Obećanja u Frami Majke Božje Lurdske

"Evo me" - dvije su riječi iz kojih član Franjevačke mladeži iščitava mnogo više nego bi drugi naslutili. Dvanaestero mladih u nedjelju, 18. veljače u crkvi Majke Božje Lurdske tim je riječima pred Crkvom izrazilo spremnost na služenje, hrabrost za svjedočenje, želju za napredovanjem, gorljivost za ljubljenjem i čisto predanje Onome koji im je dao snagu za takav pothvat. "Silan i blagoslovljen, pun milosti i ovom svijetu "ludosti", pothvat je to iza kojega stoji vječna borba između jedne strane koja ti govori da nikada nećeš biti spreman i druge koja ti govori kako je upravo to ono što trebaš učiniti da priđeš korak bliže Gospodinu", ustvrdili su sudionici. Nije li i Mojsije odbacio strah i rekao iste riječi? Jonatan i David, Judita i prorok Izaija, Ananija i Petar... I što stoga nas priječi u tome da poput njih pođemo Njegovim putem? Što naš „Evo me!“ razlikuje od njihovih izgovorenih stotinama i tisućama godina prije? Apsolutno ništa; Gospodinova ljubav i dalje je beskrajna, a mi smo, kao i oni, pozvani prihvatiti tu ljubav cijelim svojim bićem i dati ju drugima - bezuvjetno.

Upravo je i nas dvanaest naš duhovni asistent, fra Ivan Marija Đuzel, u svojoj propovijedi pozvao da prionemo uz Gospodina koji je umro na križu za nas, kojemu je bok bio otvoren poput vrata na Noinoj korablji u koju se osam duša sklonilo od potopa. Ništa manje ni Krist nama ne smije značiti nego što je

Noi korablja značila- život nam treba biti u Njemu, jer svijet ne donosi život. Opasanih bokova i upaljenih svjetiljki, kao što geslo naših obećanja kaže, odlučili smo se kroz život u bratstvu odgovoriti na Božju ljubav, i u svakom trenutku opasnosti znati gdje je naše sigurno utočište.
Raduje se Nebo jer smo odgovorili na ljubav koja gori od želje da bude prihvaćena i uzvraćena. 

 

Najave

Župni list "Majka"

list 165

Pastoralne aktivnosti

pastoralnaktivn zupe2

Akcija Caritasa "5 za 1"

caritas

Dovršetak izgradnje crkve

 

Tko je online

Trenutno aktivnih Gostiju: 38 

Broj posjetitelja

DanasDanas758
Ovaj mjesecOvaj mjesec27156
SveukupnoSveukupno1669762
, Powered by Joomla! and designed by SiteGround web hosting