Završen blagoslov obitelji i statistika župe za 2016.

U župi je završio blagoslov obitelji. Sveukupno smo blagoslovili 940 obitelji. Svećenici zahvaljuju svim obiteljima na srdačnom prijemu i daru osjećaja za svoju Crkvu. U svim obiteljima prepoznata je vjernička otvorenost Božjem blagoslovu i kršćanska gostoljubivost. Sve naše obitelji i sve župljane prikazujemo Gospinu zagovoru i za sve naše dobročinitelje redovito molimo.

Statistika za prošlu 2016. godinu: u župi je kršteno 119 osoba, prvopričesnika je bilo 146 (uključujući djecu škole Suvag koji nisu naši župljani), krizmanika je bilo 114, vjenčanja 20 i preminulih 151. 

"Blagosov i slava i čast i hvala Bogu našemu u vijeke vjekova. Amen!

 
Nastavak vjeronauka i ostalih katehetskih susreta u župi

Poslije božićnih blagdana nastavljaju se redovite župne kateheze i susreti u našoj župi.

 

Za kandidate Prve pričesti (slavlje 30. travnja 2017.) i svete krizme (slavlje 13. svibnja 2017.) redovite su tjedne kateheze: prvopričesnici - petkom u 16 i 17 sati; krizmanici - ponedjeljkom, utorkom i petkom u 19.30 sati.

  • Biblijska zajednica ima susret srijedom u 19.30 sati.
  • Franjevačka mladež (Frama) ima susrete četvrtkom u 20.15 sati.
  • Ministrantski susret je subotom u 11 sati.
  • Franjevački svjetovni red ima susrete utorkom u 20.30 sati i mjesečnu skupštinu svake prve nedjelje u mjesecu u 17 sati.
  • Glasnici Vel. kralja imaju susret svake druge subote u mjesecu u 11 sati.
  • Zajednica Vjera i svijetlo ima susret svake treće nedjelje u mjesecu u 16 sati. 
 
Blagoslov obitelji u župi, 2016_17.

Dragi župljani, dan blagoslova Vaše obitelji poseban je dan kada Krist po molitvi Crkve ulazi u Vaš dom. Blagoslov obitelji je izraz Vaše vjere i svjedočanstvo pripadnosti Rimokatoličkoj Crkvi. Otvorite vrata svoga doma Božjem blagoslovu!

VRIJEME BLAGOSLOVA OBITELJI:

Radnim danom: 9 do 12 sati; 15 do 19.30 sati.
Nedjeljom i svetkovinom: od 15 do 20 sati.

 

ODABERITE JEDAN OD TERMINA I OBAVIJESTITE NAS:

ili poslije misa u crkvi (sakristija i ulaz u crkvu)
ili telefonom: 466 05 55 (8 - 12 i 16 - 18 sati).
ili elektronskom poštom: Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript

 

RASPORED BLAGOSLOVA VIDI U PRILOGU Više:

Više...
 
Blagoslovljen Božić, sveto Isusovo porođenje

Na Božić, kada slavimo svetkovinu Isusova rođenja, smijemo ustvrditi da je Isusovo rođenje u Betlehemu, rođenje istinskoga milosrđa koje jedino spašava čovjeka. Dragi vjernici, Bog nam je u Isusu rođenom u Betlehemu došao milosrdno, nježno i nenametljivo, a nastanit će se u nama u onoj mjeri u kojoj mu dopustimo. Čestitajući svima Božić, od srca želimo i Boga usrdno molimo, da se to milosrđe novorođenoga Sina Božjega, koji je ljubav sama, nastani u svakome od nas, i trajno prožme sve naše osobne i društvene odnose: u našim obiteljima, Crkvi, Domovini, u čitavom svijetu koji čezne za mirom.

U ime našeg samostana i župe svima želimo SRETAN I BLAGOSLOVLJEN BOŽIĆ!

 
Milosni hod ususret Božiću

U danima smo neposredne priprave za Kristov dolazak. Crkva o Kristovu dolasku govori na trojak način: njegovo rođenje prije 2000 godina, Kristov dolazak u našu nutrinu danas, i njegov dolazak u slavi na kraju vremena. No, što nam uopće znači taj njegov dolaza? Slavimo dolazak Krista k nama, a to znači da On kuca na vrata našega srca. Primjećuješ li njegov dolazak. Kuca na tvoja vrata. Želi svratiti k tebi. Ali ti si možda previše zaokupljen-a. Kad On uđe u tvoje srce, ti si spašen-a, ti si Njegov-a! 

-  MISE ZORNICE: svako jutro (osim nedjelje) u 6 sati. 

-  ISPOVIJEDANJE: od 6 do 12 sati i od 16.30 do 19.30 sati. 

-  DEVETNICA BOŽIĆU: od 15. prosinca u 19 sati.

-  BADNJAK: Zornica u 6 sati; Misa bdijenja u 19 sati; Božićna misa polnoćka u 24 sata.

-  BOŽIĆ: Sv. mise u 7.30, 9, 10, 11.30 i 19 sati.

 
Sveti Nikola razveselio naše najmlađe župljane

Na blagdan sv. Nikole, 6. prosinca 2016. u našoj je crkvi obilježeno Nikolinje za naše najmlađe. Stotinjak djece (predškolci) nazočilo je prigodnom programu kojeg su pripremili članovi našeg Dječjeg zbora, a potom je sve nazočne razveselio dolazak sv. Nikole u našu crkvu.

Svetac kojeg djeca osobito vole pozvao je djecu "da uvijek budu dobri, da ostanu u ljubavi sa dragim Bogom i svojim roditeljima" te je podijelio darove svoj pristigloj djeci. 

Dječka radosna srca i razdragana lica zahvalnost su i blagoslov svima nama. Učiti nam je od njih!

 
Proslava Gospe od Zdravlja u našoj crkvi

Marija je po svom odabranju određena za ostvarenje Božjeg plana o spasenju cjelovitog čovjeka, njegove duše i tijela. Bolest nas prati cijelog života. Sakramentalni život, molitva i pobožnost najbolji su lijekovi naših slabosti, a zagovor Blažene Djevice Marije, Gospe od Zdravlja, naša nada i spasenje.

Program proslave:

TRODNEVNICA (18. – 20. studenoga)
• 18.30 sati krunica i pobožnost
• 19.00 sati slavlje svete mise

 

BLAGDAN GOSPE OD ZDRAVLJA (pon., 21. studenoga)

• 18.00 sati  krunica / pobožnost
• 18.30 sati  “Zdravlje - bolest” (fra Ivan Matić, voditelj "Tabora")
• 19.00 sati  svečana sv. misa i podjela bolesničkog pomazanja

 
Svetkovina Svih Svetih i spomen svih vjernih pokojnika

Svake godine 1. studenoga slavimo svetkovinu Svih svetih. Toga dana slavimo sve svete koje je Crkva proglasila svetima, kao i one koji nisu proglašeni svetima, ali su svojim životom ostvarili ideal kršćanskog života. Riječ je o beskrajnom mnoštvu običnih ljudi, koje nam svjedoči da svetost ne znači nenormalnost, nego znači puninu ljudskosti. Papa Benedikt XVI. reče: "da bi mogli biti sveti, nije potrebno činiti izvanredne pothvate niti posjedovati posebne karizme, već jednostavno služiti Kristu, slušati ga i slijediti bez obeshrabrenja u teškim trenutcima. S njegovom pomoći možemo postati svetima". 

Na svetkovinu Svih Svetih raspored bogoslužja
u crkvi Majke Božje Lurdske: 7.30, 9, 10, 11.30 i 19 sati.

Na Dušni dan bogoslužja za pokojne: 7, 8, te večernja misa za sve pok. župljane u 19 sati.

Dušni dan slavimo 2. studenoga, kada se sjećamo svih pokojnika. Toga dana vjernici mole za duše svojih dragih pokojnika, povezujući se tako s njima i moleći Božje milosrđe da ih očisti te da ih uvede u vječni Božji mir.

 
Proslavljena Misijska nedjelja u našoj župi

U nedjelju, 16. listopada u našoj smo župi obilježili Misijsku nedjelju. Na dječjoj sv. misi u 9 sati, koju je predvodio vikar fra Mario, djeca su molitvom, pjesmom i recitacijom zahvaljivala i molila za misionare diljem svijeta.
Posebnost Misijskoj nedjelji dala je s. Marie-Blanche Dakin iz Benina (Afrika), članica Družbe Marijinih sestara od čudotvorne medaljice. Sestra boravi i studira u Zagrebu. Na hrvatskom jeziku je prisutnima predstavila svoj životni put, vjeru u svojoj zemlji i poslanje misionara diljem svijeta i u njezinoj Domovini.

Više...
 
"5 za 1" - akcija župnog caritasa MBL

Volonteri našeg Župnog caritasa već nekoliko godina provode akciju "5 za 1" . Mjesečnim doniranjem po 100,00 kn ulazite u grupu "5 za 1" - pet obitelji se brinu o jednoj obitelji u potrebi koja tako mjesečno dobiva po 500,00 kn. Akcijom tako pomažemo 10-ak potrebnih obitelji u župi, a željeli bismo da se to proširi na više potrebnih obitelji. Stoga i ovom prigodom pozivamo na sudjelovanje u akciji.

Uplatu novčanih donacija možete izvršiti na žiro račun: HR 68 234 000 91510 468 358 (Nadbiskupija zagrebačka, Župa Majke Božje Lurdske, Vrbanićeva 35, Zagreb) ili svoj mjesečni prilog možete donijeti i predati u Duhovnoj knjizi (nedjeljom tijekom sv. misa) ili u župnom uredu radnim danom (9-11 i 16-18 sati), s naznakom: Za akciju "5 za 1".

 

Od srca hvala, u ime najpotrebnijih!

 
Proslava Nedjelje zahvalnosti za Božja dobročinstva

U nedjelju, 9. listopada proslavili smo u našoj župi Dan zahvalnosti za Božja dobročinstva i plodove zemlje. Na svetoj misi u 9 sati, zahvalili smo Gospodinu Bogu za sva njegova dobročinstva. Djeca su, pod vodstvom fra Marija i s. Željke, upriličila prigodni program. Aktivno su sudjelovali molitvama, recitacijama i nadasve skladnim pjevanjem. Sa svetim Franjom, Bogu smo zahvalni za svekolika njegova dobročinstva i stoga mu kličemo: "Hvaljen budi, Gospodine moj, sa svim stvorenjima svojim!"

Više...
 
Proslava blagdana sv. oca Franje Asiškoga

SUBOTA, 1. LISTOPADA

18.30 sati  "Sveti Franjo, naš tješitelj i pomoćnik u bolesti"

18.50 sati  Molitva trodnevnice
19.00 sati  Sv. misa za bolesnike i podjela sakr. bolesničkog pomazanja za sve teže bolesnike u crkvi

NEDJELJA, 2. LISTOPADA

18.50 sati  Molitva trodnevnice
19.00 sati  Sveta misa
19.50 sati  "Sv. Franjo, učitelj života"

PONEDJELJAK, 3. LISTOPADA

18.50 sati  Molitva trodnevnice
19.00 sati  Sveta misa i Obred preminuća sv. Franje

UTORAK, 4. LISTOPADA: SVETKOVINA SV. FRANJE

19 sati svečana sv. misa u čast Serafskog oca sv. Franje

 

Svim dragim prijateljima i suradnicima, od srca čestitamo svetkovinu sv. oca Franje. Kao glasnici velikoga Kralja, radosno kročimo ovim svijetom po Svečevu primjeru, koji i danas tako snažno progovara Crkvi i čovječanstvu. Zajedno s članovima Franjevačke mladeži i Trećeg franjevačkog reda gradimo civilizaciju ljubavi i mira, uprisutnujući karizmu serafskog Oca u cijeloj nam Domovini. Mir i dobro.

 
Listopadska pobožnost: sveci o krunici

Poruka Gospe iz Fatime: “Molite Krunicu svaki dan da biste izmolili mir svijetu i svršetak rata!“ Naša draga Gospa iz Fatime poručuje po Luciji: ”Ja sam Gospa svete Krunice. Neka se Krunica moli svaki dan!”
Naš dragi papa, sv. Ivan Pavao II. je govorio: “Krunica je moja najdraža molitva. Mnogi znaci pokazuju kako i danas sveta Djevica želi upravo po toj molitvi ostvarivati onu majčinsku brigu kojoj je umirući Otkupitelj povjerio, u osobi ljubljenog učenika, sve sinove Crkve: ”Ženo! Evo ti sina!” (Iv 19, 26).

 

LISTOPADSKA POBOŽNOST - MOLITVA KRUNICE

U NAŠOJ CRKVI SVAKU VEČER U 18.30 SATI! 

Više...
 
Na hodočašću u Sinju prigodom 300. obljetnice krunjenja Gospine slike

Svečana proslava 300. obljetnice krunjenja slike čudotvorne Gospe Sinjske upriličena je u nedjelju 25. rujna u sinjskom svetištu, uz izravni prijenos Hrvatske televizije. Autobus naših župljana, predvođenih župnikom fra Nikicom, sudjelovao je na svečanosti. Po dolasku u Svetište svi smo pozdravili Čudotvornu Gospu Sinjsku, te se pridružili svečanom slavlju sv. mise u samostanskom dvorištu. Misno je slavlje predvodio splitsko-makarski nadbiskup i metropolit mons. Marin Barišić, u koncelebraciji s brojnim svećenicima.

Više...
 
<< Početak < « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » > Kraj >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

Najave

Župni list "Majka"

list 164

Pastoralne aktivnosti

Plakat MBL 2015

Akcija Caritasa "5 za 1"

caritas

Dovršetak izgradnje crkve

 

Tko je online

Trenutno aktivnih Gostiju: 64 

Broj posjetitelja

DanasDanas279
Ovaj mjesecOvaj mjesec25143
SveukupnoSveukupno1630995
, Powered by Joomla! and designed by SiteGround web hosting