Propeti Isus bio Tvoj život!

Molim i želim da Te svega sjedini sa sobom, da više ne živiš Ti, nego On u Tebi.

U vremenu smo kada je naš Božanski Spasitelj pokazao najveću ljubav prema nama. Ta se je ljubav pokazala bilo pri ustanovi Presvete Euharistije, bilo u Njegovoj presvetoj muci. Mysterium Crucis et Mysterium Eucharistiae tako su usko povezani da jedan pretpostavlja i tumači drugoga. Ova presveta Otajstva najviše posvećuju dušu i Boga proslavljuju. Isus hoće da ih se vazda sjećamo. Po ovim svetim otajstvima mi smo sjedinjeni s Njime i postajemo dionici cijeloga Njegova svetog života i svih Njegovih otajstava. Želim Te upozoriti i na još jedno otajstvo ljubavi, a to je na:

Veliki četvrtak - natalis calicis - dies natalis est aliam sacerdotici.

TU ES SACERDOS!

Dakle, porođen si iz ljubavi uoči muke Gospodinove. Zamisli se u ovu divnu ljubav Božanskog Srca i promišljaj kroz ove dane veličinu ljubavi u muci pri ustanovi Presvetog Sakramenta i pri ustanovi Tvoga svećeništva.

Ako Isus traži da se sjećamo Njegove presvete muke kod svete žrtve, kod Pričesti, koliko se kao svećenici imamo sjećati velike milosti našega svećenstva, koje je izašlo iz Božanskog Srca zajedno sa Presvetom Euharistijom i presvetom mukom.

Ovo sveto razmatranje ima Te otrgnuti od svagdanjih naših nedostataka i držati više uz Isusa. Da, uz Isusa, sa Isusom imaš svagdje biti, bilo u svojoj sobi, bilo u školi, bilo u biblioteci, bilo na ulici ili u crkvi - svagdje, uvijek, jedino s Njime!

Brate! Ne sustani, niti se boj ikakvih poteškoća. Sve ćeš svladati, samo vjeruj ljubavi Isusovoj prema Tebi i sačuvaj Mu svu ljubav i vjernost.

Znam da Te izda i snaga i volja, ali uvijek naprijed! Ne daj se ni od koga smesti, niti na pogled svojih neuspjeha ili slaboća ne smalaksaj. Bog hoće, traži Tvoju volju, pouzdanje i predanje. Zna On svu Tvoju slabost i krhkost.

Učinio Te je svojim svećenikom, da pred Njim budeš posrednik, da budeš alter On. Gledaj uvijek u visoko svoje dostojanstvo i sveti karakter, kojim si obilježen. Sjećaj se ljubavi pri Tvome rođendanu velikoga svoga svećeništva i s tim svetim i velikim mislima i pogledima stupaj naprijed u čistoći, molitvi, mrtvenju, poniznosti i nošenju svoga križa.

Kroz ove svete dane, više vremena posveti svojem duhovnom životu. Obnovi se! Podigni se i predaj se preko Marije Propetom učitelju, nek Te pritegne k sebi na Križ... Zaklanjaj se u Presvete Rane Gospodnje!

Za Uskrs primi moje čestitke uz želju da s Isusom živiš Ocu!

Qui vivit vivit Deo!

Fra Ante Antić

AP I/11,7

 

 

 

Najave

Župni list "Majka"

list 166

Pastoralne aktivnosti

pastoralnaktivn zupe2

Akcija Caritasa "5 za 1"

caritas

Dovršetak izgradnje crkve

 

Tko je online

Trenutno aktivnih Gostiju: 56 

Broj posjetitelja

DanasDanas158
Ovaj mjesecOvaj mjesec16955
SveukupnoSveukupno1821396
, Powered by Joomla! and designed by SiteGround web hosting