Najava – devetnica Majci Božjoj Lurdskoj 2023.

27 siječnja, 2023

Post By : MBL

Najava za devetnicu priprave za svetkovinu Majke Božje Lurdske 2023.

Duhovno-duševno zdravlje

»Danas smo već došli do ruševina, duša je pretrpjela štete, zato bolesnici vrše pritisak na duševne liječnike da preuzmu ulogu svećenika … Bilo bi krajnje vrijeme da dušobrižnik i duševni liječnik jedan drugom pruže ruke da bi ispunili veliku duhovnu zadaću« liječenja duševno-duhovnih rana. To sto je C. G. Jung pisao o duševno-duhovnoj bolesti i zdravlju svoga vremena, prije stotinjak godina, vrijedi i danas.

Ponizno moramo priznati da mnogima od nas nedostaje potrebno znanje zakonitosti duševnoga i duhovnoga zdravlja i njihovoga suodnosa, uključujući i tjelesno zdravlje. Odatle dijelom proizlaze otpori prema traženju bilo psihološke bilo duhovne pomoći u slučajevima kada je ona vise nego potrebna. Stoga smo za opću temu ovogodišnje Devetnice odabrali zdravlje. Iz istih smo razloga, uz odabrane propovjednike, u program uključili sestre i bracu koji nam – svatko s područja svoje priznate obdarenosti, stručnosti i životnoga iskustva – mogu pomoći razumjeti ne samo složeni uzročno posljedični suodnos duhovno-duševno-tjelesnoga zdravlja, već i stanje i mogućnosti pojedinca, obitelji, Crkve i društva, koji su također u nerazdvojivome suodnosu.

Molimo zagovor Majke Božje Lurdske da Duh Sveti prosvjetljuje predvoditelje, a svima nama otvori sva čula da usvojimo bitno za sebe i za ono sto možemo učiniti za druge u svojoj obitelji, Crkvi i društvu. Molimo da ono sto ne možemo promijeniti, poput Krista prihvatimo i strpljivo živimo, u vjeri da to zadobiva smisao u višemu, božanskom redu, nama iz ovoga stanja neshvatljivu, ali iz ljubavi prema Njemu prihvatljivu. Nasu dobrodošlicu Vama, proslijedite i onima za koje mislite da ih »to (ne) zanima«. 

Vaši fratri iz samostana Majke Božje Lurdske

U crkvu se ulazi sa Zvonimirove ili Vrbanićeve ulice, a detaljnije upute možete pogledati ovdje.