Mlada misa fra Željka Štrbca

20 srpnja, 2020

Post By : MBL

     U subotu, 18. srpnja 2020., u svetištu Majke Božje Lurdske u Zagrebu, uz koncelebraciju petnaestak svećenika, mladomisničko slavlje proslavio je naš mladomisnik fra Željko Štrbac. Na samom početku, župnik i gvardijan fra Ivan Maletić pozdravio je sve nazočne te izrazio svoju radost i zadovoljstvo što može biti dionik tako milosnog događaja, koji je važan ne samo za fra Željka i njegovu obitelj, već i za cijelu župnu i redovničku zajednicu, kao i za Crkvu u našem narodu.
     Za vrijeme svete mise pjevao je zbor Fra Ante Antić, a kod oltara su posluživali Franjevački bogoslovi.
     Mladomisnikov propovjednik, fra Ivan Maletić, u homiliji je ocrtao lik i ulogu svećenika, te ukazao na uzvišenost svećeničkog poziva, a našeg mladomisnika fra Željka je ohrabrio i potaknuo na odvažno nasljedovanje Krista i življenje svoga poziva i poslanja.
     Po završetku svete mise i mladomisničkog slavlja, s nekoliko riječi okupljenima se obratio i mladomisnikov kum fra Kristian Stipanović, župnik i gvardijan u Imotskom. Zatim je u ime Franjevačke provincije Presvetoga Otkupitelja, riječ i čestitku mladomisniku uputio i sam provincijal fra Marko Mrše.
     Na samom kraju, mladomisnik fra Željko zahvalio je najprije Bogu na daru života i svećeništva. Zahvalio je i svojim roditeljima, sestri, rodbini i prijateljima, svima koji su ga kroz njegov životni put pratili svojim molitvama, žrtvom i svojom potporom. Zahvalio je i svim župljanima i dobrim ljudima, časnim sestrama, zboru i svima koji su na bilo koji način pomogli u organizaciji ovoga mladomisničkog slavlja.
     Našem fra Željku od srca čestitamo i molimo da ga na njegovu svećeničkom putu uvijek prati moćni zagovor Blažene Djevice Marije – Gospe Lurdske i sluge božjega o. fra Ante Antića.