Završena proslava Majke Božje Lurdske

Svečanim misnim slavljem na svetkovinu Majke Božje Lurdske u Zagrebu završila je proslava Zaštitnice župe i svetišta. Svečano misno slavlje, u zajedništvu s dvanaest svećenika, predvodio je mons. Ivan Šaško, pomoćni biskup zagrebački. Za proslavu su se vjernici pripremali devetnicom, koju su predvodili fra Tino Labrović, fra Mate Matić, fra Nikica Ajdučić, o. Dario Tokić i fra Anđelko Domazet.

 

Svetkovina Majke Božje Lurdske (11. veljače 2013. godine) svečano je proslavljena u istoimenoj crkvi u Zagrebu. Lijepo vrijeme i veliki broj vjernika cijeloga je dana ispunjao ovo svetište. Sv. misa za bolesnike slavljena je u poslijepodnevnim satima (predvodio o. Darijo Tokić), poslije koje su teži bolesnici pristupali sakramentu bolesničkog pomazanja. Središnje misno slavlje u 19 sati predvodio je pomoćni biskup zagrebački mons. Ivan Šaško. U koncelebraciji su bili svećenici iz samostana i svećenici Maksimirsko-trnjanskog dekanata. Otac biskup je s vjernim narodom podijelio radost i poruku Marijine svetkovine te dodao: "Današnji je dan u našim vjerničkim srcima upisan kao dan koji je mnoge ganuo. Papa Benedikt XVI. objavio je svoje odreknuće od papinske službe. Korak je to koji treba pratiti molitva Crkve, u zahvalnosti i u svijesti da Gospodin i dalje vodi svoju Crkvu. Zahvalni smo Svetomu Ocu za obogaćenja koja nam je do sada darovao, za njegovu poslušnost Bogu i za njegovu odgovornost. Predivno je vidjeti u Crkvi slobodu koja čini ono što po savjesti vidi kao najbolje – iz ljubavi", istaknuo je zagrebački pomoćni biskup Ivan Šaško.

Poručio je i da smo "pozvani moliti za Svetoga Oca", spomenuti se darova koje nam je podario, osobito svojim pohodom u Hrvatsku prije dvije godine". Čvrsto vjerujemo da je to učinio čuvši Marijine riječi "Što god vam rekne, učinite!", rekao je biskup Šaško te ukazao na riječi iz 2010. kada je Papa govorio o toj mogućnosti, i rekao da "uviđa kako slabi". Znakovito je stoga da je svoju odluku odlučio objaviti baš danas, kada slavimo majku Božju Lurdsku, primijetio je biskup. Crkva je izgrađena na Petru-Stijeni, ali ne na ljudskoj, nego na Božjoj snazi, na Petrovu plaču zbog slabosti i na Kristovu plaču u Betlehemu, na njegovoj prisutnosti u srcima koja su plakala zbog njegove muke kojima je ponavljao: "Ne plači! Ne plačite!", dodao je mons. Ivan Šaško.

Na kraju sv. mise gvardijan fra Mate Matić zahvalio je predvoditelju misnog slavlja i koncelebrantima, a posebnu zahvalu izrekao je vjernicima koji su se okupili na misnom slavlju u velikom broju, kao i onima koji su redovito sudjelovali u devetnici, svim dobročiniteljima župe i svetišta.

 

Najave

Župni list "Majka"

list 166

Pastoralne aktivnosti

pastoralnaktivn zupe2

Akcija Caritasa "5 za 1"

caritas

Dovršetak izgradnje crkve

 

Tko je online

Trenutno aktivnih Gostiju: 26 

Broj posjetitelja

DanasDanas23
Ovaj mjesecOvaj mjesec13516
SveukupnoSveukupno1817957
, Powered by Joomla! and designed by SiteGround web hosting