Naši župljani u Godini milosrđa hodočastili sv. Padre Piju iz Pietrelcine

Naše hodočašće sv. Padre Piju u Godini Milosrđa (10. - 13. ožujka 2016.) započeli smo iz kapelice Majke Božje Lurdske, molitvom i stavljanjem pod Gospinu zaštitu. Vodio nas je fra Nikica Ajdučić, a s nama su išli i s. Željka Čeko i bogoslovi fra Dražan Tadić i fra Marko Đerek. Nakon noćne vožnje, pod sigurnim rukama naših vozača Duška i Ivice, stigli smo u Loreto u ranim jutarnjim satima. Iako je Loreto još spavao, naše molitve, kao i impresije bile su snažne i žive. U svetom prostoru kućice u kojoj je sv. Obitelj provodila vrijeme, predali smo sebe i svoje obitelji pod zaštitu Majke Božje Loretske, sjedinjujući se tako s mnoštvom Hrvata koji u Loreto pobožno hodočaste od 13. stoljeća.
Naša sljedeća postaja bio je San Giovanni Rotondo u kojem se nalazi tijelo sv. Padre Pija iz Pietrelcine, koji je pedeset godina nosio Gospodnja znamenja, stigme.

Molili smo u staroj i novoj crkvi svete Marije od milosti te obišli kapucinski samostan u kojem je sv. Padre Pio služio Bogu i ljudima. Bilo je potresno i dirljivo vidjeti tragove svečeva djelovanja i osjetiti milost koju je ostavio u nasljeđe, a posebno nas se dojmilo slavljenje sv. Mise u kapelici u kojoj je bilo smješteno tijelo sveca. Pričestili smo se pod obje prilike.
Sutradan ujutro obišli smo novu, veliku crkvu posvećenu sv. Padru Piju, u čijoj je kripti, oslikanoj prekrasnim mozaicima p. Marka Ivana Rupnika, ekshumirani svetac pronašao svoje posljednje počivalište. U tišini smo mogli moliti pred neraspadnutim tijelom sveca. Kasnije su mnogi posvjedočili kako je molitva na tome mjestu posebna, jer su osjetili silnu Božju blizinu i bezuvjetnu ljubav.
U subotu popodne posjetili smo Monte Sant´Angelo i svetište sv. Mihovila, koje se nalazi duboko u spilji obilježeno mnogim povijesnim pregradnjama. To je jedino svetište koje nije posvetio čovjek, već arhanđeo Mihovil još u 5. st. Imali smo priliku slaviti sv. misu u svetištu crkve te se pričestiti pod obje prilike. U pokrajnjoj kapelici izmolili smo devetnicu sv. Mihovila i stavili se pod njegovu zaštitu.
U nedjelju ujutro posjetili smo Lanciano, mjesto čašćenja euharistijskog čuda iz 8. stoljeća. Molili smo klečeći pred oltarom, svaki sa svojim prošnjama i zahvalama. Neplanirano smo posjetili i arheološke ostatke starog bazilijanskog samostana, koji su smješteni ispod crkve te pod dojmom starine i povijesti molili za naše pretke.
Posljednja postaja našeg hodočašća bila je Padova, gjde smo u bazilici sv. Antuna molili pred njegovim grobom, ostali zadivljeni arhitekturom i umjetnošću na slavu Božju te u pokrajnjoj kapeli slavili sv. Misu i pričestili se pod obje prilike.
Zahvalni dragom Bogu i našem fra Nikici, koji nam se nesebično posvetio na ovom hodočašću, moleći, pjevajući i smijući se s nama, vratili smo se kući okrjepljeni i ispunjeni tolikim milostima….

 

Najave

Župni list "Majka"

list 166

Pastoralne aktivnosti

pastoralnaktivn zupe2

Akcija Caritasa "5 za 1"

caritas

Dovršetak izgradnje crkve

 

Tko je online

Trenutno aktivnih Gostiju: 28 

Broj posjetitelja

DanasDanas23
Ovaj mjesecOvaj mjesec13516
SveukupnoSveukupno1817957
, Powered by Joomla! and designed by SiteGround web hosting