Devetnica Majci Božjoj Lurdskoj

02 veljače, 2022

Post By : MBL

Danas započinjemo devetnicu Majci Božjoj Lurdskoj. Krunica i devetnica Gospi Lurdskoj započinje u 18.15,a potom misa u 19 sati.

Kroz devet dana duhovno će nas pripremati po tri dana: preč. Krunoslav Novak, fra Anto Gavrić i fra Domagoj Volarević.


DEVETNICA MAJCI BOŽJOJ LURDSKOJ
(2. – 10. veljače: svaki dan se mole svi dijelovi)

1. O neoskvrnjena Djevice Marijo i Majko Božja Lurdska, za Tvog ukazanja u Lurdu zavapila si: Pokora, Pokora, Pokora! Isprosi nam, molimo, pravi duh pokore i oproštenje svih naših grijeha. Ti si utočište grješnika, pa se s velikim pouzdanjem utječemo Tebi, moleći te da nas izmiriš sa  svojim Sinom i isprosiš milost našem narodu, koju smo grijesima izgubili. Amen.
* Zdravo Marijo…

2. O neoskvrnjena Djevice i Majko Božja Lurdska, okruženi smo velikim nevoljama: tjelesnim  bolestima, neimaštinom, zamkama Zloga… budi uz nas u svim pogibeljima i pomozi nam  pobijediti grijehe duše i tijela i dovedi nas u vječnu slavu. Amen.
* Zdravo Marijo…

3. O neoskvrnjena Djevice i Majko Božja Lurdska, Ti si po primjeru Tvoga Sina pozvala na molitvu za grešnike. Obraćamo se Tebi, koja si moćna kod Boga, prinesi naše molitve pred  prijestolje milosrđa Božjega, da postignemo iskreno obraćenje i obraćenje svega svijeta i svoj  vječni spas. Amen.
* Zdravo Marijo …

4. O neoskvrnjena Djevice i Majko Božja Lurdska, priteci u pomoć sv. Crkvi, sv. Ocu Papi i katoličkom narodu: isprosi nam svjetlo Duha Svetoga i sačuvaj nas od svih zabluda i načela ovoga svijeta, da tako združeni u vjeri, nadi i ljubavi Božjoj, živimo istine naše vjere koje nam je Tvoj Sin darovao. Amen.
* Zdravo Marijo…

5. O neoskvrnjena Djevice i Majko Božja Lurdska, daj da se svijet obnovi u Isusu Kristu i da se vrate istinske vrijednosti u naše obitelji, među mlade i sav naš hrvatski narod te zagovorom svete Bernardice poraste broj svećeničkih i redovničkih zvanja. Amen!
* Zdravo Marijo …

6. O neoskvrnjena Djevice i Majko Božja Lurdska, koja si se ukazala Bernardici s krunicom u ruci i pokazala svima nama da je krunica snažno oruđe u svladavanju neprijatelje vjere i u  zadobivanju sreće i blagoslova. Ojačaj nas u svakodnevnom životu i utješi svojim pohodom u  času smrti. Amen.
* Zdravo Marijo…

R. Moli za nas Majko Božja Lurdska!
O. Da dostojni postanemo obećanja Kristovih.

Pomolimo se: Bože, koji si po Bezgrešnom začeću Djevice Marije pripravio dostojno  prebivalište svome Sinu, molimo te, da slaveći ukazanje iste Djevice, postignemo vječno  spasenje. Po Kristu Gospodinu našemu. Amen!