Proslavljena Misijska nedjelja u našoj župi

U nedjelju, 16. listopada u našoj smo župi obilježili Misijsku nedjelju. Na dječjoj sv. misi u 9 sati, koju je predvodio vikar fra Mario, djeca su molitvom, pjesmom i recitacijom zahvaljivala i molila za misionare diljem svijeta.
Posebnost Misijskoj nedjelji dala je s. Marie-Blanche Dakin iz Benina (Afrika), članica Družbe Marijinih sestara od čudotvorne medaljice. Sestra boravi i studira u Zagrebu. Na hrvatskom jeziku je prisutnima predstavila svoj životni put, vjeru u svojoj zemlji i poslanje misionara diljem svijeta i u njezinoj Domovini."Benin je mala država, bavimo se zemljoradnjom, ali smo veseli. Ljudi se ne brinu puno, sve prepuštaju Božjoj providnosti. Marijine sestre u Beninu se skrbe o bolesnima, siromašnima i napuštenima, rade s djecom i drže vjeronauk. Osjetila sam, nešto mi je govorilo u srcu da se posvetim cijelim svojim bićem Bogu, i tako sam postala katolička redovnica" - kaže s. Blanche. Na kraju je i zapjevala pjesmu iz svoje domovine, što su djeca i svi nazočni vjernici s oduševljenjem primili.
U programu Misijske nedjelje u župi sudjelovali su Dječji zbor, prvopričesnici, ministranti, s. Željka te osobito s. Mirna i fra Mario. Vjernička zajednica i župnik zahvalni su svima na predanom i kreativnom radu. Na kraju sv. mise djeca su vjernicima podijelila imena hrvatskih misionara, s molbom da za njih molimo i doprinosimo prema vlastitim mogućnostima. 

 

Najave

Župni list "Majka"

list 165

Pastoralne aktivnosti

pastoralnaktivn zupe2

Akcija Caritasa "5 za 1"

caritas

Dovršetak izgradnje crkve

 

Tko je online

Trenutno aktivnih Gostiju: 34 

Broj posjetitelja

DanasDanas603
Ovaj mjesecOvaj mjesec21586
SveukupnoSveukupno1664192
, Powered by Joomla! and designed by SiteGround web hosting