Slavlje svete potvrde 2021.

08 svibnja, 2021

Post By : MBL

      U subotu 24. travnja u našoj župnoj crkvi imali smo slavlje svete potvrde. Zbog epidemioloških mjera, i velikog broja krizmanika slavlje svete potvrde je bilo u dva termina u 9 sati i u 11 sati. Nažalost, zbog mjera samoizolacije jedan dio naših krizmanika je bio spriječen u sudjelovanju te će za njih biti organiziran još jedan termin u lipnju.
      Ovogodišnji djelitelj sakramenta potvrde u našoj župi bio je preč. Denis Barić. Uz njega su na misnim slavljima sudjelovali župnik fra Ivan Maletić i župni vikar fra Ivan Marija Đuzel koji je zajedno s vjeroučiteljima iz škola pripremao krizmanike na ovaj sveti dan.
      U ime krizmanika, predlavitelja su u pozdravnom govoru pozdravili krizmanici Marin Škorput i Katarina Mesarić, ujedno zahvalivši svojim roditeljima i kumovima što su ih molitvom i odgojem pratili i priveli Gospodinu. Predslavitelj je u homilijama potaknuo mlade da uvijek budu otvoreni Bogu, da ne zaborave na molitvu i Crkvu. Ohrabrio ih je usmjeravajući njihov pogled na primjer Apostola koji poneseni od Duha Svetoga hrabro svjedoče istinu evanđelja. Po završetku misnih slavlja naši krizmanici (ukupno 84) po grupama i razredima fotografirali su se zajedno sa svećenicima i vjeroučiteljicama pred kipom Majke Božje Lurdske, kojoj je kao Zaručnici Duha Svetoga povjerena ova župa, a samim time i život naših krizmanika.