Na zavjetnom hodočašću u Mariji Bistrici

Naši župljani i ove su godine sudjelovali na 285. zavjetnom hodočašću vjernika grada Zagreba u Mariju Bistricu, koje se održalo 10. i 11. rujna. U subotu su pješice hodočastili iz Čučerja, predvođeni župnikom fra Nikicom, grupa od dvadesetak hodočasnika. U Svetište su stigli u poslijepodnevnim satima. Sudjelovali su u svečanom ulasku u crkvu i na večernjoj službi svijetla.

Autobus naših župljana uputio se na središnje misno slavlje, u nedjelju 11. rujna. Po dolasku u Svetište svi smo pozdravili Majku Božju, a nakon toga održan je križni put na kalvariji. Po dolasku Gospina kipa u procesiji započelo je središnje misno slavlje koje je predvodio naš nadbiskup kard. Bozanić. U svojoj homiliji nadbiskup je među ostalim pozvao na odgovornost vjernika za sudbinu Domovine, imajući svi uzor u bl. A. Stepincu, kojeg nam je Bog dao za kompas da bismo se mogli orijentirati. Prije odlaska hodočasnici su se okupili u svetištu na zajedničkom blagoslovu. 

 
Na početku nove školske i vjeronaučne godine

Početkom nove školske i vjeroinaučne godine svoje oči i srce usmjerujemo Bogu, od kojega nam dolazi svaka pomoć i blagoslov. Na nedjeljnoj sv. misi posebno zazivamo pomoć Duha Svetoga za sve učenike, nastavnike i odgojitelje.

SV. ISPOVIJED ZA UČENIKE - u subotu, 17. rujna u 10 sati.
ZAZIV DUHA SVETOGA  - u nedjelju, 18. rujna. Sv. misa za djecu u 9 sati, misa za mlade u 19 sati.

BIBLIJSKE VEČERI - srijedom poslije večernje sv. mise u 19.30 sati.
SUSRETI FRAME - četvrtkom u 20.15 sati. Pozivamo drage mlade da nam se pridruže!
MINISTRANTSKI SUSRETI - subotom u 11 sati. Djeco, pridružite nam se i radosno služimo Gospodinu!

DJEČJI ZBOR - subotom u 15.30 sati ima probe pjevanja. Novi članovi, dobro došli!

 
Svetica milosrđa - sv. Majka Terezija

Sv. otac papa Franjo u Vatikanu će u nedjelju, 4. rujna 2016. proglasiti svetom bl. Majku Tereziju, sveticu milosrđa. Neka nam draga Svetica bude primjer za život i zagovornica kod Gospodina!

 

Mudre izreke sv. Majke Terezije

Nađi vremena za ljubav, to je darovana Božja povlastica.

Nađi vremena za molitvu,to je najveća snaga na zemlji.

Više je gladi u svijetu za ljubavlju i poštovanjem, nego za samim kruhom.

Svako dijete je neprocjenjivo veliko i vrijedno. Svako je dijete Božje stvorenje.

Nikada ne dozvoli da sretneš nekoga, ko nakon sureta s tobom neće biti sretniji.

Ne dopusti da se neko tebi približi ako neće otići od tebe bolji i zadovoljniji.

Davati samoga sebe je bolje nego samo davati.

Više...
 
Jesenska hodočašća naše župe

1. Zavjetno hodočašće u Mariju Bistricu: 10. - 12. rujna.
Pješaci polaze u jutarnjim satima, u subotu 10. rujna (preko Sljemena, iz Čučerja, iz Sesveta). Središnje misno slavlje je u nedjelju, 11. rujna u 11 sati (predvodi nadbiskup kard. Josip Bozanić). Na misno slavlje organizirano hodočastimo i kao župna zajednica. Prijave se vrše na vratariji samostana.

2. Hodošaće u Lurd: od 25. rujna do 1. listopada.

Hodočašće u Lurd, pod duhovnim je vodstvom fra Mate Matića, gvardijana samostana Gospe Lurdske. Polazak je ispred samostana 25. rujna u 6 sati. U Lurd je predviđen dolazak 26. rujna. Povratak je predviđen 30. rujna. Na povratku se zaustavljamo u Padovi. Sve informacije i prijave vrše se na vratariji samostana.

3. Hodočašće Gospi Sinjskoj u Sinj: nedjelja, 25. rujna.
Hodočašće se upriličuje prigodom proslave 300. obljetnice krunjenja slike Čudotvorne Gospe Sinjske (1716.-2016.). Polazak je u 4.30 sati ispred našeg samostana. Središnje misno slavlje u sinjskom će svetištu predvoditi mons. Marin Barišić, splitsko-makarski nadbiskup. Prijave za hodočašće vrše se na vratariji samostana.

 
Devetnica uoči proslave Velike Gospe

U našoj crkvi Majke Božje Lurdske i ove se godine pripremamo devetnicom za proslavu Velike Gospe. Molitveni program započinje svaku večer u 18.30 sati i sadrži: molitva krunice, pjevane litanije, pobožnost u čast Velikoj Gospi te misno slavlje uz prigodnu propovijed. 

 

 

DEVETNICA (6. - 14. kolovoza)
18.30 sati: krunica, pobožnost
19.00 sati: sveta misa

 

VELIKA GOSPA (15. kolovoza)
Svete mise: 7, 8, 9, 10, 11.30 i 19 sati.

 

ISPOVIJED: tijekom svetih misa!

 

"Uznesena je Marija na nebo. Raduje se vojska anđela. Aleluja!"

 
Fra Mario Radman, novi župni vikar preuzeo službu u našoj župi

Na prijedlog provincijala Franjevačke Provincije Presv. Otkupitelja, zagrebački je nadbiskup kard. Bozanić imenovao za našu župu novoga župnog vikara fra Marija Radmana. Fra Mario je vršio svoju đakonsku službu u našoj župi i 25. srpnja 2010. u našoj je crkvi slavio svoju mladu misu. Pod zaštitom Majke Božje Lurdske i pod geslom "Dosta ti je moja milost jer snaga se u slabosti usavršuje" (2Kor 12, 19) započeo je svećeničku službu i sada se poslije 6 godina svećeništva (službovao u župi Drniš) vratio u dragu crkvu i župu gdje nastavlja svoje služenje.

U nedjelju, 31. srpnja 2016. župnik fra Nikica predstavio ga je zajednici i izrazio mu iskrenu dobrodošlicu.

Gospodin mu blagoslovio rad i djelovanje na slavu Bogu, BDM i svemu narodu!

 
Proslava blagdana Gospe od anđela

U utorak, 2. kolovoza u našoj ćemo crkvi proslaviti blagdan Gospe od anđela.

U svim franjevačkim crkvama tog se dana može primiti potpuni oprost od vremenitih kazni što smo ih zaslužili svojim grijesima.

Potrebno je biti ispovjeđen, sudjelovati u svetoj misi i pričestiti se, izmoliti Oče naš i vjerovanje te moliti se na nakanu Svetoga oca Pape.

 

Slavlje sv. misa u našoj crkvi te prigoda za ispovijed:

7, 8, 9 i 19 sati. 

 

 
Dan državnosti Republike Hrvatske

U subotu, 25. lipnja 2016. naša Domovina slavi Dan državnosti i 25. obljetnicu prekida svih državnopravnih odnosa s bivšom državom. U našoj ćemo crkvi slaviti svetu misu za Domovinu u 19 sati. Pomolit ćemo se za sve poginule i nestale branitelje, kao i za prvog predsjednika i utemeljitelja moderne Hrvatske, dr. Franju Tuđmana. Zahvalni Bogu za dar slobode i neovisnosti, molit ćemo za mir i zajedništvo u našem narodu.

Više...
 
Raspored događanja u svetištu i župi kroz ljetno vrijeme

  • SVETE MISE: nedjeljom (7, 8, 9, 10, 11.30 i 19 sati), radnim danom (7, 8 i 19 sati). 
  • ISPOVIJEDANJE U SVETIŠTU: radnim danom i nedjeljom - tijekom svetih misa. 
  • ŽUPNI URED: od ponedjeljka do petka - od 9 do 10 i od 17 do 18 sati.
  • SLAVLJA:
  • Svetkovina sv. Petra i Pavla (srijeda, 29. 06.):  sv. mise u 7, 8, 9 i 19 sati.
  • Blagdan Gospe od anđela (utorak, 02. 08.): sv. mise u 7, 8, 9 i 19 sati.
  • Devetnica Velikoj Gospi (06. - 14. 08.): pobožnost i sv. misa s početkom u 18.30 sati.
  • Svetkovina Velike Gospe (ponedjeljak, 15. 08.): sv. mise u 7, 8, 9, 10, 11.30 i 19 sati.

 

 
Novi članovi u mjesnom bratstvu Franjevačkog svjetovnog reda

Devetoro kandidata, naših braće i sestara, svečano je primljeno u bratstvo Franjevačkog svjetovnog reda naše župe, u nedjelju 12. lipnja. Kandidate je za ovo slavlje pripremao fra Ivan Maletić. 

Više...
 
Proslavljena misa zahvalnica povodom kraja škol. i vjeronauč. godine

U nedjelju, 5. lipnja na dječjoj misi u 9 sati zahvalili smo Gospodinu za još jednu uspješnu školsku i vjeronaučnu godinu koja završava u tjednu pred nama. Djeca su, predvođena fra Tinom uz oltar i s. Željkom na pjevačkom koru, uzveličala nedjeljno slavlje, uputila Gospodinu zahvale i radosnom pjesmom otvorili svoja srca.

Više...
 
Pastoralna promjena u našoj župi

Kapitulski kongres Franjevačke provincije Presvetog Otkupitelja (31. svibnja - 3. lipnja 2016.), pod predsjedanjem provincijala fra Joška Kodžomana, odlučio je predložiti nove personalne promjene, među kojima donosimo promjenu koja se odnosi i na našu župu.

Više...
 
TIJELOVO - svetkovina presv. Tijela i Krvi Kristove

Slavimo svetkovinu presvetog Tijela i Krvi Kristove -Tijelovo. Ovo nas slavlje poziva razmišljati ne samo o Bogu koji se utjelovio, to jest postao tijelo i čovjek, nego nas poziva razmišljati o njegovoj utjelovljenoj prisutnosti koja ostaje u euharistijskom otajstvu pod prilikama kruha i vina. Naš Gospodin došao je u tijelu ne samo kako bismo mi u njemu imali Šator sastanka s Bogom u kojem se posvećujemo jednom zauvijek, nego kako bi kako bi naš život postao Svetište Božje prisutnosti. Bog je izabrao naš život, to jest svijet nas ljudi za šator svoga boravka i svojom ga krvlju posvetio. Euharistija nikako ne bi smjela biti izdvojeni trenutak našega života,nego sveobuhvatni i cjeloviti, trenutak konačnog posvećenja i ulaska u puno zajedništvo s Bogom. Ona je svetinja koja nas posvećuje u cijelom našem življenju, koju trebamo primati čiste savjesti. Samo primajući Boga živoga čista srca i čiste duše možemo ispravno živjeti i ostati vjerni i dosljedni. Dok ga primamo i dok ga častimo imamo upravo u njemu najveće jamstvo pravoga i vječnoga života.

SVETE MISE NA SVETKOVINU TIJELOVA: 7, 8, 9, 10, 11.30 i 19 sati.

 
Članovi Dječjeg zbora, ministranti i glasnici u Macelju

Završetkom školske i vjeronaučne godine, naša župa svake godine upriličuje jednodnevni izlet za svoje najmlađe aktivne župljane. Tako su i ove godine članovi Dječjeg zbora, ministranti i "Glasnici velikoga kralja", pod vodstvom fra Tina, fra Nikice te sestre Željke, u subotu 21. svibnja hodočastili u Krapinu i Macelj. 

Više...
 
<< Početak < « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » > Kraj >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

Najave

Župni list "Majka"

list 164

Pastoralne aktivnosti

Plakat MBL 2015

Akcija Caritasa "5 za 1"

caritas

Dovršetak izgradnje crkve

 

Tko je online

Trenutno aktivnih Gostiju: 146 

Broj posjetitelja

DanasDanas287
Ovaj mjesecOvaj mjesec25151
SveukupnoSveukupno1631003
, Powered by Joomla! and designed by SiteGround web hosting