u rad i napredak svojih zborova.
Nakon svete mise uslijedio je koncert zborova koji su izveli po jednu pjesmu posvećenu sv. Nikoli Taveliću ili bl. Mariji Petković. Svi su zborovi bili veličanstveni, odlično uvježbani, pokazujući raskoš muzikalnosti, ne samo vokalne nego i instrumentalne.
Na koncertu su nastupili zborovi župa: Uznesenja Blažene Djevice Marije te sv. Nikole b. iz Stenjevca, sv. Luke Evanđelista iz Travnog, Majke Božje Lurdske, bl. Augustina Kažotića s Peščenice, Svete Obitelji, Kraljice Svete Krunice, sv. Pavla iz Retkovca te župe domaćina sv. Antuna Padovanskog.
Nakon nastupa pokrajinska zastupnica s. Željka Čeko uručila je priznanja svim zborovima zahvalivši Bogu na divnom susretu, a potom djeci, potičući ih na ustrajnost i redovitost u vježbanju, voditeljima zborova, roditeljima na podršci te župniku domaćinu, fra Ivanu Lotaru, koji je sve sudionike prekrasno ugostio.
Svoju gostoljubivost domaćini su upotpunili ručkom koji su priredili za sve uzvanike.
Okrijepljeni duhovno i tjelesno mali i veliki sudionici prekrasne svečanosti tako su završili ovogodišnju Zlatnu harfu, mnogi od njih već s idejama kako će se pripremati za sljedeći.

Nikolina Baletić