Izlet dječjeg zbora i ministranata

12 lipnja, 2023

Post By : MBL

Točno 336 godina nakon što je “Sveti Josip, Krista Spasitelja vjerni hranitelj, Djevice Bogorodice djevičanski zaručnik, za posebnog zaštitnika Kraljevine Hrvatske u Državnom saboru godine 1687. od redova i staleža jednoglasno (je) odabran", članovi dječjeg zbora Sunce i ministranti naše župe sa svojim voditeljima s. Željkom i fra Kristianom zaputili su se na jednodnevni izlet. 
 
Prva stanica bio je pavlinski samostan u Sveticama kod Ozlja tj. crkva Rođenja Blažene Djevice Marije gdje nas je dočekao fra Mario. Nakon svete mise koju je predvodio fra Kristian, a zbor Sunce uzveličao svojim skladnim pjevanjem, uslijedila je kratka okrijepa i igra u prekrasnom dvorištu i vrtu samostana.
 
Prema planu, put smo nastavili u smjeru Karlovca u kojem smo posjetili Aquatiku, jedini potpuno slatkovodni akvarij u Hrvatskoj. 
 
Zadnja stanica prije povratka u Zagreb bilo je Nacionalno svetište svetog Josipa u Karlovcu gdje nam je župnik, mons. Antun Sente, sa svojim suradnicama animatoricama (kojima ovim putem od srca zahvaljujemo na gostoprimstvu i animaciji) omogućio prekrasnu zabavu na otvorenom, u dvorištu svetišta. 
 
Uz blagoslov mons. Antuna i, nadamo se, zagovor sv. Josipa, zahvalni dragom Bogu na lijepom vremenu tijekom cijelog dana te našem zajedništvu tijekom cijele protekle školske godine zaputili smo se prema Zagrebu.
 
 
Vjeran Magjarević