25 rujna, 2022

Post By : MBL

RASPORED BOGOSLUŽJA I ŽUPNE OBAVIJESTI

(25. rujna – 2. listopada 2022.)  

Dvadeset i šesta nedjelja kroz godinu

 

Utorak   Spomendan sv. Vinka Paulskog, prezbitera.
Četvrtak Blagdan sv. Mihaela, Gabrijela i Rafaela, arkanđela.

Nakon večernje mise klanjanje pred Presvetim i početak trodnevnice svetom Franji.

Petak Spomendan sv. Jeronima, prezbitera i crkvenog naučitelja.

Nakon večernje mise Pobožnost sv. Franji.

Subota Spomendan sv. Terezije od Djeteta Isusa, crkvene  naučiteljice

Prva subota- dan posvećen BDM. Ujutro u 9 sati slavimo misu za one koji obavljaju pobožnost prvih subota, a navečer u  18.30 sati početak listopadske pobožnosti. Nakon večernje mise molitva za bolesnike i pobožnost sv. Franji.

 

  • Pozivamo roditelje djece za prvu pričest da do kraja mjeseca, u župnom uredu, prijave djecu za prvopričesnički vjeronauk, a krizmanike da donesu prijavnice koje su dobili, te ispune elektronsku prijavu preko web stranice župe.
  • Humanitarna udruga fra Ante Antić, u želji da pruži besplatne instrukcije za osnovnu i srednju školu, poziva profesore i studente koji su spremni darovati svoje znanje i vrijeme da se do kraja rujna jave na kontakt telefon ili na e-mail udruge. Više o svemu možete vidjeti na plakatu u predvorju.
  • Pozivamo srednjoškolce i studente da se uključe u zajednicu mladih – Frama, a djecu da se uključe u ministrante i dječji zbor. Osim dječjeg, u našoj župi djeluju još četiri zbora koji također pozivaju nove članove da im se priključe.
  • U petak 30. rujna, nakon  večernje sv. mise, u našoj dvorani, u sklopu trodnevnice za blagdan sv. Franje Asiškog, zaštitnika ekologa i ljubitelja prirode, Župa Majke Božje Lurdske organizira tribinu Čuvari smo svega što je Bog stvorio“. Predstavit ćemo nauk Crkve prema enciklici pape Franje Laudato sio brizi za zajednički dom, a u tom kontekstu osvrnut ćemo se na novi model prikupljanja komunalnog otpada u Zagrebu. Program realiziramo u suradnji s Udrugom za očuvanje planeta „I stvori Bog zemlju“. Dobrodošli svi zainteresirani!