Svečana proslava Gospe od Zdravlja i svetkovina Krista Kralja

22 studenoga, 2021

Post By : MBL

U nedjelju, 21.11. proslavili smo blagdan Gospe od Zdravlja, a ujedno i svetkovinu Krista Kralja svega stvorenja. 

Svetkovina Krista Kralja posljednja je nedjelja liturgijske godine. Slavi se posljednjih dana mjeseca studenoga i proslavlja Kristovo Kraljevstvo: Krista kao Gospodara vremena i povijesti, početaka i kraja cijeloga svijeta i svih stvorenja.

Središnje misno slavlje u 10h predvodio je fra Ante Vučković koji nas je kroz trodnevnicu pripremio i za sam blagdan Gospe od Zdravlja. Veliko mu hvala što nas je kroz ove dane tako nadahnuto vodio kroz Isusove Riječi i kako da one postanu naš život.

Molitva Gospi od zdravlja:

Gospodine sveti Oče, svemogući vječni Bože, o svetkovini Blažene Djevice Marije, Gospe od Zdravlja, hvalimo te, blagoslivljamo te i slavimo te. Dok putujemo zemljom, tvoje spasenje obuzima čitava čovjeka, naše tijelo i našu dušu.

Po zdravlju posve se mijenja naše stanje: tlačenje se okreće u slobodu, neznanje u spoznaju istine, bolest u zdravlje, žalost u radost, smrt u život, robovanje grijehu u dioništvo tvoje božanske naravi. Po zagovoru Blažene Djevice Marije, Gospe od Zdravlja, molimo te, udijeli nam zdravlje i duše i tijela, da ti u zdravom tijelu uzmognemo zdravom dušom iskazati slavu.

Amen.