Humanitarna udruga fra Ante Antić

Časni sluga božji Fra Ante Antić u svom višegodišnjem boravku u Zagrebu, ostavio je velik i neizbrisiv trag na području duhovnosti i na karitativnom polju. Potaknuti time, braća franjevci iz župe Majke Božje Lurdske osnovali su „Humanitarnu udrugu fra Ante Antić“.

Naglasak je stavljen na molitvu za proglašenje o. Antića blaženim i svetim, kao i na širenje glasa svetosti Časnog sluge i na upoznavanje njegovog života; te konačno na karitativni rad.

 

Svakog prvog četvrtak u mjesecu i svakog 16. u mjesecu organizira se cjelodnevno klanjanje pred Presvetim u crkvi Majke Božje Lurdske s ciljem da se fra Ante Antić što prije proglasi blaženim.

Na promicanju glasa svetosti fra Ante Antića Udruga djeluje i putem društvenih medija kako bi svakodnevno ljudima približila život i karizmu Časnoga sluge.

Karitativni rad zamišljen je kao pomoć potrebitima, a na poseban način onima koji dolaze u Zagreb u svrhu liječenja ili slično, a nemaju mogućnost smještaja. Kroz različite humanitarne akcije i projekte Udruga želi u djelo provesti fra Antino geslo: kad vam netko učini dobro, ono se mora nastaviti umnažati da bi bilo još veće dobro.

 

Udruga se djelomično oslanja na povlačenje financijskih sredstava iz socijalnih programa EU fondova kako bi sugrađanima u potrebi omogućila što bolji i lakši život.

Kako bi što uspješnije ostvarili ove programe i planove, Udruga poziva sve koji mogu i žele da se uključe u mrežu prijatelja fra Ante Antića, bilo za molitveni dio, bilo za promicanje glasa svetosti, bilo za karitativno područje. Svatko može pripomoći u onom djelu i s onim darovima s kojima nas je Bog obdario, tako da je u Udruzi svatko dobrodošao.

 

web stranica humanitarne udruge Fra Ante Antić

facebook stranica humanitarne udruge Fra Ante Antić