Uvodna riječ

Ljubljeni čitatelji!

I za ovaj ljetni broj glasila DOA pripremili smo razne članke i štiva kako biste mogli bar nešto potrebna i korisna naći za sebe, što nažalost baš danas nije čitateljima lako naći u nijednim našim dnevnim novinama, koje su se kao tisak srozale na nikakvu kulturu, a zanemaruju ono uzvišeno, ljudsko, vrijedno, ispravno, moralno, pa stoga bi se morao svaki zlonamjerni i iskvareni i lažni društveni tisak prezreti, ne kupovati i ne čitati, jer frustrira ljudsko biće, dušu i život.

Oni koji očekuju od našega glasila da im i u ljetu barem između redaka progovori o. Antić, sluga Božji, o svemu potrebnom, dobrom, kreposnom i lijepom za život to će naći svi čitatelji kroz sve članke o liku o. Antića. Tako rubrika “Proslavljeno ‘Antićevo ‘09.” po reportaži “Osjećamo trenutak kad ćemo o. Antu zvati blaženim” kao i propovijed o. biskupa mons. Ivana Šaška, koji je s puno vjere, žara i spremnosti propovijedao o našem uskoro blaženiku i to o temi “O. Antić - tražitelj sjedinjenja s Bogom i pripadnosti Bogu”, koju o. biskup tumači srcem ispunjenim ljubavlju za svetost fra Ante Antića.

I urednik glasila vam piše o ljetnom odmoru vašem pod naslovom “Tvoj godišnji odmor s ocem Antićem”. Pa ako planirate u vjeri ili sa svojima odmoriti se pročitajte taj prilog, a još bolje će vam poslužiti citati i izvatci sluge Božjega o. Antića o godišnjim odmorima.

A pod naslovima “Otac Antić - Znak i svjetlo na putu” (2) te članak uz Antićevo “Antić bio i ostaje prijatelj Boga i čovjeka” sigurno će vas zanimati iskustvo kakvo su mnogi doživljavali kod o. Antića.

Pročitajte i u rubrici “Kutak tvom odgovoru” Isusove riječi o sablaznima u svijetu radi skandaloznih naših medija, koje toliki kršćani čitaju. Ali Isusove riječi, moramo istinu reći, doista su nužne.

A i o. vicepostulator se za vaš godišnji odmor ili umor javio ‘poenom’ bez nota koju je priredio za zahvalu svojim doktorima prije dvostruke operacije srca (na “Rebru”, 17. 02. i 6. 03. o. g.), a ona je s vjerom stvarna i znakovita, kao i čudesno ozdravljenje dječaka Matea Pazina u West-meadu (vidi i čitaj: Uslišanja, zahvale, preporuke str. 29) s naslovom “Kako je dječak Mateo Pazin pobjedio smrt?” O tome su pisale i australske novine, a prava je istina da su se najbliži iz rodbine molili zagovoru sluge Božjega o. Antića i u Australiji i u Zagrebu za ozdravljenje maloga Matea.

I da potrebnih ozdravljenja bude još više neka nam ni preko godišnjih odmora ne zastanu molitve nebeskom zagovoru Sluge Božjega, a uz to molimo i za što skoriju beatifikaciju.

A s molitvama svima ugodne i korisne godišnje odmore želi

Vaš urednik

 

 

Najave

Župni list "Majka"

list 166

Pastoralne aktivnosti

pastoralnaktivn zupe2

Akcija Caritasa "5 za 1"

caritas

Dovršetak izgradnje crkve

 

Tko je online

Trenutno aktivnih Gostiju: 85 

Broj posjetitelja

DanasDanas462
Ovaj mjesecOvaj mjesec13872
SveukupnoSveukupno1843680
, Powered by Joomla! and designed by SiteGround web hosting