S ljubavlju i vjerom ususret svetoj korizmi i „Antićevu ‘09.“

 

Svoja brojna pisma često je pisao dobri i vjerni sluga Božji otac Antić svojim brojnim penitentima (od visokih sveučilištaraca, svećenika, redovnika/redovnica i do običnih vjernika, očeva, majki, a posebno i bolesnih i siromašnih osoba kojima je bio duhovni vođa - ispovjednik. Osobito im je pisao u prigodama za duhovnu pripravu velikih blagdana (Božić, Uskrs, Duhovi, Velika Gospa...). Možda i nama pismo Sluge Božjega za korizmu bude spasonosno. Dobro će nam doći i za “Antićevo ‘09.”, ako nam u vjeri što znači njegova ljubav i zagovor.

 

Fra Ante Antić

Mir i ljubav Propetoga Gospodina neka uvijek vlada u Vašoj duši!

Sada smo u vremenu svete korizme - muke našega Gospodina i Spasitelja. Ljubav nas sili da razmatramo presvetu muku; da upoznamo koliko i kako nas je Isus ljubio; koliko i kako za nas trpi i koliko želi našu ljubav. Njemu se osobito mili promatranje njegovih boli koje je podnio za nas. To je dokaz da ga ljubimo i cijenimo sve ono što je za nas učinio i trpio. To ga sili da nam dade novih darova i milosti. On to baš hoće i želi. On neće da mi budemo i ostanemo siromašni, već nas hoće obogatiti svojim milostima da mu budemo slični. Zato kroz ove svete dane osobito razmatrajmo presvetu muku i boli našega Gospodina, i učimo se većoj ljubavi, savršenijoj strpljivosti, potpunijoj žrtvi, odricanju i zaboravu sebe. U Isusu gledajmo naš uzor i ideal kako moramo nositi križ i ići za njim. Kako moramo trpjeti za Boga, za duše, za naš spas.

Vi ste se prikazali kao žrtva Božanskom Srcu. Uzeli ste na se sve muke, boli, križeve i trpljenja, koje se Božanska ljubav udostoji na Vas poslati. Svime time Vi hoćete doći preda Nj kao njegova žrtva, koja se njemu predaje velikodušno, potpuno i sve mu daje, sve mu poklanja i ona hoće što i On. Svojom žrtvom Vi hoćete njega proslaviti, zadovoljiti za grijehe i umilostiviti njegovo očinsko Srce i prositi milost i milosrđe za grijehe Vaše i bližnjega. Vi ćete s Božanskim Srcem biti jedna žrtva Veličanstvu Božjem.

U promatranju presvete muke Vaša se duša grije, hrani, sjedinjuje s Kristom i prikazuje se s njime kao žrtva.

Ako možete, nastojte koju dušu dovesti k Isusu na svete sakramente ovih dana. Koliko možete, potaknite druge na bolji život barem dobrim primjerom kad ne možete riječju. Ne obazirite se na dosadne smetnje u fantaziji. Čuvajte mir, pouzdanje, duhovnu slobodu.

Neka Vas Gospodin napuni svojom svetom ljubavlju i neka on u Vama uvijek pobjeđuje i kraIjuje. To Vam želim i prosim svih ovih svetih dana.

AP III (N.P)

 

Najave

Župni list "Majka"

list 166

Pastoralne aktivnosti

pastoralnaktivn zupe2

Akcija Caritasa "5 za 1"

caritas

Dovršetak izgradnje crkve

 

Tko je online

Trenutno aktivnih Gostiju: 24 

Broj posjetitelja

DanasDanas493
Ovaj mjesecOvaj mjesec13903
SveukupnoSveukupno1843711
, Powered by Joomla! and designed by SiteGround web hosting