Dan državnosti - 25. lipnja

U Hrvatskoj je danas državni blagdan kojim se obilježava povijesna odluka Hrvatskog sabora, od 25. lipnja 1991. godine, o pokretanju postupka razdruživanja od ostalih jugoslavenskih republika. Svojom državom hrvatski narod postao je član europske i svjetske zajednice naroda te joj doprinosi svoje duhovne i kulturne vrednote. Zato je samostalnost i nezavisnost naše hrvatske države od velikog značaja za očuvanje i razvitak naše kulture, jezika, naše narodne tradicije, naše povijesti i kršćanstva.

U Domovinskom ratu doživjeli smo da je molitva čuda stvarala. Svi smo se obraćali Bogu i molili. Krunica je postala simbol naše nade i oslonjenosti na Boga. Naše iskustvo uslišane molitve i ostvarenja slobodne domovine, usprkos bezbrojnim suprostavljenjima, potiču nas da se neprestano obraćamo Bogu u molitvi na učvršćenje i napredak naše domovine  

Neka Gospodin podari mudrosti i razboritosti svima nama, a osobito odgovornima, kako bismo se što bolje pripremili i odgovorili izazovima našega vremena. Danas, na Dan državnosti, dok zahvaljujemo Bogu za napredak koji je postignut u Hrvatskoj, ujedno zahvaljujemo i molimo za one koji su u to ugradili svoje sposobnosti, znanje, rad, zdravlje i živote.

Sveta misa u crkvi sv. Marka za sve poginule branitelje i žrtve Domovinskog rata bit će u 9.00 sati.

Sveta misa u crkvi Majke Božje Lurdske za našu Domovinu bit će u 19.00 sati. Misno slavlje predvodit će fra Josip Čugura.

 

Najave

Župni list "Majka"

list 166

Pastoralne aktivnosti

pastoralnaktivn zupe2

Akcija Caritasa "5 za 1"

caritas

Dovršetak izgradnje crkve

 

Tko je online

Trenutno aktivnih Gostiju: 57 

Broj posjetitelja

DanasDanas770
Ovaj mjesecOvaj mjesec17567
SveukupnoSveukupno1822008
, Powered by Joomla! and designed by SiteGround web hosting