Proslava Gospe od Zdravlja u našoj crkvi

Marija je po svom odabranju određena za ostvarenje Božjeg plana o spasenju cjelovitog čovjeka, njegove duše i tijela. Bolest nas prati cijelog života. Sakramentalni život, molitva i pobožnost najbolji su lijekovi naših slabosti, a zagovor Blažene Djevice Marije, Gospe od Zdravlja, naša nada i spasenje.

Program proslave:

TRODNEVNICA (18. – 20. studenoga)
• 18.30 sati krunica i pobožnost
• 19.00 sati slavlje svete mise

 

BLAGDAN GOSPE OD ZDRAVLJA (pon., 21. studenoga)

• 18.00 sati  krunica / pobožnost
• 18.30 sati  “Zdravlje - bolest” (fra Ivan Matić, voditelj "Tabora")
• 19.00 sati  svečana sv. misa i podjela bolesničkog pomazanja

 
Svetkovina Svih Svetih i spomen svih vjernih pokojnika

Svake godine 1. studenoga slavimo svetkovinu Svih svetih. Toga dana slavimo sve svete koje je Crkva proglasila svetima, kao i one koji nisu proglašeni svetima, ali su svojim životom ostvarili ideal kršćanskog života. Riječ je o beskrajnom mnoštvu običnih ljudi, koje nam svjedoči da svetost ne znači nenormalnost, nego znači puninu ljudskosti. Papa Benedikt XVI. reče: "da bi mogli biti sveti, nije potrebno činiti izvanredne pothvate niti posjedovati posebne karizme, već jednostavno služiti Kristu, slušati ga i slijediti bez obeshrabrenja u teškim trenutcima. S njegovom pomoći možemo postati svetima". 

Na svetkovinu Svih Svetih raspored bogoslužja
u crkvi Majke Božje Lurdske: 7.30, 9, 10, 11.30 i 19 sati.

Na Dušni dan bogoslužja za pokojne: 7, 8, te večernja misa za sve pok. župljane u 19 sati.

Dušni dan slavimo 2. studenoga, kada se sjećamo svih pokojnika. Toga dana vjernici mole za duše svojih dragih pokojnika, povezujući se tako s njima i moleći Božje milosrđe da ih očisti te da ih uvede u vječni Božji mir.

 
Proslavljena Misijska nedjelja u našoj župi

U nedjelju, 16. listopada u našoj smo župi obilježili Misijsku nedjelju. Na dječjoj sv. misi u 9 sati, koju je predvodio vikar fra Mario, djeca su molitvom, pjesmom i recitacijom zahvaljivala i molila za misionare diljem svijeta.
Posebnost Misijskoj nedjelji dala je s. Marie-Blanche Dakin iz Benina (Afrika), članica Družbe Marijinih sestara od čudotvorne medaljice. Sestra boravi i studira u Zagrebu. Na hrvatskom jeziku je prisutnima predstavila svoj životni put, vjeru u svojoj zemlji i poslanje misionara diljem svijeta i u njezinoj Domovini.

Više...
 
"5 za 1" - akcija župnog caritasa MBL

Volonteri našeg Župnog caritasa već nekoliko godina provode akciju "5 za 1" . Mjesečnim doniranjem po 100,00 kn ulazite u grupu "5 za 1" - pet obitelji se brinu o jednoj obitelji u potrebi koja tako mjesečno dobiva po 500,00 kn. Akcijom tako pomažemo 10-ak potrebnih obitelji u župi, a željeli bismo da se to proširi na više potrebnih obitelji. Stoga i ovom prigodom pozivamo na sudjelovanje u akciji.

Uplatu novčanih donacija možete izvršiti na žiro račun: HR 68 234 000 91510 468 358 (Nadbiskupija zagrebačka, Župa Majke Božje Lurdske, Vrbanićeva 35, Zagreb) ili svoj mjesečni prilog možete donijeti i predati u Duhovnoj knjizi (nedjeljom tijekom sv. misa) ili u župnom uredu radnim danom (9-11 i 16-18 sati), s naznakom: Za akciju "5 za 1".

 

Od srca hvala, u ime najpotrebnijih!

 
Proslava Nedjelje zahvalnosti za Božja dobročinstva

U nedjelju, 9. listopada proslavili smo u našoj župi Dan zahvalnosti za Božja dobročinstva i plodove zemlje. Na svetoj misi u 9 sati, zahvalili smo Gospodinu Bogu za sva njegova dobročinstva. Djeca su, pod vodstvom fra Marija i s. Željke, upriličila prigodni program. Aktivno su sudjelovali molitvama, recitacijama i nadasve skladnim pjevanjem. Sa svetim Franjom, Bogu smo zahvalni za svekolika njegova dobročinstva i stoga mu kličemo: "Hvaljen budi, Gospodine moj, sa svim stvorenjima svojim!"

Više...
 
Proslava blagdana sv. oca Franje Asiškoga

SUBOTA, 1. LISTOPADA

18.30 sati  "Sveti Franjo, naš tješitelj i pomoćnik u bolesti"

18.50 sati  Molitva trodnevnice
19.00 sati  Sv. misa za bolesnike i podjela sakr. bolesničkog pomazanja za sve teže bolesnike u crkvi

NEDJELJA, 2. LISTOPADA

18.50 sati  Molitva trodnevnice
19.00 sati  Sveta misa
19.50 sati  "Sv. Franjo, učitelj života"

PONEDJELJAK, 3. LISTOPADA

18.50 sati  Molitva trodnevnice
19.00 sati  Sveta misa i Obred preminuća sv. Franje

UTORAK, 4. LISTOPADA: SVETKOVINA SV. FRANJE

19 sati svečana sv. misa u čast Serafskog oca sv. Franje

 

Svim dragim prijateljima i suradnicima, od srca čestitamo svetkovinu sv. oca Franje. Kao glasnici velikoga Kralja, radosno kročimo ovim svijetom po Svečevu primjeru, koji i danas tako snažno progovara Crkvi i čovječanstvu. Zajedno s članovima Franjevačke mladeži i Trećeg franjevačkog reda gradimo civilizaciju ljubavi i mira, uprisutnujući karizmu serafskog Oca u cijeloj nam Domovini. Mir i dobro.

 
Listopadska pobožnost: sveci o krunici

Poruka Gospe iz Fatime: “Molite Krunicu svaki dan da biste izmolili mir svijetu i svršetak rata!“ Naša draga Gospa iz Fatime poručuje po Luciji: ”Ja sam Gospa svete Krunice. Neka se Krunica moli svaki dan!”
Naš dragi papa, sv. Ivan Pavao II. je govorio: “Krunica je moja najdraža molitva. Mnogi znaci pokazuju kako i danas sveta Djevica želi upravo po toj molitvi ostvarivati onu majčinsku brigu kojoj je umirući Otkupitelj povjerio, u osobi ljubljenog učenika, sve sinove Crkve: ”Ženo! Evo ti sina!” (Iv 19, 26).

 

LISTOPADSKA POBOŽNOST - MOLITVA KRUNICE

U NAŠOJ CRKVI SVAKU VEČER U 18.30 SATI! 

Više...
 
Na hodočašću u Sinju prigodom 300. obljetnice krunjenja Gospine slike

Svečana proslava 300. obljetnice krunjenja slike čudotvorne Gospe Sinjske upriličena je u nedjelju 25. rujna u sinjskom svetištu, uz izravni prijenos Hrvatske televizije. Autobus naših župljana, predvođenih župnikom fra Nikicom, sudjelovao je na svečanosti. Po dolasku u Svetište svi smo pozdravili Čudotvornu Gospu Sinjsku, te se pridružili svečanom slavlju sv. mise u samostanskom dvorištu. Misno je slavlje predvodio splitsko-makarski nadbiskup i metropolit mons. Marin Barišić, u koncelebraciji s brojnim svećenicima.

Više...
 
Na zavjetnom hodočašću u Mariji Bistrici

Naši župljani i ove su godine sudjelovali na 285. zavjetnom hodočašću vjernika grada Zagreba u Mariju Bistricu, koje se održalo 10. i 11. rujna. U subotu su pješice hodočastili iz Čučerja, predvođeni župnikom fra Nikicom, grupa od dvadesetak hodočasnika. U Svetište su stigli u poslijepodnevnim satima. Sudjelovali su u svečanom ulasku u crkvu i na večernjoj službi svijetla.

Autobus naših župljana uputio se na središnje misno slavlje, u nedjelju 11. rujna. Po dolasku u Svetište svi smo pozdravili Majku Božju, a nakon toga održan je križni put na kalvariji. Po dolasku Gospina kipa u procesiji započelo je središnje misno slavlje koje je predvodio naš nadbiskup kard. Bozanić. U svojoj homiliji nadbiskup je među ostalim pozvao na odgovornost vjernika za sudbinu Domovine, imajući svi uzor u bl. A. Stepincu, kojeg nam je Bog dao za kompas da bismo se mogli orijentirati. Prije odlaska hodočasnici su se okupili u svetištu na zajedničkom blagoslovu. 

 
Na početku nove školske i vjeronaučne godine

Početkom nove školske i vjeroinaučne godine svoje oči i srce usmjerujemo Bogu, od kojega nam dolazi svaka pomoć i blagoslov. Na nedjeljnoj sv. misi posebno zazivamo pomoć Duha Svetoga za sve učenike, nastavnike i odgojitelje.

SV. ISPOVIJED ZA UČENIKE - u subotu, 17. rujna u 10 sati.
ZAZIV DUHA SVETOGA  - u nedjelju, 18. rujna. Sv. misa za djecu u 9 sati, misa za mlade u 19 sati.

BIBLIJSKE VEČERI - srijedom poslije večernje sv. mise u 19.30 sati.
SUSRETI FRAME - četvrtkom u 20.15 sati. Pozivamo drage mlade da nam se pridruže!
MINISTRANTSKI SUSRETI - subotom u 11 sati. Djeco, pridružite nam se i radosno služimo Gospodinu!

DJEČJI ZBOR - subotom u 15.30 sati ima probe pjevanja. Novi članovi, dobro došli!

 
Svetica milosrđa - sv. Majka Terezija

Sv. otac papa Franjo u Vatikanu će u nedjelju, 4. rujna 2016. proglasiti svetom bl. Majku Tereziju, sveticu milosrđa. Neka nam draga Svetica bude primjer za život i zagovornica kod Gospodina!

 

Mudre izreke sv. Majke Terezije

Nađi vremena za ljubav, to je darovana Božja povlastica.

Nađi vremena za molitvu,to je najveća snaga na zemlji.

Više je gladi u svijetu za ljubavlju i poštovanjem, nego za samim kruhom.

Svako dijete je neprocjenjivo veliko i vrijedno. Svako je dijete Božje stvorenje.

Nikada ne dozvoli da sretneš nekoga, ko nakon sureta s tobom neće biti sretniji.

Ne dopusti da se neko tebi približi ako neće otići od tebe bolji i zadovoljniji.

Davati samoga sebe je bolje nego samo davati.

Više...
 
Jesenska hodočašća naše župe

1. Zavjetno hodočašće u Mariju Bistricu: 10. - 12. rujna.
Pješaci polaze u jutarnjim satima, u subotu 10. rujna (preko Sljemena, iz Čučerja, iz Sesveta). Središnje misno slavlje je u nedjelju, 11. rujna u 11 sati (predvodi nadbiskup kard. Josip Bozanić). Na misno slavlje organizirano hodočastimo i kao župna zajednica. Prijave se vrše na vratariji samostana.

2. Hodošaće u Lurd: od 25. rujna do 1. listopada.

Hodočašće u Lurd, pod duhovnim je vodstvom fra Mate Matića, gvardijana samostana Gospe Lurdske. Polazak je ispred samostana 25. rujna u 6 sati. U Lurd je predviđen dolazak 26. rujna. Povratak je predviđen 30. rujna. Na povratku se zaustavljamo u Padovi. Sve informacije i prijave vrše se na vratariji samostana.

3. Hodočašće Gospi Sinjskoj u Sinj: nedjelja, 25. rujna.
Hodočašće se upriličuje prigodom proslave 300. obljetnice krunjenja slike Čudotvorne Gospe Sinjske (1716.-2016.). Polazak je u 4.30 sati ispred našeg samostana. Središnje misno slavlje u sinjskom će svetištu predvoditi mons. Marin Barišić, splitsko-makarski nadbiskup. Prijave za hodočašće vrše se na vratariji samostana.

 
Devetnica uoči proslave Velike Gospe

U našoj crkvi Majke Božje Lurdske i ove se godine pripremamo devetnicom za proslavu Velike Gospe. Molitveni program započinje svaku večer u 18.30 sati i sadrži: molitva krunice, pjevane litanije, pobožnost u čast Velikoj Gospi te misno slavlje uz prigodnu propovijed. 

 

 

DEVETNICA (6. - 14. kolovoza)
18.30 sati: krunica, pobožnost
19.00 sati: sveta misa

 

VELIKA GOSPA (15. kolovoza)
Svete mise: 7, 8, 9, 10, 11.30 i 19 sati.

 

ISPOVIJED: tijekom svetih misa!

 

"Uznesena je Marija na nebo. Raduje se vojska anđela. Aleluja!"

 
Fra Mario Radman, novi župni vikar preuzeo službu u našoj župi

Na prijedlog provincijala Franjevačke Provincije Presv. Otkupitelja, zagrebački je nadbiskup kard. Bozanić imenovao za našu župu novoga župnog vikara fra Marija Radmana. Fra Mario je vršio svoju đakonsku službu u našoj župi i 25. srpnja 2010. u našoj je crkvi slavio svoju mladu misu. Pod zaštitom Majke Božje Lurdske i pod geslom "Dosta ti je moja milost jer snaga se u slabosti usavršuje" (2Kor 12, 19) započeo je svećeničku službu i sada se poslije 6 godina svećeništva (službovao u župi Drniš) vratio u dragu crkvu i župu gdje nastavlja svoje služenje.

U nedjelju, 31. srpnja 2016. župnik fra Nikica predstavio ga je zajednici i izrazio mu iskrenu dobrodošlicu.

Gospodin mu blagoslovio rad i djelovanje na slavu Bogu, BDM i svemu narodu!

 
<< Početak < « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » > Kraj >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

Najave

Župni list "Majka"

list 166

Pastoralne aktivnosti

pastoralnaktivn zupe2

Akcija Caritasa "5 za 1"

caritas

Dovršetak izgradnje crkve

 

Tko je online

Trenutno aktivnih Gostiju: 34 

Broj posjetitelja

DanasDanas867
Ovaj mjesecOvaj mjesec19856
SveukupnoSveukupno1794330
, Powered by Joomla! and designed by SiteGround web hosting