ANTIĆEVI TEKSTOVI

 

ŠTO NE SMIJETE....

Ja Vas molim: nikako ne smijete sustati niti odstupiti od svoga ideala, od svoga rada, od svoga životnog programa, od svoga apostolata i službe Mariji, niti smijete pasti u bilo kakav očaj ili depresiju te kao ostavljen očajavati.

Vaša je vjera življa, jača, nadmoćnija, svrhunaravna, božanska i ona sve pobjeđuje. Kad je Bog s Vama, kad je Marija s Vama, čega da se bojite, čega da se strašite, čemu da sumnjate?

U ime Gospodnje pod zaštitom i vodstvom Marijinim neustrašivo i odvažno stupajte svojim započetim putem da proslavite Gospodina, Njegovu Majku i da ispunite volju Božju.

AP, 1/4,32 

 

POTREBA ODMORA

Ljubav Duha Svetoga neka vas preobrazi u pravu i potpunu sliku Božanskog Zaručnika Isusa, da ne živite više vi nego On u vama!

Dobro se fizički odmorite, da možete izdržati rad s djecom. To je sveta volja Božja.

AP, III/43,18

 

*****

 

Ne plašite se nikakvih poteškoća! Bog je s Vama!

U Njega se uzdajte i vjerno Mu iz svega srca služite. On Vas voli i ljubi.

Pokažite se dostojni te posebne očinske providnosti i dobrote.

U Duhu Svetom

blagoslivlja Vas i sve Vaše nevrijedni sluga Isusa i Marije

AP, III/17,1

 

*****

 

Sve radite u Božanskom Srcu Isusovu. Ovo Presveto Srce neka regulira, upravlja, ravna kucaje vašega srca; neka upravlja sve vaše težnje na nebeske istine, na vječnost. Uvijek u vašoj duši neka vlada ova misao:

Stvoreni smo za Boga, za vječnost! Ja moram Boga dragog savršeno ljubiti i samo Njemu potpuno pripadati.

U mom životu što nije za Boga, za vječnost, sve je onda ispraznost. Ova sveta istina neka prožme sve biće i sve djelovanje vaše. Malopomalo i postojano se trsite živjeti u Bogu i sve u Njemu gledati.

AP, II/43,3

 

 

NA ODMORIMA NASTOJTE UREDITI UNUTARNJI I VANJSKI ŽIVOT

Preko ovih praznika nastojte posobno oko ove vježbe:

Molim Vas, nastojte urediti svoj nutarnji i vanjski život u svim odnosima bilo sa sobom, s bližnjima, s poslovima, bilo unutarnji život.

U svemu sačuvajte ravnotežu, jednostavni pogled i stav u prisutnosti Božjoj, okrenuti Isusu i volji Božjoj. Ne dajte se od ovoga udaljiti, okrenuti. U Božanskom Srcu ostanite sjedinjeni sa svetom voljom Božjom i primajte sve drugo od Gospodina kako dolazi. Ako Vas koja stvar smeta ili vuče prigoda da u čemu pogriješite, odmah se ponizite, pokajte, pa mirno naprijed u Božanskom Srcu. S pomoću Božjom pazite na porive i pokrete koji se u Vama podignu. Njih odmah svladajte i podložite duhu. Sa svima budite fini, poštujte svačije osjećaje, budite plemeniti i velekodušni s osjećajima Božanskog Srca.

Nebeski blagoslov i dar svete postojanosti u duhovnom životu prosi Vam nevrijedni.

AP, III/5,10

 

 

Najave

Župni list "Majka"

list 166

Pastoralne aktivnosti

pastoralnaktivn zupe2

Akcija Caritasa "5 za 1"

caritas

Dovršetak izgradnje crkve

 

Tko je online

Trenutno aktivnih Gostiju: 40 

Broj posjetitelja

DanasDanas456
Ovaj mjesecOvaj mjesec13866
SveukupnoSveukupno1843674
, Powered by Joomla! and designed by SiteGround web hosting