Biblijski hod - hodočašće čitatelja Biblije

 

Nerijetki su među nama katolicima i naši vjernici intelektualci koji ne poznaju kako je Biblija (knjiga Božje objave) svjetski bestseler, a ima nas i vjernika koji nikada ne čitamo Sveto pismo i mislimo da smo aktivni vjernici, smatrajući da je Božja knjiga”rezervirana” samo za svećenike, teologe, osobe redovničkih zvanja, a to nije ispravno jer su svi kršćani pozvani, po mogućnostima, da se upoznaju s Božjom objavom čovječanstvu, koja je napisana i sadržana u Bibliji (Sveto pismo), ..a danas je svi narodi imaju na vlastitom jeziku, što ne znači da Biblija treba biti u kršćanskoj obitelji ukras u stalaži, kredenci, na ormaru, ormariću ili stolu kuće.

Toga su uvjerenja aktivni vjernici župe Velika Gorica (k. Zagreba) koji su se između sebe sami poticali (a posebno su bili inspirirani obitelji Bušić i Bukić - Žižić) na čitanje Biblije, koja je duhovna riznica žive Božje riječi svakom čovjeku. Tako se od”2001 i rodine u župi Navještenje BDM u Vel. Gorici okupila “Biblijska grupa” koja svake godine u svojoj crkvi kroz pet dana i pet noći na samom početku korizme (od Čiste srijede pročita cijelu Bibliju od početka Knjige Postanka: “U početku stvori Bog nebo i zemlju” (Post 1,1) do posljednje knjige Otkrivenja, koja završava: “Amen! Dođi, Gospodine Isuse! Milost Gospodina Isusa sa svima!” (Otk 22,20b-21). Isti članovi ove Biblijske zajednice, a broj čitača (u maratonu) bijaše od 200 do 250, okupljaju da sami na svojim sastancima čitaju i slave Božju riječ, u čemu ih je posebno pomagao i poticao bivši župnik mons. Josip Frkin (veliki štovatelj Sluge Božjega o. Antića) i novi župnik vlč. Vlado Razum (također štovatelj Sluge Božjega).

“Biblijska grupa” je u okviru korizmene pokore i kada se više čita i sluša pa i tumači Božja riječ (Biblija) učinila i svoj biblijski hod (hodočašće) na grob i u sobu sluge Božjega oca Antića, gdje su se posebno molili za sebe, obitelji i članove biblijske grupe da im “razgovori Biblije” budu plodonosni u kršćanskoj vjeri, ljubavi i nadi, a o. vicepostulator im je u Vicepostulaturi i u kapeli Majke Božje Lurdske približio kreposni život i djelovanje sluge Božjega oca Ante Antića, čiji spisi i pisma sadrže neprestanu i živu Božju riječ svakom ljudskom srcu i duši - životu. O. vicepostulator je podario sve članove “Biblijskog hoda” sličicama i glasilom dobroga oca Antića, a neki su tražili njegov životopis i zbornik. Svima je podario i Božji blagoslov da pomoću čitanja Svetoga pisma u sebi primađu i žive živu Božju riječ i ljubav, a to im je sigurno šapnuo u srce i dobri i vjerni sluga Božji o. Antić. .

f. V. T.

 

Najave

Župni list "Majka"

list 166

Pastoralne aktivnosti

pastoralnaktivn zupe2

Akcija Caritasa "5 za 1"

caritas

Dovršetak izgradnje crkve

 

Tko je online

Trenutno aktivnih Gostiju: 50 

Broj posjetitelja

DanasDanas456
Ovaj mjesecOvaj mjesec13866
SveukupnoSveukupno1843674
, Powered by Joomla! and designed by SiteGround web hosting