UČITELJICAMA – KATEHETAMA (2)

S pomoću Božjom opet započinjete novu školsku godinu. Poslije malog odmora nastavljate Vaš težak, mučan, ali i ugodan rad. Zovem ga teškim jer to najbolje zna Vaše srce, Vaši živci, Vaše tijelo, koliko umora i truda osjetite tijekom školske godine.

Vama je taj rad i sladak, jer ga ljubavlju Božjom oživljavate, posvećujete i podižete na vrhunaravni red, na zaslužna djela. S njime ispunjate Vaš životni zadatak, slijedite svetu volju Božju, služite Isusu u osobi malene djece, vršite Vašu dužnost prema domovini, a sebi pletete vijenac neumrle slave, jer sveto Pismo kaže: "Oni koji druge poučavaju sjat će kao zvijezde na sve vijeke".

Pomislite da Vas sam božanski Učitelj šalje u školu i da Vam predaje djecu govoreći: "Povjeravam Ti ove malene, brini se za njih, kad se povratim ja ću Ti platiti".

U tom duhu i ja želim da shvatite Vašu uzvišenu službu i da je ispunjavate s ljubavlju. Dok tako budete vršila tešku i odgovornu Vašu misiju, božanski Učitelj sakupljat će sve Vaše žrtve, boli i trude, posvećivat će ih svojim neprocjenjivim zaslugama i blagoslivat će Vaš rad. Ja ću se za Vas moliti da ostanete uvijek jaka, postojana u svakom dobru i da se život Isusov u Vama očituje a preko Vas odrazuje i vani.

Ustrajte u svetoj molitvi, čuvajte čisto srce, a volju odlučnu i pripravnu za dužnost, za krepost, za Vaš duhovni napredak. Nastojte svaki dan okrijepljivati Vaš duh duhovnim čitanjem. Ako Vam je moguće svaki se dan hranite Tijelom Gospodinovim. Ne možete li Ga primiti u svetoj pričesti, a Vi se duhovno s Njim sjedinite. Ljubite nebesku Majku Mariju. Svaki joj dan prikažite izabranu kitu mirisavih ruža, tj. jedan dio sv. Ružarja.

Predajem Vas božanskom Srcu Isusovu i Marijinu, s njima blagosliva Vas, sve Vaše, Vašu školsku djecu i Vaš rad.

Fra Ante Antić

AP III/13,7

 

Najave

Župni list "Majka"

list 166

Pastoralne aktivnosti

pastoralnaktivn zupe2

Akcija Caritasa "5 za 1"

caritas

Dovršetak izgradnje crkve

 

Tko je online

Trenutno aktivnih Gostiju: 79 

Broj posjetitelja

DanasDanas160
Ovaj mjesecOvaj mjesec16957
SveukupnoSveukupno1821398
, Powered by Joomla! and designed by SiteGround web hosting