Proslava Gospe od Zdravlja

26 studenoga, 2019

Post By : MBL

U četvrtak 21. studenog, svečanim misnim slavljem u 19.00 sati, proslavili smo blagdan Gospe od Zdravlja, suzaštitnice našega svetišta. Misno slavlje kao i trodnevnu pripravu predvodio je don Damir Stojić, studentski kapelan Grada Zagreba, a glazbeno animirao Zbor „Antić“. Poslije sv. mise uslijedilo je zajedničko slavlje sakramenta bolesničkog pomazanja.
Mnoštvo vjernika je kroz sva tri dana naše priprave dolazilo i utjecalo se moćnom zagovoru naše Nebeske Majke, tražeći i moleći duhovno i tjelesno zdravlje, za sebe i za svoje. Molitveni program u trodnevnici započinjali smo molitvom krunice i pobožnošću Gospi od Zdravlja, nakon čega je uslijedila sveta misa preko koje je pjevao slavljenički tim molitvene zajednice „Božja pobjeda“. Poslije mise je bila prigodna kateheza, te klanjanje Isusu u Presvetom Oltarskom Sakramentu, kojeg smo molili za unutarnje iscjeljenje i tjelesno ozdravljenje. U srijedu, 20. studenog, pjesmu i slavljenje za vrijeme klanjanja predvodili su članovi naše molitvene zajednice, a klanjanje je vodio fra Ivan Marija Đuzel.
Sakramentalni život, pokajanje, molitva i pobožnost najbolji su lijekovi naših slabosti, a zagovor Blažene Djevice Marije, Gospe od Zdravlja, naša višnja nada i spasenje. Zahvalni Gospodinu i Blaženoj Djevici Mariji, zahvaljujemo i svima koji su na bilo koji način doprinijeli ovoj proslavi.