Proslava Antićeva 2013. u svetištu M.B. Lurdske

U svetištu Majke Božje Lurdske u Zagrebu, u ponedjeljak 4. ožujka,  svečano je proslavljena 48. obljetnica smrti Sluge Božjega oca fra Ante Antića. Ovogodišnje Antićevo i trodnevna priprava bili su posvećeni promišljanju vjere i vjerskog života u ovoj godini vjere. Geslo trodnevnice i samog Antićeva bila je Antićeva preporuka: „Prosite Gospodina neka Vam umnoži vjeru“ (AP II/24, 19.2). Trodnevnu pripravu, koja je vjernički bila jako dobro popraćena, otvorio je vicepolstulator dr. fra Josip Šimić,

koji je govorio o ocu fra Anti Antiću kao svjedoku vjere, uzorom u Godini vjere.

 

Drugi dan trodnevnice euharistijsko slavlje predvodio je dr. fra Stjepan Čovo koji je u propovijedi tumačio Antićevu misao: Po vjeri Isus živi u nama, Na kraju propovijedi propovijednik je posluživši se Antićevim riječima pozvao vjernike: „Budimo uvijek u Njegovoj svetoj prisutnosti puni vjere.“ (AP II/30, 26).  Treći dan trodnevnice euharistijsko slavlje predvodio je mnp. o. provincijal fra Joško Kodžoman, koji je je nastojao protumačitu Antićevu misao: Živeći u vjeri svjedočiti Božju ljubav. Svakli dan trodnevnice uz propovjednika su suslavili po dvojica braće, a s mnp. Provincijalom četvorica.
Isti dan prije podne grob i sobu Sluge Božjega pohodilo je 15 bogoslova Antićeve Provincije, predvođenih svojim magistrom fra Jurom Hrgovićem i meštrom novaka fra Jurom Jurić-Šimunovićem.
Svečano euharistijsko slavlje, u kojem je sudjelovalo oko 450 vjernika, predvodio je križevački biskup/vladika mons. Nikola Kekić uz kojega je suslavilo još 14 redovničkih i biskupijskih svećenika. Mons. Kekić,  je pošao od činjenice da je Isus bio izvor i središte Antićeve vjere, pa je između ostalog Slugu Božjega opisao kao čovjeka, koji se je od svojeg dječaštva predao Bogu, da bi kasnije kao svećenik odgojitelj – magistar klerika odgojio naraštaje i naraštaje svećenikai redovnika. Kad je 46. došao u Zagreb ubrzo je postao poznat kao vrstan ispovjednik i duhovni savjetnik. Potpis Sluge Božjega Isus = fra Ante ili fra Ante = Isus biskup je usporedio sa riječima sv. Pavla:“Živim, ali ne više ja, nego Krist živi u meni“ (Gal 2, 20).

 

 

Najave

Župni list "Majka"

list 166

Pastoralne aktivnosti

pastoralnaktivn zupe2

Akcija Caritasa "5 za 1"

caritas

Dovršetak izgradnje crkve

 

Tko je online

Trenutno aktivnih Gostiju: 47 

Broj posjetitelja

DanasDanas32
Ovaj mjesecOvaj mjesec13525
SveukupnoSveukupno1817966
, Powered by Joomla! and designed by SiteGround web hosting