Sveti Nikola razveselio naše najmlađe župljane

Na blagdan sv. Nikole, 6. prosinca 2016. u našoj je crkvi obilježeno Nikolinje za naše najmlađe. Stotinjak djece (predškolci) nazočilo je prigodnom programu kojeg su pripremili članovi našeg Dječjeg zbora, a potom je sve nazočne razveselio dolazak sv. Nikole u našu crkvu.

Svetac kojeg djeca osobito vole pozvao je djecu "da uvijek budu dobri, da ostanu u ljubavi sa dragim Bogom i svojim roditeljima" te je podijelio darove svoj pristigloj djeci. 

Dječka radosna srca i razdragana lica zahvalnost su i blagoslov svima nama. Učiti nam je od njih!

 
Proslava Gospe od Zdravlja u našoj crkvi

Marija je po svom odabranju određena za ostvarenje Božjeg plana o spasenju cjelovitog čovjeka, njegove duše i tijela. Bolest nas prati cijelog života. Sakramentalni život, molitva i pobožnost najbolji su lijekovi naših slabosti, a zagovor Blažene Djevice Marije, Gospe od Zdravlja, naša nada i spasenje.

Program proslave:

TRODNEVNICA (18. – 20. studenoga)
• 18.30 sati krunica i pobožnost
• 19.00 sati slavlje svete mise

 

BLAGDAN GOSPE OD ZDRAVLJA (pon., 21. studenoga)

• 18.00 sati  krunica / pobožnost
• 18.30 sati  “Zdravlje - bolest” (fra Ivan Matić, voditelj "Tabora")
• 19.00 sati  svečana sv. misa i podjela bolesničkog pomazanja

 
Svetkovina Svih Svetih i spomen svih vjernih pokojnika

Svake godine 1. studenoga slavimo svetkovinu Svih svetih. Toga dana slavimo sve svete koje je Crkva proglasila svetima, kao i one koji nisu proglašeni svetima, ali su svojim životom ostvarili ideal kršćanskog života. Riječ je o beskrajnom mnoštvu običnih ljudi, koje nam svjedoči da svetost ne znači nenormalnost, nego znači puninu ljudskosti. Papa Benedikt XVI. reče: "da bi mogli biti sveti, nije potrebno činiti izvanredne pothvate niti posjedovati posebne karizme, već jednostavno služiti Kristu, slušati ga i slijediti bez obeshrabrenja u teškim trenutcima. S njegovom pomoći možemo postati svetima". 

Na svetkovinu Svih Svetih raspored bogoslužja
u crkvi Majke Božje Lurdske: 7.30, 9, 10, 11.30 i 19 sati.

Na Dušni dan bogoslužja za pokojne: 7, 8, te večernja misa za sve pok. župljane u 19 sati.

Dušni dan slavimo 2. studenoga, kada se sjećamo svih pokojnika. Toga dana vjernici mole za duše svojih dragih pokojnika, povezujući se tako s njima i moleći Božje milosrđe da ih očisti te da ih uvede u vječni Božji mir.

 
Proslavljena Misijska nedjelja u našoj župi

U nedjelju, 16. listopada u našoj smo župi obilježili Misijsku nedjelju. Na dječjoj sv. misi u 9 sati, koju je predvodio vikar fra Mario, djeca su molitvom, pjesmom i recitacijom zahvaljivala i molila za misionare diljem svijeta.
Posebnost Misijskoj nedjelji dala je s. Marie-Blanche Dakin iz Benina (Afrika), članica Družbe Marijinih sestara od čudotvorne medaljice. Sestra boravi i studira u Zagrebu. Na hrvatskom jeziku je prisutnima predstavila svoj životni put, vjeru u svojoj zemlji i poslanje misionara diljem svijeta i u njezinoj Domovini.

Više...
 
"5 za 1" - akcija župnog caritasa MBL

Volonteri našeg Župnog caritasa već nekoliko godina provode akciju "5 za 1" . Mjesečnim doniranjem po 100,00 kn ulazite u grupu "5 za 1" - pet obitelji se brinu o jednoj obitelji u potrebi koja tako mjesečno dobiva po 500,00 kn. Akcijom tako pomažemo 10-ak potrebnih obitelji u župi, a željeli bismo da se to proširi na više potrebnih obitelji. Stoga i ovom prigodom pozivamo na sudjelovanje u akciji.

Uplatu novčanih donacija možete izvršiti na žiro račun: HR 68 234 000 91510 468 358 (Nadbiskupija zagrebačka, Župa Majke Božje Lurdske, Vrbanićeva 35, Zagreb) ili svoj mjesečni prilog možete donijeti i predati u Duhovnoj knjizi (nedjeljom tijekom sv. misa) ili u župnom uredu radnim danom (9-11 i 16-18 sati), s naznakom: Za akciju "5 za 1".

 

Od srca hvala, u ime najpotrebnijih!

 
Proslava Nedjelje zahvalnosti za Božja dobročinstva

U nedjelju, 9. listopada proslavili smo u našoj župi Dan zahvalnosti za Božja dobročinstva i plodove zemlje. Na svetoj misi u 9 sati, zahvalili smo Gospodinu Bogu za sva njegova dobročinstva. Djeca su, pod vodstvom fra Marija i s. Željke, upriličila prigodni program. Aktivno su sudjelovali molitvama, recitacijama i nadasve skladnim pjevanjem. Sa svetim Franjom, Bogu smo zahvalni za svekolika njegova dobročinstva i stoga mu kličemo: "Hvaljen budi, Gospodine moj, sa svim stvorenjima svojim!"

Više...
 
Proslava blagdana sv. oca Franje Asiškoga

SUBOTA, 1. LISTOPADA

18.30 sati  "Sveti Franjo, naš tješitelj i pomoćnik u bolesti"

18.50 sati  Molitva trodnevnice
19.00 sati  Sv. misa za bolesnike i podjela sakr. bolesničkog pomazanja za sve teže bolesnike u crkvi

NEDJELJA, 2. LISTOPADA

18.50 sati  Molitva trodnevnice
19.00 sati  Sveta misa
19.50 sati  "Sv. Franjo, učitelj života"

PONEDJELJAK, 3. LISTOPADA

18.50 sati  Molitva trodnevnice
19.00 sati  Sveta misa i Obred preminuća sv. Franje

UTORAK, 4. LISTOPADA: SVETKOVINA SV. FRANJE

19 sati svečana sv. misa u čast Serafskog oca sv. Franje

 

Svim dragim prijateljima i suradnicima, od srca čestitamo svetkovinu sv. oca Franje. Kao glasnici velikoga Kralja, radosno kročimo ovim svijetom po Svečevu primjeru, koji i danas tako snažno progovara Crkvi i čovječanstvu. Zajedno s članovima Franjevačke mladeži i Trećeg franjevačkog reda gradimo civilizaciju ljubavi i mira, uprisutnujući karizmu serafskog Oca u cijeloj nam Domovini. Mir i dobro.

 
Listopadska pobožnost: sveci o krunici

Poruka Gospe iz Fatime: “Molite Krunicu svaki dan da biste izmolili mir svijetu i svršetak rata!“ Naša draga Gospa iz Fatime poručuje po Luciji: ”Ja sam Gospa svete Krunice. Neka se Krunica moli svaki dan!”
Naš dragi papa, sv. Ivan Pavao II. je govorio: “Krunica je moja najdraža molitva. Mnogi znaci pokazuju kako i danas sveta Djevica želi upravo po toj molitvi ostvarivati onu majčinsku brigu kojoj je umirući Otkupitelj povjerio, u osobi ljubljenog učenika, sve sinove Crkve: ”Ženo! Evo ti sina!” (Iv 19, 26).

 

LISTOPADSKA POBOŽNOST - MOLITVA KRUNICE

U NAŠOJ CRKVI SVAKU VEČER U 18.30 SATI! 

Više...
 
Na hodočašću u Sinju prigodom 300. obljetnice krunjenja Gospine slike

Svečana proslava 300. obljetnice krunjenja slike čudotvorne Gospe Sinjske upriličena je u nedjelju 25. rujna u sinjskom svetištu, uz izravni prijenos Hrvatske televizije. Autobus naših župljana, predvođenih župnikom fra Nikicom, sudjelovao je na svečanosti. Po dolasku u Svetište svi smo pozdravili Čudotvornu Gospu Sinjsku, te se pridružili svečanom slavlju sv. mise u samostanskom dvorištu. Misno je slavlje predvodio splitsko-makarski nadbiskup i metropolit mons. Marin Barišić, u koncelebraciji s brojnim svećenicima.

Više...
 
Na zavjetnom hodočašću u Mariji Bistrici

Naši župljani i ove su godine sudjelovali na 285. zavjetnom hodočašću vjernika grada Zagreba u Mariju Bistricu, koje se održalo 10. i 11. rujna. U subotu su pješice hodočastili iz Čučerja, predvođeni župnikom fra Nikicom, grupa od dvadesetak hodočasnika. U Svetište su stigli u poslijepodnevnim satima. Sudjelovali su u svečanom ulasku u crkvu i na večernjoj službi svijetla.

Autobus naših župljana uputio se na središnje misno slavlje, u nedjelju 11. rujna. Po dolasku u Svetište svi smo pozdravili Majku Božju, a nakon toga održan je križni put na kalvariji. Po dolasku Gospina kipa u procesiji započelo je središnje misno slavlje koje je predvodio naš nadbiskup kard. Bozanić. U svojoj homiliji nadbiskup je među ostalim pozvao na odgovornost vjernika za sudbinu Domovine, imajući svi uzor u bl. A. Stepincu, kojeg nam je Bog dao za kompas da bismo se mogli orijentirati. Prije odlaska hodočasnici su se okupili u svetištu na zajedničkom blagoslovu. 

 
Na početku nove školske i vjeronaučne godine

Početkom nove školske i vjeroinaučne godine svoje oči i srce usmjerujemo Bogu, od kojega nam dolazi svaka pomoć i blagoslov. Na nedjeljnoj sv. misi posebno zazivamo pomoć Duha Svetoga za sve učenike, nastavnike i odgojitelje.

SV. ISPOVIJED ZA UČENIKE - u subotu, 17. rujna u 10 sati.
ZAZIV DUHA SVETOGA  - u nedjelju, 18. rujna. Sv. misa za djecu u 9 sati, misa za mlade u 19 sati.

BIBLIJSKE VEČERI - srijedom poslije večernje sv. mise u 19.30 sati.
SUSRETI FRAME - četvrtkom u 20.15 sati. Pozivamo drage mlade da nam se pridruže!
MINISTRANTSKI SUSRETI - subotom u 11 sati. Djeco, pridružite nam se i radosno služimo Gospodinu!

DJEČJI ZBOR - subotom u 15.30 sati ima probe pjevanja. Novi članovi, dobro došli!

 
Svetica milosrđa - sv. Majka Terezija

Sv. otac papa Franjo u Vatikanu će u nedjelju, 4. rujna 2016. proglasiti svetom bl. Majku Tereziju, sveticu milosrđa. Neka nam draga Svetica bude primjer za život i zagovornica kod Gospodina!

 

Mudre izreke sv. Majke Terezije

Nađi vremena za ljubav, to je darovana Božja povlastica.

Nađi vremena za molitvu,to je najveća snaga na zemlji.

Više je gladi u svijetu za ljubavlju i poštovanjem, nego za samim kruhom.

Svako dijete je neprocjenjivo veliko i vrijedno. Svako je dijete Božje stvorenje.

Nikada ne dozvoli da sretneš nekoga, ko nakon sureta s tobom neće biti sretniji.

Ne dopusti da se neko tebi približi ako neće otići od tebe bolji i zadovoljniji.

Davati samoga sebe je bolje nego samo davati.

Više...
 
Jesenska hodočašća naše župe

1. Zavjetno hodočašće u Mariju Bistricu: 10. - 12. rujna.
Pješaci polaze u jutarnjim satima, u subotu 10. rujna (preko Sljemena, iz Čučerja, iz Sesveta). Središnje misno slavlje je u nedjelju, 11. rujna u 11 sati (predvodi nadbiskup kard. Josip Bozanić). Na misno slavlje organizirano hodočastimo i kao župna zajednica. Prijave se vrše na vratariji samostana.

2. Hodošaće u Lurd: od 25. rujna do 1. listopada.

Hodočašće u Lurd, pod duhovnim je vodstvom fra Mate Matića, gvardijana samostana Gospe Lurdske. Polazak je ispred samostana 25. rujna u 6 sati. U Lurd je predviđen dolazak 26. rujna. Povratak je predviđen 30. rujna. Na povratku se zaustavljamo u Padovi. Sve informacije i prijave vrše se na vratariji samostana.

3. Hodočašće Gospi Sinjskoj u Sinj: nedjelja, 25. rujna.
Hodočašće se upriličuje prigodom proslave 300. obljetnice krunjenja slike Čudotvorne Gospe Sinjske (1716.-2016.). Polazak je u 4.30 sati ispred našeg samostana. Središnje misno slavlje u sinjskom će svetištu predvoditi mons. Marin Barišić, splitsko-makarski nadbiskup. Prijave za hodočašće vrše se na vratariji samostana.

 
Devetnica uoči proslave Velike Gospe

U našoj crkvi Majke Božje Lurdske i ove se godine pripremamo devetnicom za proslavu Velike Gospe. Molitveni program započinje svaku večer u 18.30 sati i sadrži: molitva krunice, pjevane litanije, pobožnost u čast Velikoj Gospi te misno slavlje uz prigodnu propovijed. 

 

 

DEVETNICA (6. - 14. kolovoza)
18.30 sati: krunica, pobožnost
19.00 sati: sveta misa

 

VELIKA GOSPA (15. kolovoza)
Svete mise: 7, 8, 9, 10, 11.30 i 19 sati.

 

ISPOVIJED: tijekom svetih misa!

 

"Uznesena je Marija na nebo. Raduje se vojska anđela. Aleluja!"

 
<< Početak < « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » > Kraj >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

Najave

Župni list "Majka"

list 166

Pastoralne aktivnosti

pastoralnaktivn zupe2

Akcija Caritasa "5 za 1"

caritas

Dovršetak izgradnje crkve

 

Tko je online

Trenutno aktivnih Gostiju: 23 

Broj posjetitelja

DanasDanas496
Ovaj mjesecOvaj mjesec13906
SveukupnoSveukupno1843714
, Powered by Joomla! and designed by SiteGround web hosting