Splitski roditelji kod oca Antića u Zagrebu

Na kraju šk. god. 2008/09., kala se dobri učenici raduju svom uspjehu u školi i godišnjim odmorima, u splitskoj veoma aktivnog župi Gospe od Zdravlja bili su obradovani i roditelji s veoma lijepim hodočašćem, 23. i 24 svibnja, u mjesta gdje su živjeli i djelovali naši sveci. Roditeljsko hodočašće je organizirao zborovođa crkvenog: pjevanja u Gospe od Zdravlja mo. fra Stipica Grgat i orguljašica č. s. Zorislava Radić, i to onim roditeljima kojih su djeca kroz šk. godinu redovito pohađali probe crkvenog pjevanja i nedjeljom i blagdanom pjevali kod sv. mise, a to su oni koji se raduju životu vjere u svojim obiteljima, posebno kod svojih najmlađih.

Prvog dana su posjetili zagrebačku katedralu i grob blaženog kardinala Alojzija Stepinca, a po tom samostan i crkvu Majke Božje Lurdske sa sobicom sluge Božjega oca Antića i njegovim grobom i vicepostulaturom, gdje je dobri otac Antić djelovao, živio i umro s najvećim životom evanđeoskih kreposti i svetosti kao i bezbrojnih milosti koje je za najpotrebnije molio i prosio od Boga, a po tome i dijelio, što i danas čini za sve koji mu se obraćaju vjerom i molitvom, a posjetili su i grob blaženog Ivana Merza u Bazilici Srca Isusova u Palmotićevoj ulici.

Radosnim hodočasnicima, koji su se i molili zagovorima naših blaženika, a posebno sluzi Božjemu o. Antiću čije proglašenje blaženim Crkva priprema, nadahnuto je i živo govorio vicepostulator fra Vladimir Tadić u kapeli Majke Božje Lurdske, te u sobici o. Antića, pa kod groba u kripti Majke Božje Lurdske i u Vicepostulaturi Sluge Božjega, a svima je hodočasnicima podijelio sličice Sluge Božjega i glasilo DOA. Uz svoje molitve u sobici i kod groba o. fra Ante, uskoro i blaženika i sveca Crkve, a jednom i naučitelja Crkve, roditelji su sve ovo s oduševljenjem i vjerom doživjeli, što će sigurni trajno nositi u svojim srcima i dušama. Iskrena hvala fra Stipici, č. s. Zorislavi a i svim roditeljima koji su sutrašnjeg dana (nedjelja) nastavli s hodočašćem u Mariju Bistricu.

a. v. t.

 

Najave

Župni list "Majka"

list 166

Pastoralne aktivnosti

pastoralnaktivn zupe2

Akcija Caritasa "5 za 1"

caritas

Dovršetak izgradnje crkve

 

Tko je online

Trenutno aktivnih Gostiju: 31 

Broj posjetitelja

DanasDanas487
Ovaj mjesecOvaj mjesec13897
SveukupnoSveukupno1843705
, Powered by Joomla! and designed by SiteGround web hosting