Zbor mladih Vrba

Zbor mladih Vrba osnovan je u siječnju 2012. godine na inicijativu tadašnjeg duhovnog asistenta Franjevačke mladeži, fra Jure Hrgovića. Prvi članovi zbora su bili framaši iz mjesnog bratstva Frame pod vodstovom Maje Nedić. U lipnju iste godine, snimljen je i album privijenac „Nek slavljen bude Bog“ na kojem se nalazi deset obrada popularnih duhovnih pjesama i pet instrumentalnih izvedbi duhovnih šansona. U jesen 2012. uslijedila je promocija CD-a u Hrvatskoj katoličkoj misiji u Frankfurtu i Main Taunus Hochtaunusu te u našoj župi.

Budući da je sveti Franjo zaštitnik ekologije, u proljeće 2013. godine na poziv hrvatske europarlamentarke Ivane Maletić, zbor je sudjelovao i pjevao na prvoj misi na hrvatskom jeziku u Europskom parlamentu u Strassbourgu povodom obilježavanja Svjetskog dana voda.

Kao zbor služe župi i župljanima svojim pjevanjem na nedeljnjim večernjim misama, ali se rado odazovu i na smotre duhovne glazbe te su tako nastupali na Petrovom ključu te smotri zborova u Vukomercu. Također su nastupali i na Adventu u Zagrebu u tunelu Grič. Osim toga zbor pjeva i na vjenčanjima, krizmi te framaškim obećanjima u župi.

Godine 2017. za svoj peti rođendan održali su svoj prvi samostalni koncert u kapeli Majke Božje Lurdske pod vodstvom Matea Grabovca koji službu preuzima 2014. godine.

S vremenom se sve više mladih uključivalo koji nisu bili u bratstvu Franjevačke mladeži, pa je zbor promijenio ime u Zbor mladih Vrba. Mnogi se pitaju zašto upravo to ime, a objašnjenje je vrlo jednostavno. Svetiše i župa se nalazi u Vrbanićevoj ulici i davnih godina, prije nego što je Frama započela svoje djelovanje, u župi je postojao Studenski katolički centar Vrba koji je okupljao mlade koji su došli studirati i raditi iz Dalmacije i Zagore.

Od jeseni 2018. službu voditelja zbora preuzela je Anamarija Tomašević, a od rujna 2021. godine zbor vodi Miriam Čizmek. Danas zbor broji dvadesetak mladih – iz župe, ali i iz drugih dijelova Zagreba, koji svojim glasom i radošću žele služiti i slaviti Boga.

Zbor mladih Vrba možete vidjeti i poslušati na nedjeljnim misama u 19h ili na društvenim mrežama

facebook i Instagram