Došašće: vrijeme radosti i nade

Isus nam je jako blizu. I svakim nam je danom sve bliži. Sveti Pavao nam tako daje ključ za razumijevanje izvora naših žalosti: žalosni smo kada nas naši grijesi ili mlakost udaljavaju od Boga.

Gospodin od nas traži da uvijek budemo veseli. »Jer nitko ne može postaviti drugoga temelja osim onoga koji je postavljen, a taj je Isus Krist.«Samo on može biti siguran temelj cijelom našem životu. Nema tuge koju on ne bi mogao izliječiti: »Ne boj se! Samo vjeruj!« kaže nam Isus. On ne gubi iz vida nijednu situaciju kroz koju moramo proći u životu, pa ni one koje su rezultat naše nerazboritosti ili nedostatka svetosti. Za sve ima lijek.

 

MISE ZORNICE:  od ponedjeljka, 1. prosinca, svako jutro (osim nedjelje) u 6 sati!

 

ISPOVIJEDANJE

radnim danom tijekom misa (6, 7, 8 i 19 sati) i nedjeljom tijekom misa (8, 9, 10, 11.30 i 19 sati). 

 

Žalosna duša prepuštena je mnogim napastima. Koliko grijeha je počinjeno u sjeni tuge! Kad je duša radosna, ona se otvara prema drugima, potiče ih; tuga potamnjuje okružje i nanosi mu štetu. Tuga se rađa iz sebičnosti, iz brige o samome sebi koja zaboravlja na druge, od nemara u poslu, slabog mrtvljenja, traganja za zadovoljstvima, neurednosti u odnosu s Bogom. Zaboraviti sami sebe, ne dati se posve zaokupiti vlastitim interesima, neophodan je uvjet za upoznati Krista, predmet naše radosti, i služiti mu. Tko je pretjerano zaokupljen samim sobom, teško će pronaći radost otvaranja Bogu i drugima. A da bismo došli do Boga i rasli u krjepostima, moramo biti veseli.

S druge strane, radosnim izvršavanjem svojih dužnosti možemo širiti oko sebe mnogo dobra jer naše veselje vodi Bogu. Savjetovao je sveti Pavao prvim kršćanima: »Nosite jedni bremena drugih i tako ćete ispuniti zakon Kristov!« A kako bismo život drugih učinili ugodnijim, često je dovoljno pobrinuti se za detalje, koji iako su neznatni, jasno pokazuju da cijenimo i poštujemo onoga tko je uz nas: osmijeh, srdačna riječ, mala pohvala, izbjegavanje pravljenja drame zbog nevažnih stvari koje je bolje pustiti da prođu i zaboraviti. Tako olakšavamo život ljudima oko sebe, a to je važan zadatak za kršćanina: unositi veselje u svijet koji je tužan jer se udaljava od Boga.

 

Najave

Župni list "Majka"

list 163

Pastoralne aktivnosti

Plakat MBL 2015

Akcija Caritasa "5 za 1"

caritas

Dovršetak izgradnje crkve

 

Tko je online

Trenutno aktivnih Gostiju: 19 

Broj posjetitelja

DanasDanas53
Ovaj mjesecOvaj mjesec28165
SveukupnoSveukupno1591716
, Powered by Joomla! and designed by SiteGround web hosting