SLAVLJE SAKRAMENTA POTVRDE

 

U subotu 25. travnja, na blagdan sv. Marka, u 10.00 sati u župi Majke Božje Lurdske bilo je slavlje sakramenta potvrde. Za ovo slavlje kardinal Josip Bozanić, nadbiskup zagrebački, delegirao je vlč. Borisa Balenovića koji je predvodio misno slavlje i podjelio sakrament potvrde. Mješoviti zbor Majke Božje Lurdske svojim je pjevanjem uzveličao ovo slavlje. Nakon svete mise bilo je zajedničko fotografiranje krizmanika i njihovih vjeroučitelja.

Bliža priprava za slavlje sakramenta svete potvrde započela je u srijedu 22. travnja u 20.00 sati s roditeljima krizmanika. Fra Slaven Milanović Litre, župnik, održao je kratko predavanje roditeljima i osvrnuo se na rad s njihovom djecom kroz razdoblje pripreme za sakrament potvrde. Kandidate je, osim župnika, pripremao i fra Ivan Čikara, župni vikar. 

U četvrtak 23. travnja u 20.00 sati vjeročitelji su se susreli s krizmanicima u crkvi Majke Božje Lurdske s ciljem da se zajednički što bolje pripreme za slavlje sakramenta potvrde.

U petak 24. travnja u 20.00 sati, nakon zajedničke priprave, krizmanici i njihovi roditelji i kumovi pristupili su sakramentu ispovijedi.

“Potvrda usavršuje krsnu milost; ona je sakrament koji daje Duha Svetoga da nas dublje ukorijeni u božansko posinstvo, da nas čvršće pritjelovi Kristu, da ukrijepi našu vezu s Crkvom te nas tješnje pridruži njezinom poslanju i pomogne da kršćansku vjeru svjedočimo riječju i djelima.
Potvrda, kao i krštenje, u dušu kršćana utiskuje duhovni biljeg ili neizbrisiv karakter; zato se ovaj sakrament može primiti samo jednom u životu.
Bitni obred potvrde je pomazanje svetom krizmom na čelu krštenoga uz polaganje ruke podjelitelja i riječi: "Primi pečat Dara Duha Svetoga".
 

(Katekizam Katoličke  Crkve 1316, 1317, 1320)

 

Najave

Župni list "Majka"

list 166

Pastoralne aktivnosti

pastoralnaktivn zupe2

Akcija Caritasa "5 za 1"

caritas

Dovršetak izgradnje crkve

 

Tko je online

Trenutno aktivnih Gostiju: 40 

Broj posjetitelja

DanasDanas769
Ovaj mjesecOvaj mjesec17566
SveukupnoSveukupno1822007
, Powered by Joomla! and designed by SiteGround web hosting