Mjesečni susret i kateheza za roditelje prvopričesnika

IMG 20141127 150014

U okviru mjesečnih susreta i kateheza za roditelje prvopričesnika i krizmanika održan je u srijedu, 26. studenoga u samostanskoj dvorani susret i kateheza za roditelje prvopričesnika.

Poslije molitve i župnikovih pozdravnih riječi uslijedila je kateheza pod nazivom: "Obitelj u procjepu vrijednosti i njihova posredovanja", koju je održao fra Ante Bekavac, asistent za moralnu teologiju pri KBF-u u Zagrebu. 

Ključni pojmovi njegova izlaganja: čovjek i njegovo dostojanstvo, slika Božja, obitelj, mediji i etika, zaokupljale su pozornost slušatelja.

Idući susret i kateheza: za roditelje krizmanika, u srijedu 3. prosinca u 18 sati!

Predavač je iznio problematiku suvremenog poimanja života i slobode te jasno ukazao da ključ zdravog opće ljudskog i obiteljskog življenja jest onaj kojeg Bog i vjera objavljuju.

Naglasio je: "Suočavanje s današnjom medijskom slikom čovjeka i način na koji se predstavljaju vrijednosti jest zahtjevno. Crkva je uvijek u sebi čuvala istinu o čovjeku te ju je svjedočila. To čini i danas, svjetlom vjere. Potreban je odgoj za medije. Ne smije se iz vida izgubiti etičnost i vjerodostojnost. Temeljno načelo je dostojanstvo ljudske osobe i obitelji iz čega proizlaze njegova neotuđiva prava." 

 

Najave

Župni list "Majka"

list 162

Pastoralne aktivnosti

Plakat MBL 2015

Akcija Caritasa "5 za 1"

caritas

Dovršetak izgradnje crkve

 

Tko je online

Trenutno aktivnih Gostiju: 28 

Broj posjetitelja

DanasDanas348
Ovaj mjesecOvaj mjesec18009
SveukupnoSveukupno1554076
, Powered by Joomla! and designed by SiteGround web hosting