Čitanje Biblije “od korice do korice”

13 ožujka, 2021

Post By : MBL

 “Gospodine, kome da idemo?
Ti imaš riječi životavječnoga!" (Iv 6, 68)
    

      Ove korizme u našoj župi po prvi put, organiziramo ČITANJE BIBLIJE „od korice do korice’’.

      „U Svetom pismu Crkva nalazi stalno svoju hranu i svoju snagu, jer u njemu ne prima samo riječ ljudsku, nego ono što ona stvarno jest: riječ Božju. U svetim knjigama, naime, Otac, koji je na nebesima, s ljubavlju dolazi u susret svojoj djeci i s njima razgovara. […] U riječi Božjoj tolika je sila i moć da je ona uporište i životna snaga Crkvi, a djeci Crkve ona je jedrina vjere, hrana duše te čisto i nepresušno vrelo duhovnoga života.“ (Katekizam Katoličke Crkve, br. 104; 131)

      Potaknuti pozivom Crkve da više vremena i pažnje posvetimo čitanju, razmatranju i razumijevanju Riječi Božje, odlučili smo ove godine u našoj župi organizirati čitanje Svetog pisma „od korice do korice’’. Cilj nam je da se kroz nekoliko dana pročita cijela Biblija.

      Čitanje ćemo započeti u ponedjeljak 22. ožujka nakon jutarnje svete mise u 8 sati, te nastaviti čitati neprekidno kroz dan i noć, osim u vremenu kad se slave svete mise ili mole pobožnosti.

      Prijave za čitanje Biblije započinju od nedjelje, 14. ožujka. Pozivamo sve koji žele sudjelovati da se u predviđenim terminima upišu u rubriku čitača ili slušača, kako bi u svakom trenutku netko čitao i slušao Riječ Božju.

UPUTE I PREPORUKE
ČITAČIMA I SLUŠAČIMA/DEŽURNIM VJERNICIMA

 1. Čitač može biti svatko – jedini uvjet je da se čita s poštovanjem i dostojanstvom. Ovo nije natjecanje u brzini i točnosti čitanja, već slavljenje ljepote Božje Riječi.
 2. Biblija se čita od 0-24 sata bez prekida, osim u vrijemeodržavanja svetih misa i pobožnosti
 3. U pravilu, biblija se pročita kroz pet dana.
 4. Biblija se čita 30 minuta. U tablicu uz termin čitanja (potrebnoje odabrati datum i vrijeme čitanja) treba unijeti ime, prezime ikontakt broj čitača.
 5. Slušanje/ dežuranje u pravilu traje 1 do 4 sata. U tablicu uztermin dežuranja (potrebno je odabrati datum i vrijemedežurstva) treba unijeti ime, prezime i kontakt brojslušača/dežurnog vjernika.
 6. U slučaju da čitač ne dođe, dežurni vjernik preuzima čitanje dodolaska čitača.
 7. Portebno je zapisati svoj termin kako ga ne bi zaboravili, ali ibroj organizatora u slučajuspriječenosti ili kašnjenja u dolasku na čitanje ili dežurstvo.
 8. Uvijek su moguće zamjene termina s drugim vjernicima najvažnije je da se čitanje ne prekida.O svim tim promjenama, molimo izvijestiti dežurne vjernikeili organizatore (sms porukom).
 9. Dežurni vjernici paze na tijek čitanja i u bilježnicu upisuju imenavjernika koji su čitali, vrijeme čitanja, te kod predaje dežurstvamoraju znati do kojeg dijela je biblija pročitana.
 10. U slučaju da dežurstvo završi, a počne sveta misa te još ne dođeidući dežurni, podatak o tome do kojeg dijela je pročitanabiblija, obilježiti te javiti ​č. s. Mirni​ da odlazite.
 11. O eventualno izvanrednim događajima (ako netko uznemirava ili radi nered), obavijestiti organizatora.
 12. Kontakt broj organizatora:
  098/1748936 – Mirjana
  099/7896566 – Tina
 13. Poštujte epidemiološke mjere prilikom ulaska i boravka ucrkvu.

Mir i Dobro!