Upriličen božićni koncert Dječjeg zbora "Sunce"

Već tradicionalno na blagdan Svetog Stjepana, 26. prsinca u večernjim satima, brojni vjernici naše župe imaju priliku zaokružiti blagdansko slavlje i veselje veličanstvenom manifestacijom u kapelici Majke Božje Lurdske, u kojoj redovito na taj dan nastupa dječji zbor "Sunce", pod vodstvom s. Željke Čeko. Tako je i ove godine održan koncert u kapelici napunjenoj do posljednjeg mjesta. Bake, djedovi, mame, tate, sestre, braća i ostali zainteresirani župljani došli su poslušati svoje najmlađe na božićnom koncertu. Nakon svih priredaba u školama, vrtićima, sportskim ustanovama i drugdje, kojima vrvi mjesec prosinac, ovaj koncert mnogima dođe kao kruna veselja s kojim smo dočekali Isusovo rođenje. Prekrasni dječji glasovi, skladno uvježbani, i program prilagođen svim generacijama, iz godine u godinu privlače sve više posjetitelja koji na kraju koncerta kapelicu napuštaju ispunjeni radošću, veseljem i pjevušeći stare, ali i nove božićne melodije. 

Koncert je to koji okupi više generacija pjevača (od najmlađih petogodišnjaka pa do studenata koji su u zboru počeli pjevati kao petogodišnjaci), ali i glazbenike koji su svoje prve susrete s glazbom doživjeli upravo u ovome zboru. Večeras su mlade pjevače, uz korepetitora Matiju Skendera, pratili brat i sestra Miriam i Damian Čizmek na violončelu i violi te otac i sin Trpimir i Dominik Sulić na violini i klarinetu. Na programu su se, uz prigodne recitacije, našle tradicionalne pjesme poput Adeste fideles i Tihe noći, narodne poput Spavaj mali Božiću, ali i brojne autorske. Sve su zvučale divno, i one u kojima je zbor pokazao vještinu troglasnog, čak i četveroglasnog pjevanja, i one u kojima su mali solisti posebno došli do izražaja. Publika je dugotrajnim pljeskom nagradila svaku izvedbu, a na samom kraju, nakon riječi zahvale s. Željke svim sudionicima, ali i roditeljima čijom upornošću i predanošću ovi najmlađi ostaju u zboru, te pozdravnih riječi župnika fra Nikice Ajdučića, cijela je kapelica zapjevala Narodi nam se kralj nebeski.

Nakon toga uslijedio je još jedan gromoglasan pljesak za sve izvođače, a ponajviše za njihovu dugogodišnju voditeljicu koja s puno ljubavi, strpljenja i požrtvovnosti već desetljećima odgaja nove generacije mladih pjevača i zaljubljenika u liturgijsku glazbu.

 

Najave

Župni list "Majka"

list 166

Pastoralne aktivnosti

pastoralnaktivn zupe2

Akcija Caritasa "5 za 1"

caritas

Dovršetak izgradnje crkve

 

Tko je online

Trenutno aktivnih Gostiju: 55 

Broj posjetitelja

DanasDanas647
Ovaj mjesecOvaj mjesec21436
SveukupnoSveukupno1795910
, Powered by Joomla! and designed by SiteGround web hosting