NA VRELU LITURGIJE

Knjiga "Na vrelu liturgije. Teološka polazišta za novost slavljenja i življenja vjere" autora dr. Ante Crnčevića i mons. dr. Ivana Šaška u izdanju Hrvatskoga instituta za liturgijski pastoral pri HBK predstavljena je u srijedu 20. svibnja u dvorani Vijenac Nadbiskupijskog pastoralnog instituta u Zagrebu.

Knjiga sadrži tekstove objavljene u "Živom vrelu" od 2004. do 2009. godine. Osvrte na knjigu i kretanja liturgijske teologije iznijeli su dr. Željko Tanjić i dr. Ivica Žižić

Na kraju predstavljanja nazočnima su se obratili i sami autori biskup Ivan Šaško i dr. Ante Crnčević.

U glazbenom dijelu programa nastupili su Elizabeta Štancl i fra Branimir Novokmet, a program je vodila Tanja Popec.

 

"Teološka polazišta za novost slavlje­nja i življenja vjere otkrivaju nam u novome svjetlu kršćansku liturgiju kao vrelo Kristova spasenjskoga dje­la u Crkvi. Dvojica autora, ujedinjena istom brigom i predanošću za otkriva­nje bogatstva što ga daruje liturgija Crkve, nude nam vrijedno djelo koje može biti polazi­štem za novo razumijevanje liturgije i za novost iskustva u njoj. Širokim rasponom liturgijskih tema, koje prelaze okvire obrednosti i dotiču sveukupni život Crkve, jasno je pokazana temeljnost liturgije na kojoj počivaju smisao i snaga svega poslanja Crkve. Izraslo iz teološkoga raz­matranja i interpretiranja liturgijskih slavlja i liturgijske otajstvene zbilje, ovo djelo, vjerno slijedeći započeti put liturgijske obnove, postaje dragocjeni mistagoški pret­hodnik i suputnik zajednicama i pojedincima koji se žele obnavljati liturgijom i trajno ponirati u Otajstvo koje ona uzbiljuje. Knjiga »Na vrelu liturgije« vraća naša vjernička i pastoralna nastojanja katkad zaboravljenomu Vrelu koje očituje životnu snagu Kristove prisutnosti i darovanosti u Crkvi." (Zadnja korica knjige)

 

 

Najave

Župni list "Majka"

list 166

Pastoralne aktivnosti

pastoralnaktivn zupe2

Akcija Caritasa "5 za 1"

caritas

Dovršetak izgradnje crkve

 

Tko je online

Trenutno aktivnih Gostiju: 81 

Broj posjetitelja

DanasDanas770
Ovaj mjesecOvaj mjesec17567
SveukupnoSveukupno1822008
, Powered by Joomla! and designed by SiteGround web hosting