23 listopada, 2022

Post By : MBL

RASPORED BOGOSLUŽJA I ŽUPNE OBAVIJESTI

(23. – 30. listopada 2022.)  

Trideseta nedjelja kroz godinu

 

Petak  Blagdan sv. Šimuna i Jude Tadeja, apostola.

 

  • U tijeku je listopadska pobožnost u čast BDM, svaku večer u 18.30 molimo krunicu.
  • U predvorju crkve, kod volontera župnog Caritasa  možete danas, iduću nedjelju kao i na svetkovinu Svih Svetih kupiti svijeće – lampione, za grobove svojih pokojnika. Prilozi od prodaje svijeća idu za potrebite iz naše župe. Hvala za vašu pomoć!
  • U samostanu smo organizirali besplatne instrukcije za osnovnu i srednju školu. Predmete iz kojih je moguće dobiti instrukcije, raspored i način prijave, možete pročitati na plakatu u predvorju crkve. Profesorima i studentima hvala na odazivu.
  • Sv. papa Ivan Pavao II. upriličio je u Asizu, gradu sv. Franje, u listopadu 1986. skup poglavara svjetskih religija. To je početak inicijative na kojoj su se nadahnjivali njegovi nasljednici Benedikt XVI i Franjo. Taj se povijesni događaj na različite načine obnavlja u općoj Crkvi svake godine.  U tom duhu, u petak 28. listopada, u našoj župnoj dvorani, upriličujemo program s početkom u 19.45:
    1. Otvaranje izložbe „Susret sv. Franje i Sultana“;
    2. Predavanje „Odnos sv. Franje prema Crkvi i svijetu svoga vremena – izvor nadahnuća papi Franji“ održat će fra Danijel Patafta, prof. crkvene povijesti na KBF-u u Zagrebu.