13 prosinca, 2021

Post By : MBL

Koncertom u gornjoj crkvi 11.12. obilježena je deseta godina postojanja zbora mladih „Vrba“. Tijekom svojih deset godina djelovanja zbor je kroz aktivno djelovanje u župi i pjevanje rastao u služenju Bogu i ljudima.

Zbor pjeva na večernjoj misi u 19h, krizmi, framaškim obećanjima u župi i vjenčanjima, ali se rado odaziva i na smotre duhovne glazbe te su tako nastupali na Petrovom ključu te smotri zborova u Vukomercu. U kapeli Majke Božje Lurdske 2017. godine održan je i prvi samostalni koncert zbora za njihov peti rođendan, a nastupili su i na Adventu u Zagrebu u tunelu Grič.

Ovo rođendansko slavlje su svojim nastupom uzveličali i Mješoviti zbor MBL-a i Zbor oca fra Ante Antića, poznati kao Antićevci koji imaju bogatu i dugu povijest u djelovanju naše župe.

Tijekom ovog koncerta smo se prisjetili svih razdoblja kroz koje je zbor prošao, od samog osnutka i prve voditeljice Maje Nedić, preko sve šireg djelovanja zbora i voditelja Matea Grabovca, a kasnije i Anamarije Tomašević, pa sve do sadašnjeg trenutka i najnovije voditeljice Miriam Čizmek.

Kako bi što potpunije predstavili cijelo desetljeće svoj djelovanja, zbor je izveo pjesme iz svakog svog razdoblja: „Nek slavljen bude Bog“ i „Mesija“, zatim „Božja ljubav Božju“ i „Gospode, stijena si“; uslijedile su autorska pjesma „Služite u veselju“ i obrada talijanske „Re dei re“, te na kraju i „Zdravo tilo“ i „Visom leteć“.

Hvala svim bivšim i sadašnjim članovima zbora; hvala samostanu na duhovnoj i materijalnoj podršci; hvala svima koji su molili i zbor na bilo koji način pratili tijekom svih ovih godina, a posebno hvala Kralju kraljeva koji je ove mlade ljude okupio i bez kojeg ništa ne bi bilo moguće – hvala na ovih deset godina i na prilici da ga još jednom svi skupa slavimo.

Isječke iz pjesama “Re dei re" (Kralju kraljeva) i “Zdravo Tilo" možete poslušati ovdje: