Ženski pjevački zbor

 

Nemam podatak kada je osnovan Ženski pjevački zbor. U početku je postojao dvoglasni Ženski zbor u kojem su pjevale župljanke srednje i starije dobi. Ženski zbor pjevao je svaki dan, uključujući i nedjelju, na večernjim misama u 19 sati.

U vrijeme oko Drugoga vatikanskog sabora osobito je gospođa Zlata Svoboda svojim solo pjevanjem uzveličavala liturgijska slavlja na nedjeljnim večerenjim misama.

U Zboru, kao i prije, pjevaju i članice Franjevačkog svjetovnog reda (Trećeg reda sv. Franje Asiškoga - kako se prije zvao).

Prema sjećanju zbor su vodili: fra Bernard Borić, fra Anđelko Milanović, fra Mario Stipić, fra Ivan Abrus, s. Augusta iz reda “Naša Gospa” iz Primorske ulice u Zagrebu, školske sestre franjevke s. Zorislava Radić i s. Sofija Vuković. Zbor danas vodi s. Željka Čeko, školska sestra franjevka koja je već prije vodila također ovaj zbor.

Ženski zbor sudjeluje na svim pobožnostima koje se održavaju u župi: Križni put, Gospin plač, svibanjske i listopadske pobožnosti, 13 utoraka sv. Antunu, kao i na drugim trodnevnicama i devetnicama.

Ženski zbor ima malo članova, ali se nadamo da će se priključiti novi članovi kako bi ovaj Zbor i dalje uzvečivao liturgiju u našoj župi. Svojim pjevanjem iskazujemo slavu, hvalu, čast i ljubav Gospodinu Isusu u euharistijskim slavljima kao i njegovoj majci Mariji.

Milica Hlišć - članica Ženskog zbora

 

Najave

Župni list "Majka"

list 166

Pastoralne aktivnosti

pastoralnaktivn zupe2

Akcija Caritasa "5 za 1"

caritas

Dovršetak izgradnje crkve

 

Tko je online

Trenutno aktivnih Gostiju: 65 

Broj posjetitelja

DanasDanas770
Ovaj mjesecOvaj mjesec17567
SveukupnoSveukupno1822008
, Powered by Joomla! and designed by SiteGround web hosting