Obećanja Frame MBL 2018

WhatsApp_Image_2018-03-06_at_01.09.29_1.jpeg"Evo me.” Dvije riječi iz kojih framaš iščitava mnogo više nego što bi tkogod drugi isprva naslutio. Dvanaestero mladih u nedjelju, 18. veljače tim je riječima istupilo pred svijet i njima izrazilo spremnost na služenjehrabrost za svjedočenje, želju za napredovanjem, gorljivost za ljubljenjem i čisto predanjeOnome koji im je dao snagu za tako silan pothvat.

 

Silan i blagoslovljen, pun milosti i mladenačke ludosti, pothvat iza kojega stoji vječna borba između jedne strane koja ti govori da nikada nećeš biti spreman i druge koja ti govori kako je upravo to ono što trebaš učiniti da priđeš korak bliže Gospodinu i da mu prilaziš u svakom trenu svoga mladoga života koji može biti ispunjen tolikim dobrima samo ako Mu se predaš bez straha.

Nije li i Mojsije odbacio strah i rekao iste riječi? Jonatan i David, Judita i prorok Izaija, Ananija i Petar… I što stoga nas priječi u tome da, poput njih, pođemo Njegovim putom ako znamo da je uistinu s nama do svršetka svijeta? Što nas naš “Evo me!” razlikuje od njihovih izgovorenih stotinama i tisućama godina prije? Apsolutno ništa; Gospodinova ljubav i dalje je beskrajna, a mi smo, kao i oni, pozvani prihvatiti tu ljubav cijelim svojim bićem i dati je drugima – bezuvjetno. Jer kada je On, toliko velik i svemoćan, predao život za tebe tako malenoga, što drugo možeš učiniti nego se skloniti u Njegovo krilo i ostati tamo zauvijek?

 WhatsApp_Image_2018-03-06_at_01.09.30_1.jpeg
 
Upravo je i nas dvanaestero naš duhovni asistent fra Ivan Marija Đuzel u propovijedi pozvao da prionemo uz Gospodina koji je umro na križu za nas, kojemu je bok bio otvoren poput vrata na Noinoj korablji u koju se osam duša sklonilo od potopa. Ništa manje ni Krist nama ne smije značiti nego što je Noi korablja značila – život nam treba biti u Njemu jer nas ovaj svijet ispuniti ne može. Opasanih bokova i upaljenih svjetiljki, kao što geslo naših obećanja kaže (Lk 12,15), odlučili smo kroz život u bratstvu odgovoriti na Božju ljubav i u svakom trenutku opasnosti znati gdje je naše sigurno utočište.
 
Stojeći tako pred Njime, duša je ogoljena vidjevši puno više nego što vide oči – ona vidi otvorena Nebesa koja su s klicanjem dočekala naš “Evo me!”. Raduje se Nebo jer smo odgovorili na ljubav koja gori od želje da bude prihvaćena i uzvraćena.
 

Najave

Župni list "Majka"

list 166

Pastoralne aktivnosti

pastoralnaktivn zupe2

Akcija Caritasa "5 za 1"

caritas

Dovršetak izgradnje crkve

 

Tko je online

Trenutno aktivnih Gostiju: 51 

Broj posjetitelja

DanasDanas60
Ovaj mjesecOvaj mjesec11048
SveukupnoSveukupno1867968
, Powered by Joomla! and designed by SiteGround web hosting