Duhovne vježbe

Duhovne vježbe za 2012. god.

Uoči svetkovine Presvetog Tijela i Krvi Gospodnje imali smo dvodnevnu duhovnu obnovu u divnom ozračju mira, sabranosti i bratskog zajedništva. U lijepom ambijentu kapele Majke Božje Lurdske duhovnu okrepu nam je pružio vlč. Božo Belinić, župnik u sv. Martinu pod Okićem, koji je i sam član OFS-a i pripadnik Svećeničkog Marijanskog pokreta. Sudjelovali su članovi vijeća i desetak članova našeg mjesnog bratstva OFS-a.

Za sv. Misu i duhovni nagovor smo se pripremali klanjanjem Presvetom Oltarskom Sakramentu, razmatrajući otajstva sv. krunice. Drugi dan bila je prigoda za sv. Ispovijed u sobici Sluge Božjega oca fra Ante Antića, što je također posebni događaj. Vlč. Božo je svoj duhovni nagovor utemeljio upravo na porukama i objavi Majke Božje u Lurdu te na poruci koju je Bog preko Bezgrješne Djevice uputio svijetu a koje su i danas itekako aktualne. Vrhunac duhovne obnove bila je posveta našega mjesnog bratstva Bezgrješnom Srcu Marijinu u kojoj se predajemo Onoj koju je i naš serafski otac Franjo izabrao za svoju Gospodaricu i Kraljicu Franjevačkog Reda.

Neka bude sva slava, hvala, čast i ljubav milosrdnom Bogu Ocu našemu na svim darovima kojima nas obasipa u svojemu Duhu, po Isusu Kristu Gospodinu našemu!

 

Duhovne vježbe za 2013. god.

I ove godine uoči svetkovine Presvetog Tijela i Krvi Gospodnje imali smo dvodnevnu duhovnu obnovu u divnom ozračju mira, sabranosti i bratskog zajedništva. U lijepom ambijentu kapele Majke Božje Lurdske duhovnu okrjepu nam je pružio fra Ljubo Kurtović OFM, duhovni asistent frame kod samostana Bezgrešnog Začeća u zagrebačkoj Dubravi. Sudjelovali su članovi vijeća i 10 -15 članova našeg mjesnog bratstva OFS-a.

Duhovnu obnovu smo započinjali molitvom a slijedio je duhovni nagovor fra Ljube i sv. Misa sa prigodnom propovijedi. Tema o kojoj smo razmatrali ova dva dana je povezana sa godinom vjere koju je proglasio Benedikt XVI. Prvi dan je to bilo upoznavanje sa životom Blažene Djevice Marije i ulogom vjere u njezinu životu. Elizabeta, njezina rođaka, kad je ugleda na vratima svoje kuće kliče „Blažena ti što povjerova…“  i tako nam daje svima jasnu poruku: uistinu je blažen i blagoslovljen onaj koji je povjerovao svome Bogu i koji je svoj život sa potpunom predanošću stavio u Njegove ruke. Tada njegov duh i duša njegova kliče od radosti jer shvaća smisao svoga života i  zna da Bog i u njemu može učiniti velike stvari.

I udrugom danu smo nastavili razmatranje o vjeri, koja nije plod nikakvih ljudskih umovanja već je dar sa Neba po kojemu mi ulazimo u susret sa živim Bogom. Vjera nam daje priliku da otvorimo svoje srce za ljubav Božju koja se želi u nama nastaniti ali isto tako i mogućnost da svojom ljubavlju uzvratimo Bogu i tako zahvalimo na neizrecivim dobročinstvima kojima nas svakodnevno obasiplje.

Za vrijeme duhovne obnove imali smo i predivno klanjanje pred Presvetim te priliku za sv. ispovijed u sobici Sluge Božjega oca fra Ante Antića, što je također posebni događaj. Na kraju smo obnovili posvetu našeg mjesnog bratstva OFS-a Bezgrešnom Srcu Marijinu.

 

Tekst posvete (PDF format)

 

Najave

Župni list "Majka"

list 166

Pastoralne aktivnosti

pastoralnaktivn zupe2

Akcija Caritasa "5 za 1"

caritas

Dovršetak izgradnje crkve

 

Tko je online

Trenutno aktivnih Gostiju: 83 

Broj posjetitelja

DanasDanas770
Ovaj mjesecOvaj mjesec17567
SveukupnoSveukupno1822008
, Powered by Joomla! and designed by SiteGround web hosting