Spomen-slavlje 70. oblj. smrti ubijene braće franjevaca ovog samostana

U nedjelju, 3. rujna 2017. u 19 sati u našoj ćemo crkvi imati spomen-slavlje 70. obljetnice smrti naše ubijene i progonjene braće. Svetu misu ćemo služiti za pok. fra Mateja Vodanovića, župnika i fra Serafina Rajića, kapelana, kao i za pok. fra Leonarda Bajića i ostale utamničene fratre. Po izmišljenoj komunističkoj optužbi fra Matej i fra Serafin su pogubljeni na Mirogoju, 4. rujna 1947. U istini koja donosi mir, čuvajući spomen na svoju utamničenu i ubijenu braću ovoga samostana i župe, pomolit ćemo se za njihove duše Bogu. Poslije slavlja sv. mise upriličit će se u crkvi predstavljanje knjige o utamničenim i ubijenim fratrima ovog samostana i župe. Pokoj vječni, daruj im Gospodine!

 
PROSLAVA VELIKE GOSPE U NAŠEM SVETIŠTU I ŽUPI

Okrunjena Djevo božanske ljepote, Majko sve dobrote! Utječem se tebi, svojoj nebeskoj Zaštitnici i Majci. Usmjeri me putem Božje volje. Zaštiti mene i sve za koje te molim od svakoga zla, od utjecaja zloga duha i čuvaj me od grijeha. Obdari mi dušu nebeskim mirom. Neka me prati tvoj zagovor i tvo dragi i blagi pogled s tvoje svete Slike uvijek, a osobito na času moje smrti. Hvala ti, Majko Marijo. Amen.

 

NA SVETKOVINU VELIKE GOSPE

SV. MISE U NAŠOJ CRKVI:

7.30, 9, 10, 11.30 i 19 SATI.

 

ISPOVIJEDA SE U SVETIŠTU TIJEKOM SVETIH MISA!

 

 
Naši mladi - članovi Frame - na franjevačkom hodu do Asiza

"Darovima nebeskim Vratima nebeskim“ bilo je geslo XXIII. Hoda Franjevačke mladeži  te su upravo te riječi najbolje i opisale dvanaest dana koje su naši framaši proveli sa svojom braćom i sestrama. Hod od Virovitice preko Pitomače, Đurđevca, Virja i Velikog Trojstva sve do Bjelovara popratile su kateheze braće franjevaca i časnih sestara o Darovima Duha Svetoga. Naši Anđela, Ivica, Marijana, Miriam i Ana od 23. srpnja do 3. kolovoza su se, nakon odhodane rute po Hrvatskoj, uputili s ostalim framašima prema dugo iščekivanome Asizu, gdje se odvio drugi dio našega hodočašća. Teško je riječima i slikama opisati ta mjesta koja odišu spokojem, dočarati doživljeno, u nekoliko rečenica sažeti naučeno.

Više...
 
Devetnica Velikoj Gospi i proslava 100. obljetnice ukazanja u Fatimi

U našoj crkvi i ove se godine pripremamo devetnicom za proslavu Velike Gospe. Proslava će se odvijati u ozračju 100. obljetnice Gospina ukazanja u Fatimi (1917.-2017). Molitveni program započinje svaku večer u 18.30 sati i sadrži: molitva krunice, pjevane litanije, pobožnost u čast Velikoj Gospi te misno slavlje uz prigodnu propovijed. 

 

DEVETNICA (6. - 14. kolovoza)

18.30 sati: krunica, pobožnost

19.00 sati: sveta misa

 

VELIKA GOSPA (15. kolovoza)

Svete mise: 7.30, 9, 10, 11.30 i 19 sati.

 

ISPOVIJED: tijekom svetih misa!

 

"Uznesena je Marija na nebo. Raduje se vojska anđela. Aleluja!" 

 
Slavimo Dan pobjede, zahvalnosti i hrvatskih branitelja

U subotu, 5. kolovoza naša Domovina slavi Dan pobjede nad velikosrpskim agresorom, dan zahvalnosti i dan hrvatskih branitelja. U našoj ćemo crkvi na večernjoj sv. misi u 19 sati zahvaliti za slobodu Domovine i pomoliti se za sve pokojne hrvatske branitelje. Zahvalni Bogu za dar slobode i neovisnosti, molit ćemo za mir i zajedništvo u našem narodu. Budimo zahvalni živeći i radeći tako da ovaj sveti mali dio svemira, ostane uvijek sretna i blagoslovljena Lijepa naša Domovina!

A ti, Dušo duše hrvatske, Isusova Mati,

najvjernija zagovornica zemlje Hrvatske,

na braniku vjere stoj, čuvaj našu svetu vjeru i Hrvatski dom! Amen. 

 
Generalni ministar i uprava Franjevačkog reda posjetili našu crkvu

U sklopu posjeta Generalne uprave Franjevačkog reda Južnoslavenskoj konferenciji provincijala OFM generalni ministar fra Michael Anthony Perry posjetio je u subotu, 17. lipnja i franjevački samostan i crkvu Majke Božje Lurdske u Zagrebu. Prvi generalni ministar koji nas je posjetio bio je fra Giacomo Bini koji je to učinio 19. svibnja 1999. Prigodom ovog drugog posjeta, uz Generalnog ministra, nazočili su i ostali članovi Generalnog definitorija: fra Julio Cesar Bunader, vikar, te članovi generalnog definitorija: fra Caoimhin o Laoide; fra Ignacio Ceja, fra Nicodeme Kibuzehose, fra Ivan Sesar, fra Lino Gregorio Redoblado, fra Valmir Ramos i fra Antonio Scabio. U njihovoj pratnji bili su i članovi Južnoslavenske konferencije provincijala: fra Miljenko Šteko, fra Joško Kodžoman, fra Andrija Bilokapić, fra Marjan Čuden, fra Jozo Marinčić i fra Ilija Vrdoljak. U kraćem bratskom druženju bila je prilika za međusobno upoznavanje i obilazak našeg svetišta. Visoke su goste poslije zajedničke molitve pozdravili gvardijan samostana fra Mate Matić te vicepostulator fra Josip Šimić, upoznavši ih s ovom franjevačkom zajednicom, s naglaskom na pogubljenu braću samostana te svijetli lik časnoga sluge Božjega o. Antića. Svoju riječ pozdrava i poticaja na svjedočanstvo vjere braći je uputio Generalni ministar Reda. Na grobu Sluge Božjega uputili su Gospodinu zajedničku molitvu za što skorije proglašenje blaženim Sluge Božjega. Susret je završio razgledavanja spomen sobe o. Antića. 

 
Fra Mario Radman premješten na novu službu, hvala mu!

Odredbom Franjevačkog provincijala učinjene su neke personalne promjene, od kojih je jedna i za našu župu i samostan. Nakon jednogodišnjeg predanog i kreativnog rada na novu je službu premješten naš župni vikar fra Mario Radman. Njegova nova služba je gvardijan i župnik župe sv. Ante u Šibeniku. Fra Mariju od srca zahvaljujemo za sve što je činio, osobito u ime naše djece i mladih koje je osobito volio. Pratio ga zagovor i pomoć naše Majke Božje Lurdske.

Na njegovo mjesto dolazi nam fra Pavao Norac Kevo, kojemu izražavamo srdačnu dobrodošlicu. Božji blagoslov bio s njima! 

 
Frama MBL - rođendanski party na Bundeku

U dvadeset godina Frame Majke Božje Lurdske utkano je mnoštvo ljudi i događaja kojih smo se prisjetili i na kojima smo u subotu, 10. lipnja na Bundeku zahvalili Gospodinu. Pozivu su se odazvali brojni bivši i sadašnji framaši, mnogi od njih došli su sa svojim obiteljima, dok je bilo i onih koji su tek započeli svoj put franjevaštva. Najrazličitije osobe najrazličitijih uzrasta imale su nešto zajedničko- sijale su i siju radost gdje god prolaze. 

Također smo iskoristili ovu priliku da se oprostimo od našeg duhovnog (duševnog) asistenta, fra Maria, koji uskoro odlazi na službu u Šibenik te smo mu poklonili dres naše Frame. Presretni smo i zahvalni Gospodinu što nas je okupio na ovoj proslavi, što nas okuplja već dvadeset godina te Ga molimo da nas okuplja i dalje kako bismo po svijetu sijali radost. 

 
Proslava blagdana sv. Ante i zahvala za proteklu školsku godinu

Blagdan sv. Ante Padovanskoga, crkvenog naučitelja, svečano ćemo proslaviti i u našoj crkvi, u utorak 13. lipnja. 

Slavlje sv. misa: 7, 8, 9 i svečana misa u 19 sati.

Tijekom večernje mise blagoslov je djece i zahvala Gospodinu za proteklu školsku i vjeronaučnu godinu. 

Sveti Ante, moli za sve nas,

osobito za djecu i mlade našega Naroda! 

 
Volonteri Župnog caritasa na duhovnoj obnovi

Uoči svetkovine Duhova, u subotu 3. lipnja t.g., volonteri našega Župnog caritasa, predvođeni duh. asistentom fra Nikicom i bogoslovom fra Ivanom, imali su jednodnevnu duhovnu obnovu. Posjetili su franjevački samostan i crkvu sv. Petra u Cerniku gdje je bilo misno slavlje i duhovno razmatranje koje je upriličio fra Ivan. Poslije molitvenog dijela, uslijedilo je razgledavanje arheološke i biblijske zbirke, zaista jedinstvene u Lijepoj Našoj. Pozdravivši se sa domaćinima samostana, put su nastavili u Gradišku, gdje je uslijedilo razgledavanje katoličke bolnice Sveti Rafael, koju vode Bolnička braća sv. Ivana od Boga. Vrlo lijepo primljeni i upoznati o životu i radu te bolnice i njezinih redovnika, u poslijepodnevnim satima nastavljen je ručak i zajednička rekreacija u Gradiški. Duhom Svetim ispunjeni, u bratskom raspoloženju, završili su svoj hodočasnički i duhovni program. Na slavu Bogu! 

 
U danima smo Devetnice Duhu Svetomu

Devetnica Duhu Svetomu stara je kršćanska tradicija po kojoj Crkva ohrabruje vjernike da se na najbolji mogući način pripreme za silazak Duha Svetoga. 

Dođi, Duše Presveti, sa neba nas posjeti zrakom svoje milosti.

Dođi, Oče ubogih, Djelitelju dara svih, dođi, srca svjetlosti. 

Tješitelju tako blag, Ti nebeski goste drag, pun miline hlade tih.

Umornima odmore, u vrućini lahore, razgovore žalosnih.

Sjaju svjetla blaženog, sjaj u srcu puka, napuni nam dušu svu. 

 

Devetnica Duhu Svetom u našoj crkvi svaku večer, s početkom u 19 sati! 

Duhovsko bdijenje u subotu, 3. lipnja, s početkom u 19 sati!

Više...
 
Naša djeca u Stepinčevu Krašiću i Karlovcu

Jednodnevna duhovna obnova i proljetni izlet za ministrante i Dječji zbor naše župe upriličen je u subotu, 20. svibnja t.g. Pod vodstvom svojih fratara, fra Marija i fra Nikice te brižnim okom sestre Željke, naši su najmlađi župljani u prijepodnevnim satima posjetili Krašić, pomolili se u crkvi te promišljali o svijetlom liku naše Crkve bl. Alojziju Stepincu, krašićkom uzniku. Ni igre i radosnog druženja nije nedostajalo.

Poslije Krašića, u poslijepodnevnim su satima naši najmlađi posjetili svetište sv. Josipa u Karlovcu. Molitvom za svoje roditelje, pozdravom mjesnog župnika te blagoslovom u srcu i duši djeca su radosno zaključila ovaj milosni dan. 

 
Naša hodošašća u Pleternicu i Voćin

U Marijinu mjesecu, dana 6. svibnja 2017. župljani i štovatelji Majke Božje Lurdske hodočastili su, predvođeni svojim župnikom fra Nikicom, u marijanska svetišta požeške biskupije. Najprije su posjetili svetište Gospe od suza u Pleternici. Tamo nas je svesrdno primio upravitelj svetišta vlč. Antun. Sve je nazočne upoznao s poviješću i sadašnjošću ovog Gospina doma – utočišta za mnoge hodočasnike Slavonije ravne. Poslije misnog slavlja i pobožnosti Gospi od suza, nastavili smo put prema Požegi, razgledali franjevačku crkvu i katedralu te imali slobodno vrijeme za okrjepu i druženje. U ranim poslijepodnevnim satima nastavili smo put prema Gospinu svetištu u Voćinu. Tamo smo molitvom krunice i osobnom pobožnošću imali drugi dio naše duhovne obnove. Upravitelj svetišta također nas je svesrdno primio i upoznao s ovim svetim mjestom koje je u Domovinskom ratu mnogo pretrpjelo, ali se Bog pobrinuo podići ovaj Dom molitve u kojeg danas hodočaste brojni hodočasnici. Poslije slobodnog razgledavanja i uživanja u voćinskom krajoliku, zaputili smo se u Zagreb gdje smo ispunjena srca Božjega mira u večernjim satima radosno se vratili. Bogu hvala za sve! 

 
Novo vodstvo Mjesnog bratstva OFS-a Majke Božje Lurdske

Potaknuti Duhom Svetim, 7. svibnja 2017. pod predsjedanjem fra Tomislava Glavnika, područnog duhovnog asistenta i Branka Pagadura, delegata ministra područnog vijeća OFS-a i područnog vijećnika izabrano je novo vijeće mjesnog bratstva OFS-a Majke Božje Lurdske u Zagrebu:
• Marija Jagoda Pavina, ministra
• Franjo Mudifaj, doministar
• Jozefina Glasnović, tajnica
• Josipa Radman, blagajnica
• Ivana Bošnjak, povjerenica za formaciju
• uz duhovnu asistenciju fra Mate Matića

Bože, koji si me do ovog časa doveo, vodi me i dalje koncu mojih želja (Molitva na putu, A. B. Šimić).

 
<< Početak < « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » > Kraj >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

Najave

Župni list "Majka"

list 166

Pastoralne aktivnosti

pastoralnaktivn zupe2

Akcija Caritasa "5 za 1"

caritas

Dovršetak izgradnje crkve

 

Tko je online

Trenutno aktivnih Gostiju: 31 

Broj posjetitelja

DanasDanas15
Ovaj mjesecOvaj mjesec18241
SveukupnoSveukupno1848049
, Powered by Joomla! and designed by SiteGround web hosting