Hodočašće ikone Kraljice Franjevačke obitelji

28 prosinca, 2022

Post By : MBL

U ponedjeljak, 26. prosinca 2022., u našu župu i svetište došla je Ikona Kraljice Franjevačke obitelji koja je u ožujku 2018. započela svoje hodočašće diljem Europe.

Cilj je ovog hodočašća da ikona posjeti sva mjesna bratstva OFS-a i Frame, ali i da bude izložena za čašćenje u franjevačkim redovničkim zajednicama i franjevačkim župama.

Na ikoni se, uz prikaz Marije s Djetetom Isusom, nalaze i relikvije svetoga Franje, svete Klare i svete Elizabete Ugarske. Ikona je stigla iz bratstva sa Sigeta i prvo smo je smjestili u kapelicu braće franjevaca, gdje smo izmolili Anđeo Gospodnji i deseticu krunice na čast slavnog rođenja Isusova, a na nakanu cijele franjevačke obitelji.

Ikonu smo u 16:30 h izložili u našoj crkvi na čašćenje cijelom puku, nakon čega je fra Petar Milanović Trapo, duhovni asistent našeg mjesnog bratstva Franjevačkog svjetovnog reda, slavio svetu misu. U propovijedi je razjasnio značenje i put ove ikone.
Poslije mise molili smo pred ikonom franjevačku krunicu i litanije franjevačkih svetaca.
Nakon večernje svete mise u 19 h svečano smo ispratili ikonu i predali je bratstvu Marije Anđeoske iz Sesvetske Sopnice.