Susret franjevačke mladeži na Dravi

 

U subotu 16. svibnja, ujutro, još pospanih lica, mi – članovi frame Majka Božja Lurdska - Zagreb, uputismo se prema Varaždinu gdje se održavao susret franjevčke mladeži. Domaćin susreta je bila frama Varaždin. Na susret su bili pozvani svi članovi franjevačke mladeži s područja bl. Alojzija Stepinca.

Odmah po dolasku, raspoloženje su podigla poznata lica, topli stisak ruke i pokoji zagrljaj prijatelja. Dan smo započeli Svetom misom koju je predvodio fra Igor Horvat uz koncelebraciju još nekoliko duhovnih asistenata frame. Na početku euharistijskog slavlja sve prisutne pozdravio je gvardijan samostana. Za vrijeme mise pjevao je zbor frame Varaždin.

Poslije mise uputili smo se do prostranog proplanka između rijeke Drave i obližnje šume. Zelenilo okupano suncem. Prekrasno. Nakon nagovora o životu svetog Franje, kojeg je održao fra Igor, uslijedila su razna pitanja kako uskladiti svakodnevni život sa životom i primjerom sv. Franje. Na neka pitanja pokušali smo doći u radu po grupama koji je uslijedio nakon nagovora i zajedničkog razgovora. To je za nas mlade zaljubljenike u sv. Franju idealna prilika da sa svojim vršnjacima progovorimo iz dubine duše i tako podržimo jedni druge u nastojanju za što boljim nasljedovanjem sv. Franje Asiškoga. Osim toga, taj nam je razgovor jedinstvena prilika upoznati i nove ljude.

Poslije ručka igre bez granica. Svoju spretnost okušali smo u više disciplina. Posebno smiješno bilo je skakanje u vrećama, ali ništa manje pozornosti nisu plijenili ni potezanje konopa, nogomet i trčanje alke. Prije odlaska još smo se okušali u roštiljanju, a zatim puni dojmova i ispunjena srca lagano uputili prema svojim kućama. Iako iscrpljeni, ovaj predivan dan završili smo pjesmom i smijehom na putu do doma.

 

 

 

 

 

 

Najave

Župni list "Majka"

list 166

Pastoralne aktivnosti

pastoralnaktivn zupe2

Akcija Caritasa "5 za 1"

caritas

Dovršetak izgradnje crkve

 

Tko je online

Trenutno aktivnih Gostiju: 127 

Broj posjetitelja

DanasDanas1
Ovaj mjesecOvaj mjesec17572
SveukupnoSveukupno1822013
, Powered by Joomla! and designed by SiteGround web hosting