Časnim sestrama

Krist me je ljubio i sebe dao za mene. (Gal 2,30)

Ove smo blagoslovljene godine dočekali rani početak svete korizme pod utjecajem neobično snažnog događaja, o kome govori sav svijet.

I Vi ste nedavno u duhu pratili našeg svetog Oca Papu na njegovu pokorničkom hodočašću u Isusovu zemaljsku domovinu. Pratili ste Njegovu pobožnost na svetim mjestima, poljubili po Njemu tlo zauvijek posvećeno Isusovim dodirom. Od tih doživljaja nabujala su u Vašim dušama čuvstva velike vjere, duboke poniznosti, istinske ljubavi i svetoga ponosa i svakako ćete ove godine dublje osjetiti značenje svete korizme, toga razdoblja „obilne milosti i spasenja“ (2Kor 1-10).

U Vašim se redovničkim zajednicama upravo osjećalo neko svečano i ozbiljno raspoloženje za početak korizme i vi ste odlučili pobožno i odano častiti Muku i Smrt svoga Spasitelja, te molitvama i žrtvama i svetom pokorom vapiti za ostvarenjem jedinstva sviju crkava i tako Isusu prinositi svoj dio u proslavi nebeskog Oca.

Najjači poticaj za ustrajnost mogu vam biti riječi svetoga Pavla: Krist me je ljubio i sebe dao za mene (Gal 2,20).

Ima li veće sreće od te svijesti da nas Isus ljubi. Da imamo samo iskricu pravednosti, morali bi poći dalje i priznati da i u redu milosti mora postojati zakon uzajamnosti. Ako Isus nas ljubi ljubavlju, od koje nema veće, zar ne moramo i mi Njega preobilno ljubiti.

Budite domišljati, pronađite način, kako ćete svojim vlastitim srcem prihvatiti svaku i najmanju priliku za ljubav prema Isusu u svom svakodnevnom životu.

Prihvatite dobrovoljno i radosno svaku poteškoću i pomozite Isusu nositi križ. Predajte Mu se posve.

Ljubite Isusa osobito u vršenju svetih Pravila, ljubite Ga u svojim Poglavarima i razveseljujte Ga svojom poslušnošću.

Ljubite Isusa u svojim sestrama i u svim svojim bližnjima, s kojima vas je povezala dužnost službe, s kojima se sastajete i vidite, da im treba razumijevanja i pomoći, ali uvijek im donosite Isusa, koji nas je ljubio i dao Sebe za nas.

Vas i sve Vaše blagoslivlje i moli se za Vas odani brat

Fra Ante Antić

Zagreb, 15.II.1964.

 

 

 

Najave

Župni list "Majka"

list 166

Pastoralne aktivnosti

pastoralnaktivn zupe2

Akcija Caritasa "5 za 1"

caritas

Dovršetak izgradnje crkve

 

Tko je online

Trenutno aktivnih Gostiju: 39 

Broj posjetitelja

DanasDanas157
Ovaj mjesecOvaj mjesec16954
SveukupnoSveukupno1821395
, Powered by Joomla! and designed by SiteGround web hosting