30 srpnja, 2023

Post By : MBL

RASPORED BOGOSLUŽJA I ŽUPNE OBAVIJESTI

(30. srpnja – 5. kolovoza 2023.)  

Sedamnaesta nedjelja kroz godinu

 

PONEDJELJAK Spomendan sv. Ignacija Lojolskog, prezbitera
UTORAK Sv. Alfonz Marija de’Liguori, biskup i crkveni naučitelj
SRIJEDA Blagdan Gospe od Anđela – Porcijunkula

Svete mise su u 7, 8, 9 i 19h

ČETVRTAK Spomendan bl. Augustina Kažotića, biskupa
PETAK Spomendan sv. Ivana Marije Vianneya, prezbitera
NEDJELJA Blagdan Preobraženja Gospodinova

 

  • U srijedu, na blagdan Gospe od Anđela, moguće je zadobiti potpuni oprost u franjevačkim crkvama, župama i svetištima. Da bi se zadobio oprost potrebno je: pohoditi crkvu i pristupiti sakramentu pokore; pričestiti se; u crkvi izmoliti Očenaš i Vjerovanje; moliti na nakanu Svetoga Oca pape. Oprost se može zadobiti samo jedanput, a pohod crkvi može se obaviti od utorka u podne do srijede do kraja blagdana.
  • U nedjelju, 6. kolovoza, započinje devetnica pred svetkovinu Velike Gospe. Svaku večer s početkom u 18.30 sati molimo krunicu, a potom slavimo svetu misu.
  • U subotu, 5. kolovoza je Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja. Zahvalimo Gospodinu za dar slobode i molimo za hrvatske branitelje.
  • Humanitarna udruga Fra Ante Antić pokrenula je humanitarnu akciju „Kruh svoj s gladnim dijeli“. Cilj je prikupiti donacije kojima bi kupili i osigurali svagdanji kruh za one koji ga nisu u mogućnosti kupiti. Akcija je organizirana u suradnji s pekarnicom Bekeraj (Tuškanova 22). Više o akciji možete pročitati na plakatu u predvorju crkve ili na web stranicama župe i Udruge. Od srca vam zahvaljujemo na dobroti i pomoći!