06 veljače, 2022

Post By : MBL

RASPORED BOGOSLUŽJA I ŽUPNE OBAVIJESTI

(6. – 13. veljače 2022.)

Peta nedjelja kroz godinu

 

Četvrtak Spomendan bl. Alojzija Stepinca, biskupa i mučenika U 17 sati, kardinal Josip Bozanić, nadbiskup zagrebački, predvodit će središnje euharistijsko slavlje ispred potresom ranjene zagrebačke prvostolnice.
Petak  Svetkovina Majke Božje Lurdske

Svete mise su u 6.30; 7.30; 9; 10; 11.30; 14; 16 i 19 sati

Središnje misno slavlje u 19 sati predvodi pomoćni biskup zagrebački mons. Ivan Šaško.

Nakon misa za bolesnike u 14 i 16 sati neće biti sakramenat bolesničkog pomazanja već molitva za zdravlje. 

Subota  U sklopu proslave Gospe Lurdske, slavit ćemo sv. misu u 17sati za djecu i mlade naše župe kao i njihove roditelje. Nakon mise bit će blagoslov djece i roditelja. 

 

  • Nalazimo se u devetnici Majci Božjoj Lurdskoj. Svaku večer u 18.15 molimo Gospinu krunicu, zatim molitve devetnice, a u 19 sati slavimo svetu misu. 
  • Zbog proslave Stepinčeva i blagdana MB Lurdske u četvrtak i petak neće biti župnoga vjeronauka za prvopričesnike. 
  • U iduću nedjelju članovi naše Frame dat će obećanja preko večernje svete mise, podržimo ih svojim molitvama. 
  • Hrvatsko katoličko društvo medicinskih sestara i tehničara poziva svoje članove na predavanje u utorak, 08.02. u 16:30 sati u crkvi sv. Leopolda Mandića u Dubravi.
  • Sljedeće nedjelje na misi u 11:30 oprostit će mo se od našeg župnog vikara fra Ivana Marije Đuzela kojemu zahvaljujemo na predanom radu u našoj župi. Na njegovo mjesto dolazi fra Siniša Balajić kojemu želimo iskrenu dobrodošlicu.
  • U akciji naše župe: jedna obitelj za jedan metar kvadratni poda u crkvi, do sada je „popločano“ 339 m2 poda. Cijena jednog m2 poda iznosi 2450 kn. Pozivamo i ostale da svojim prilozima pomognu ovu akciju. Hvala svima koji su do sada dali svoj prilog.