UČITELJICAMA – KATEHETAMA (1)

Službom Božjom i zazivom Duha Svetoga jutros ste nanovo započela svoj rad oko prosvjetljivanja, odgoja i oplemenjivanja malenih. Stupila ste poslije odmora opet u školu, da nastavite i ove godine - kao i lani - svoj rad za slavu Božju, za unapređenje kraljevstva Božjega u dušama nevinih, za formiranje valjanih sinova svoje domovine.

Što Vas sve čeka kroz ovu godinu?

Jedno sigurno nećete izbjeći ove godine, kao ni dosada, jer ono Vas uvijek prati, a to je: trud i bol. Trudu nećete izmaknuti, jer je nerastavljiv od Vašega zvanja, posebno na selu; a bol Vas čeka zato, jer je ona učinak ljudske zloće i slaboće.

Tko će Vam davati utjehe u Vašim naporima i teškoćama? Vjera, pogled na križ - Ljubav Isusovu. Ta On je rekao: "Sto učinite jednom od mojih malenih, meni ste učinili", a Vaše je zvanje najviše posvećeno odgoju i izobrazbi nevinih. Ovaj isti cilj imao je i sam božanski Učitelj Isus!

Neka i Vama lebdi uvijek pred očima da vjerno i savjesno odgovarate povjerenoj Vam zadaći: odgoju malenih. Da ovom visokom cilju odgovorite kako od Vas traži Bog i domovina, morate svaki dan dobro moliti, jer "onaj znade dobro živjeti, koji znade dobro moliti", veli sv. Augustin.

Koliko Vam bude moguće, svaki se dan hranite presvetom Euharistijom bilo duhovno bilo sakramentalno. Kad ste se osnažila Kruhom jakih, onda pouzdano stupajte svaki dan k Vašim malenima da im dadete s naukom i život vječni - Isusa, koji sam o sebe reče: "Ja sam uskrsnuće i život".

Postavite sav svoj rad i poteškoće kroz ovu godinu pod zaštitu naše nebeske Kraljice. Neka Vas ona čuva, brani i vodi. Dok budete slijedila Isusa i Mariju vršeći savjesno sve dužnosti svoga zvanja; dok dragovoljno budete žrtvovala svoj život sa Božanskim Učiteljem Isusom za dobro Vaše djece, za svetu Crkvu i našu dragu domovinu, duša će Vaša napredovati na putu kreposti i sigurno ćete zaslužiti nebesku nagradu, koju će Vam - prema riječima apostola naroda sv. Pavla - pravedni sudac - Bog, dati.

Želim Vam i prosim od Nebeskog Oca i Presvetog Srca našeg Spasitelja obilje nebeskih blagoslova u Vašem radu kroz ovu školsku godinu. Želim Vam također dobro i čestito zdravlje, napredak u duhovnom životu, napose osobitu zaštitu i pomoć naše nebeske Kraljice.

S Isusom i Marijom blagosivam Vas, Vaš rad i Vašu školsku djecu.

Fra Ante Antić

AP III/13,5

 

 

Najave

Župni list "Majka"

list 166

Pastoralne aktivnosti

pastoralnaktivn zupe2

Akcija Caritasa "5 za 1"

caritas

Dovršetak izgradnje crkve

 

Tko je online

Trenutno aktivnih Gostiju: 40 

Broj posjetitelja

DanasDanas885
Ovaj mjesecOvaj mjesec18224
SveukupnoSveukupno1848032
, Powered by Joomla! and designed by SiteGround web hosting