Listopadska pobožnost: sveci o krunici

Poruka Gospe iz Fatime: “Molite Krunicu svaki dan da biste izmolili mir svijetu i svršetak rata!“ Naša draga Gospa iz Fatime poručuje po Luciji: ”Ja sam Gospa svete Krunice. Neka se Krunica moli svaki dan!”
Naš dragi papa, sv. Ivan Pavao II. je govorio: “Krunica je moja najdraža molitva. Mnogi znaci pokazuju kako i danas sveta Djevica želi upravo po toj molitvi ostvarivati onu majčinsku brigu kojoj je umirući Otkupitelj povjerio, u osobi ljubljenog učenika, sve sinove Crkve: ”Ženo! Evo ti sina!” (Iv 19, 26).

 

LISTOPADSKA POBOŽNOST - MOLITVA KRUNICE

U NAŠOJ CRKVI SVAKU VEČER U 18.30 SATI! 


Posebnu je karizmu kao apostol krunice imao bl. Bartolo Longo. Njegov put ka svetosti osniva se na nadahnuću koje je začuo u dubini svog srca: ”Tko god širi molitvu Krunice, spašen je!”
Blažena Majka Terezija imala je viđenje: “I opet to veliko mnoštvo – na njihovim sam licima vidjela veliku tugu i trpljenje – klečala sam blizu Gospe, koja je bila okrenuta prema njima. Nisam vidjela njezino lice, ali sam čula kako govori: Pobrini se za njih – oni su moji. Povedi ih k Isusu – nosi Isusa k njima. Ne boj se. Nauči ih moliti Krunicu, neka je mole u obitelji i sve će biti dobro. Ne boj se, Isus i ja bit ćemo s tobom i tvojom djecom.”
Sveti Padre Pio, poznati svetac kojeg su nazivali ”Živa krunica” jer je molio krunicu po cijele dane! Poglavar samostana upitao je oca Pia koliko Krunica izmoli svakog dana. Odgovorio je: “Eeh!… mojim poglavarima moram kazati istinu! Trideset četiri sam izmolio!” Kad su ga pitali pred smrt da im nešto kaže on im je ovako rekao: ”Ljubite našu dragu Gospu i potičite druge ljubiti je. Uvijek molite Krunicu!” Za Krunicu je ovako govorio: „moje oružje“, „moj mač“, „la mia spada!“ Treba spomenuti da je pater Pio umro s Krunicom u svojim rukama.
Naš dragi blaženik, kardinal A. Stepinac je govorio: “Zato vas vruće molim, iz ljubavi koju imam prema vama u Isusu i Mariji, da molite i Krunicu, a također, imate li vremena, i čitav Ružarij, svakoga dana, pa ćete na času smrti blagoslivljati dan i sat kad ste mi povjerovali.”
Sveti Ljudevit Montfortski ovako je govorio: “Zdravomarija je nebeska rosa koja dušu čini plodnom. Ona je čist i nježan poljubac što ga dajemo Presvetoj Djevici; rumena ruža koju prikazujemo Mariji; dragocjen biser što joj ga poklanjamo; čaša ambrozije i božanskog nektara kojim je nuđamo. Sve su to poredbe svetaca. Tim će te pozdravom i vi, izgovarate li ga kako treba, sigurno pridobiti Marijino Srce.” 

 

Najave

Župni list "Majka"

list 165

Pastoralne aktivnosti

pastoralnaktivn zupe2

Akcija Caritasa "5 za 1"

caritas

Dovršetak izgradnje crkve

 

Tko je online

Trenutno aktivnih Gostiju: 80 

Broj posjetitelja

DanasDanas607
Ovaj mjesecOvaj mjesec21590
SveukupnoSveukupno1664196
, Powered by Joomla! and designed by SiteGround web hosting