Uvodna riječ '09.

 

Ljubljeni čitatelji!

Najprije svim dragim čitateljima DOA želim sretan i radostan Uskrs. To je središnji blagdan našega kršćanskog života i vjere, koji nam obasjava cijeli naš život i svijest da je Božja ljubav u smrti i uskrsnuću Kristovu jača od tame grijeha, zla i smrti, što muči svako ljudsko biće - sav svijet, pa stoga u Kristovu uskrsnuću imamo doista svoj životni smisao i poziv na vjeru u vječnu radost života, jer „ako li Duh Onoga koji uskrisi Isusa od mrtvih prebiva u vama, Onaj koji uskrisi Krista od mrtvih oživjet će i smrtna tijela vaša po Duhu svome koji prebiva u vama“ (Rim 8,11), a o toj temi, misli i vječnom smislu i istini života, usprkos svemu što nas muči na zemlji (svijet obmana, razočaranja, grijeha, nevjere, nepravde, politički događaji, krize društva, obitelji, morala...) vode nas različiti članci našega glasila za nezaboravni spomen sluga Božjega o. Antića.

Ako kao kršćani očekujete u DOA i putokaz za korizmu i “Antićevo ‘09., imate pravu temu od o. Antića “S ljubavlju i vjerom ususret korizmi i „Antićevu“. S mojim člankom „Je li sluga Božji Antić zaboravljen?“ pišem vam da shvatimo bolje svoj poziv života kako bismo poput o. Antića uskrsnuli na novost uskrsnuća Isusova života i još više uzvjerovali Bogu, te ovim svijetom prošli čineći dobro kao dobri i vjerni Sluga Božji, a na to nas potiče i nadahnjuje i pjesma „Meditacija“ kao i članak „Što je s Godinom sv. Pavla?“, koji još zbunjuje, ponizuje i uzdiže i vjernike i pogane, Židove i Grke, a da ne spominjem iskvarene gluposti novinara i domaći naš hrvatski tisak koji je danas u službi iskvarenosti ljudskog bića, uma i smisla – života.

Ne preskočite ni pismo o. Antića o sv. Franji uz prigodu 800. obljetnice Prvog franjevačkog Reda „Male braće“, u kojem mladi Antić ističe citate velikog pape Pija XI., a ne svoje misli o sv. Franji; a zanimat će vas i ostali veoma dobri i suvremeni članci naših dopisnika: Stjepana Lice, Mirka Kalanja, s. Bernardice kao i iz rubrike “Antićevi dani”, posebno i ekskluzivni dopis iz Boričevca (u Lici) gdje se obnavlja nakon 66 godina porušena crkva Male Gospe, a rastjerani Hrvati na početku Drugoga svjetskog rata nanovo se vraćaju da obnove zatrta ognjišta i grobove svojih mučenika.

Nismo vam mogli dostaviti ljepši dar za korizmu, “Antićevo ‘09.” i Uskrs u ovim velikim obljetnicama apostola sv. Pavla i Franjevačkog reda “Male braće“, po kojima vam još jednom čestitam i želim Sretan Uskrs!

Vaš urednik

 

Najave

Župni list "Majka"

list 166

Pastoralne aktivnosti

pastoralnaktivn zupe2

Akcija Caritasa "5 za 1"

caritas

Dovršetak izgradnje crkve

 

Tko je online

Trenutno aktivnih Gostiju: 16 

Broj posjetitelja

DanasDanas456
Ovaj mjesecOvaj mjesec13866
SveukupnoSveukupno1843674
, Powered by Joomla! and designed by SiteGround web hosting