Proslava sv. o. Franje Asiškoga

Sv. Franjo Asiški (1181.-1226) - Utemeljitelj Franjev. reda

NEDJELJA - PONEDJ., 1. i 2. LISTOPADA 
18.30 sati krunica - listopadska pobožnost

18.50 sati Molitva trodnevnice sv. Franji

19.00 sati Slavlje sv. misa

UTORAK, 3. LISTOPADA

18.30 sati krunica - listopadska pobožnost

18.50 sati Molitva trodnevnice

19.00 sati Sveta misa

19.45 sati Obred preminuća sv. Franje

SRIJEDA, 4. LISTOPADA: SVETKOVINA SV. FRANJE

19 sati svečana sv. misa u čast Serafskog oca sv. Franje

Svima od srca čestitamo svetkovinu sv. oca Franje. Kao glasnici velikoga Kralja, radosno kročimo ovim svijetom po Svečevu primjeru. Zajedno s članovima Franjevačke mladeži i Trećeg franjevačkog reda gradimo civilizaciju ljubavi i mira. Mir i dobro. 

 
Sv. misa i zaziv Duha Svetoga na početku nove školske i vjeronauč. god.

Slavljem sakramenta pomirenja za djecu osnovnih škola, u petak 15. rujna te sv. misom i zazivom Duha Svetoga, u nedjelju 17. rujna, započeli smo naše susrete u župi, tj. novu školsku i vjeronaučnu godinu. Na nedjeljnoj dječjoj misi u 9 sati zazvali smo pomoć Duha Svetoga nad svu našu djecu i mlade, na sve nastavnike i vjeroučitelje, kao i osobiti Božji blagoslov na naše prvašiće koji su se također okupili oko oltara Gospodnjega s drugom djecom. Naši su najmlađi aktivno dudjelovali u sv. misi molitvom i pjesmom te prinosom darova. Misno je slavlje za svu djecu predvodio župnik fra Nikica, dječjim zborom ravnala je s. Željka, a s. Mirna pobrinula se za svečano urešen oltar i crkvu.

Blagoslov Božji pratio u životu i radu svu našu djecu i mlade!

 
Naši framaši i članovi Franj. svjetovnog reda na jesenskim hodočašćima

U petak, 8. rujna održano je Zavjetno hodočašće Franj. svjetovnog reda Gospi Remetskoj i naš regionalni susret, na kojem su sudjelovala sva zagrebačka bratstva. Naš ponosni OFS, potpomognut nekolicinom mlađih sestara i braće, bio je domaćin susreta. Na početku smo izmolili franjevačku krunicu, a potom je uslijedilo sv. misno slavlje koje je predvodio naš duhovnik fra Mate, u koncelebraciji s drugom braćom fratrima. U propovijedi nas je pozvao na važnost Marijina vodstva u našim životima. Dio našeg framaškog zbora uzveličao je misno slavlje. Nastavljeno je radosno bratsko druženje s ostalim OFS-ovcima.

Stavljamo u Marijino krilo naše mjesno bratstvo i njegov rad!. 

U subotu, 9. rujna stotine mladih naše nadbiskupije hodočastilo je u Mariju Bistricu, na godišnje zavjetno hodočašće Grada Zagreba. Među njima su se našli i naši framaši, kako bi se pred početak škol. i akad. godine duhovno obogatili i stavili Gospi pod zaštitu. Po dolasku u svetište uslijedila je sv. misa te program koji je animirao Nadbiskupski zbor mladih, a poslije programa je vlč. Rađa održao poticajnu katehezu. U večernjim su satima sudjelovali u Putu svjetla na Kalvariji, a potom je uslijedilo i cjelonoćno klanjanje, koje su animirali i naši framaši. Program je zaključen nedjeljnim misnim slavljem i oproštajem iz Svetišta. Bog sve blagoslovio!

 
Bog blagoslovio početak nove školske i vjeronaučne godine

Početkom nove školske i vjeronaučne godine svoje oči i srca usmjerujemo Kristu Bogu, od kojega nam dolazi svaka pomoć i blagoslov. Na nedjeljnoj sv. misi posebno zazivamo pomoć Duha Svetoga nad sve učenike, nastavnike i vjeroučitelje. 

 

SV. ISPOVIJED ZA UČENIKE - petak, 15. rujna u 19.30 sati.

SV. MISA I ZAZIV DUHA SV. - u nedjelju, 17. rujna u 9 sati.

     /Svake nedjelje misa za djecu u 9 h, za mlade u 19 h./ 

SUSRETI FRAME - četvrtkom u 20.15 sati. Dobrodošli svi!

MINISTRANTI - subotom u 11 sati. Djeco, pridružite nam se!

DJEČJI ZBOR - subotom u 15.30 - Očekujemo vas mnoge!

VIS MLADIH - nedjeljom prije večernje sv. mise (17.30 sati). 

DJEČJI SUSRETI - GLASNICI - prvom subotom u 11 sati. 

 
Na trajnu spomen i zahvalnost našoj braći, mučenicima

Samostanska i župna zajednica Majke Božje Lurdske obilježila je 70. obljetnicu smrti braće franjevaca, žrtvi komunističkoga progona, u nedjelju 3. rujna 2017. Spomenuli smo se: fra Mateja Vodanovića, župnika i fra Serafina Rajića, kapelana, strijeljanih na Mirogoju, kao i fra Leonarda Bajića i ostale progonjene braće, žrtvi izmišljene komunističke optužbe. Večernje misno slavlje predvodio je o. provincijal fra Joško Kodžoman, uz gvardijana i župnika te još petoricu braće svećenika. "Večeras smo ovdje, nadahnuti Božjom čudesnošću, zahvalni za živote naše braće koja su svojim trpljenjem i postojanošću pokazali neustrašivost vjere i snagu evanđeoskoga služenja. Današnji dan prije 70.god. bio je za naš samostan i za ovu vjerničku zajednicu dan velike kušnje. Ubojstvo dvojice braće te osuda još četvorice braće, trebali su strahom ispuniti fratre u samostanu, a u vjernicima stvoriti nepovjerenje prema Crkvi. No, ništa od toga nije se ostvarilo. Snagom kršćanske nade vjerujemo da ih je Bog i u najtežim kušnjama sačuvao u svome imenu i primio ih u zagrljaj svoje vječnosti", poručio je o. provincijal.

Poslije misnoga slavlja uslijedila je prezentacija knjige fra Stjepana Čove "Franjevci samostana Majke Božje Lurdske u Zagrebu žrtve komunističkoga progona". 

Više...
 
Spomen-slavlje 70. oblj. smrti ubijene braće franjevaca ovog samostana

U nedjelju, 3. rujna 2017. u 19 sati u našoj ćemo crkvi imati spomen-slavlje 70. obljetnice smrti naše ubijene i progonjene braće. Svetu misu ćemo služiti za pok. fra Mateja Vodanovića, župnika i fra Serafina Rajića, kapelana, kao i za pok. fra Leonarda Bajića i ostale utamničene fratre. Po izmišljenoj komunističkoj optužbi fra Matej i fra Serafin su pogubljeni na Mirogoju, 4. rujna 1947. U istini koja donosi mir, čuvajući spomen na svoju utamničenu i ubijenu braću ovoga samostana i župe, pomolit ćemo se za njihove duše Bogu. Poslije slavlja sv. mise upriličit će se u crkvi predstavljanje knjige o utamničenim i ubijenim fratrima ovog samostana i župe. Pokoj vječni, daruj im Gospodine!

 
PROSLAVA VELIKE GOSPE U NAŠEM SVETIŠTU I ŽUPI

Okrunjena Djevo božanske ljepote, Majko sve dobrote! Utječem se tebi, svojoj nebeskoj Zaštitnici i Majci. Usmjeri me putem Božje volje. Zaštiti mene i sve za koje te molim od svakoga zla, od utjecaja zloga duha i čuvaj me od grijeha. Obdari mi dušu nebeskim mirom. Neka me prati tvoj zagovor i tvo dragi i blagi pogled s tvoje svete Slike uvijek, a osobito na času moje smrti. Hvala ti, Majko Marijo. Amen.

 

NA SVETKOVINU VELIKE GOSPE

SV. MISE U NAŠOJ CRKVI:

7.30, 9, 10, 11.30 i 19 SATI.

 

ISPOVIJEDA SE U SVETIŠTU TIJEKOM SVETIH MISA!

 

 
Naši mladi - članovi Frame - na franjevačkom hodu do Asiza

"Darovima nebeskim Vratima nebeskim“ bilo je geslo XXIII. Hoda Franjevačke mladeži  te su upravo te riječi najbolje i opisale dvanaest dana koje su naši framaši proveli sa svojom braćom i sestrama. Hod od Virovitice preko Pitomače, Đurđevca, Virja i Velikog Trojstva sve do Bjelovara popratile su kateheze braće franjevaca i časnih sestara o Darovima Duha Svetoga. Naši Anđela, Ivica, Marijana, Miriam i Ana od 23. srpnja do 3. kolovoza su se, nakon odhodane rute po Hrvatskoj, uputili s ostalim framašima prema dugo iščekivanome Asizu, gdje se odvio drugi dio našega hodočašća. Teško je riječima i slikama opisati ta mjesta koja odišu spokojem, dočarati doživljeno, u nekoliko rečenica sažeti naučeno.

Više...
 
Devetnica Velikoj Gospi i proslava 100. obljetnice ukazanja u Fatimi

U našoj crkvi i ove se godine pripremamo devetnicom za proslavu Velike Gospe. Proslava će se odvijati u ozračju 100. obljetnice Gospina ukazanja u Fatimi (1917.-2017). Molitveni program započinje svaku večer u 18.30 sati i sadrži: molitva krunice, pjevane litanije, pobožnost u čast Velikoj Gospi te misno slavlje uz prigodnu propovijed. 

 

DEVETNICA (6. - 14. kolovoza)

18.30 sati: krunica, pobožnost

19.00 sati: sveta misa

 

VELIKA GOSPA (15. kolovoza)

Svete mise: 7.30, 9, 10, 11.30 i 19 sati.

 

ISPOVIJED: tijekom svetih misa!

 

"Uznesena je Marija na nebo. Raduje se vojska anđela. Aleluja!" 

 
Slavimo Dan pobjede, zahvalnosti i hrvatskih branitelja

U subotu, 5. kolovoza naša Domovina slavi Dan pobjede nad velikosrpskim agresorom, dan zahvalnosti i dan hrvatskih branitelja. U našoj ćemo crkvi na večernjoj sv. misi u 19 sati zahvaliti za slobodu Domovine i pomoliti se za sve pokojne hrvatske branitelje. Zahvalni Bogu za dar slobode i neovisnosti, molit ćemo za mir i zajedništvo u našem narodu. Budimo zahvalni živeći i radeći tako da ovaj sveti mali dio svemira, ostane uvijek sretna i blagoslovljena Lijepa naša Domovina!

A ti, Dušo duše hrvatske, Isusova Mati,

najvjernija zagovornica zemlje Hrvatske,

na braniku vjere stoj, čuvaj našu svetu vjeru i Hrvatski dom! Amen. 

 
Generalni ministar i uprava Franjevačkog reda posjetili našu crkvu

U sklopu posjeta Generalne uprave Franjevačkog reda Južnoslavenskoj konferenciji provincijala OFM generalni ministar fra Michael Anthony Perry posjetio je u subotu, 17. lipnja i franjevački samostan i crkvu Majke Božje Lurdske u Zagrebu. Prvi generalni ministar koji nas je posjetio bio je fra Giacomo Bini koji je to učinio 19. svibnja 1999. Prigodom ovog drugog posjeta, uz Generalnog ministra, nazočili su i ostali članovi Generalnog definitorija: fra Julio Cesar Bunader, vikar, te članovi generalnog definitorija: fra Caoimhin o Laoide; fra Ignacio Ceja, fra Nicodeme Kibuzehose, fra Ivan Sesar, fra Lino Gregorio Redoblado, fra Valmir Ramos i fra Antonio Scabio. U njihovoj pratnji bili su i članovi Južnoslavenske konferencije provincijala: fra Miljenko Šteko, fra Joško Kodžoman, fra Andrija Bilokapić, fra Marjan Čuden, fra Jozo Marinčić i fra Ilija Vrdoljak. U kraćem bratskom druženju bila je prilika za međusobno upoznavanje i obilazak našeg svetišta. Visoke su goste poslije zajedničke molitve pozdravili gvardijan samostana fra Mate Matić te vicepostulator fra Josip Šimić, upoznavši ih s ovom franjevačkom zajednicom, s naglaskom na pogubljenu braću samostana te svijetli lik časnoga sluge Božjega o. Antića. Svoju riječ pozdrava i poticaja na svjedočanstvo vjere braći je uputio Generalni ministar Reda. Na grobu Sluge Božjega uputili su Gospodinu zajedničku molitvu za što skorije proglašenje blaženim Sluge Božjega. Susret je završio razgledavanja spomen sobe o. Antića. 

 
Fra Mario Radman premješten na novu službu, hvala mu!

Odredbom Franjevačkog provincijala učinjene su neke personalne promjene, od kojih je jedna i za našu župu i samostan. Nakon jednogodišnjeg predanog i kreativnog rada na novu je službu premješten naš župni vikar fra Mario Radman. Njegova nova služba je gvardijan i župnik župe sv. Ante u Šibeniku. Fra Mariju od srca zahvaljujemo za sve što je činio, osobito u ime naše djece i mladih koje je osobito volio. Pratio ga zagovor i pomoć naše Majke Božje Lurdske.

Na njegovo mjesto dolazi nam fra Pavao Norac Kevo, kojemu izražavamo srdačnu dobrodošlicu. Božji blagoslov bio s njima! 

 
Frama MBL - rođendanski party na Bundeku

U dvadeset godina Frame Majke Božje Lurdske utkano je mnoštvo ljudi i događaja kojih smo se prisjetili i na kojima smo u subotu, 10. lipnja na Bundeku zahvalili Gospodinu. Pozivu su se odazvali brojni bivši i sadašnji framaši, mnogi od njih došli su sa svojim obiteljima, dok je bilo i onih koji su tek započeli svoj put franjevaštva. Najrazličitije osobe najrazličitijih uzrasta imale su nešto zajedničko- sijale su i siju radost gdje god prolaze. 

Također smo iskoristili ovu priliku da se oprostimo od našeg duhovnog (duševnog) asistenta, fra Maria, koji uskoro odlazi na službu u Šibenik te smo mu poklonili dres naše Frame. Presretni smo i zahvalni Gospodinu što nas je okupio na ovoj proslavi, što nas okuplja već dvadeset godina te Ga molimo da nas okuplja i dalje kako bismo po svijetu sijali radost. 

 
Proslava blagdana sv. Ante i zahvala za proteklu školsku godinu

Blagdan sv. Ante Padovanskoga, crkvenog naučitelja, svečano ćemo proslaviti i u našoj crkvi, u utorak 13. lipnja. 

Slavlje sv. misa: 7, 8, 9 i svečana misa u 19 sati.

Tijekom večernje mise blagoslov je djece i zahvala Gospodinu za proteklu školsku i vjeronaučnu godinu. 

Sveti Ante, moli za sve nas,

osobito za djecu i mlade našega Naroda! 

 
<< Početak < « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » > Kraj >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

Najave

Župni list "Majka"

list 164

Pastoralne aktivnosti

Plakat MBL 2015

Akcija Caritasa "5 za 1"

caritas

Dovršetak izgradnje crkve

 

Tko je online

Trenutno aktivnih Gostiju: 38 

Broj posjetitelja

DanasDanas277
Ovaj mjesecOvaj mjesec25141
SveukupnoSveukupno1630993
, Powered by Joomla! and designed by SiteGround web hosting