Na ovogodišnjim proljetnim hodočašćima naše župe

Proljetna hodočašća naše župe upriličena su u tekućoj godini u dva hrvatska svetišta. U subotu, 24. ožujka hodočastili smo jednim autobusom u hrvatsko nacionalno svetište sv. Nikole Tavelića u Šibenik. Samostanska zajednica i gvardijan fra Ivan Bradarić velikodušno su nas primili. Razgledali smo samostansku zbirku te slavili sv. misu, moleći zagovor našeg sunarodnjaka sv. Nikole Tavelića. Uz ovo svetište još smo razgledali crkvu Gospe van Grada u Šibeniku i zavičajno mjesto Sluge Božjega o. Antića – Zaton, gdje nas je mjesni župnik primio i upoznao s prošlošću ovog dalmatinskog bisera.

U subotu i nedjelju, 21. i 22. travnja hodočastili smo u svetište Kraljice Mira u Međugorje (58 hodočasnika). Na hodočašće nas je i ovom prigodom vodio naš župnik fra Nikica. Obavili smo zavjetni križni put na Križevcu, sudjelovali u večernjem molitvenom programu u Svetištu te posjetili mjesto ukazanja na Podbrdu. Bilo je i slobodnog vremena za osobnu pobožnost. Na povratku iz Međugorja naši su hodočasnici posjetili svetište Čudotvorne Gospe Sinjske, gdje ih je primio vikar fra Antonio Mravak te sve oduševio za još veću pobožnost prema Gospi Sinjskoj. Ta dva proljetna hodočašća naše župe bili su milosno vrijeme duh. obnove za sve članove. 

 
Kard. Bozanić pozvao na molitvu za obitelj i Domovinu: Ponovno svjedočimo promicanju ideologija protivnih ljudskom dostojanstvu!

Kao Crkva koja je proživjela teret raznih oblika totalitarizama, posebno smo osjetljivi na svaki pokušaj promicanja ideologija protivnih ljudskoj stvorenosti, čovjekovu dostojanstvu i kršćanskom pozivu. Svjesni smo da se elementi takvih pokušaja, koji sebe nisu u prošlosti nazivali, pa ni danas sebe ne nazivaju ideologijom, redovito predstavljaju kao otvorenost, napredak i boljitak.

Zagrebački nadbiskup kardinal J. Bozanić uputio je u petak 6. travnja 2018. pismo svećenicima i svim vjernicima na području Zagrebačke nadbiskupije, s pozivom na molitvu za Domovinu, a posebno za zaštitu naših obitelji.

U našoj crkvi molitva ZA DOMOVINU I OBITELJ upriličuje se u četvrtak, 12. travnja u 19.30 sati! 

Više...
 
VELIKI I SVETI TJEDAN U NAŠOJ CRKVI

VELIKI ČETVRTAK (29. ožujka): Spomen Kr. poslj. večere.

07.00  Jutarnja molitva iz časoslova
19.00  Misa Večere Gospodnje
22.00  "Getsemanska ura", pobožnost

VELIKI PETAK (30. ožujka): Spomen Kr. muke i smrti.

07.00  Jutarnja molitva iz časoslova
19.00  Obredi Velikog petka

VELIKA SUBOTA (31. ožujka): Dan tišine i bdijenja.

07.00  Jutarnja molitva iz časoslova
21.00  Obredi uskrsnog bdijenja

Poslije obreda - blagoslov uskrsnih jela!

USKRSNUĆE GOSPODINOVO (1. travnja):

Sv. mise: 7.30, 9, 10, 11.30 i 19 sati
Blagoslov uskrsnih jela: poslije svake svete mise!

RASPORED ISPOVIJEDANJA:

Vel. pon. – vel. srijeda 6.45 – 12; 16.30 – 19.30 sati
     Veliki četvrtak 7.30 – 12; 16.30 – 18.45 sati
     Veliki petak 7.30 – 12; 16.30 – 19.30 sati
     Velika subota 7.30 – 12 sati. Poslije podne se ne ispovijeda!

   Ne ostavljajmo sv. sakrament ispovijedi za zadnji čas!

 
Korizma - milosno vrijeme obraćenja i milosrđa

NEDJELJOM: put križa prije večernje mise, u 18.15 sati.

SRIJEDOM: korizmeni nagovor obiteljima u 19.30 sati.

ČETVRTKOM: euharistijsko klanjanje u 19.30 sati.

PETKOM: put križa u 18.15 sati, misno slavlje.

• 14. veljače (srijeda)   SRIJEDA PEPELNICA (sv. mise: 7, 8, 9 i 19 sati)
• 18. veljače (nedjelja) OBRED OBEĆANJA U FRANJEV. MLADEŽI (19 h)
• 25. veljače (nedjelja) SUSRET ZAJEDNICE VJERA I SVIJETLO (16 h)
• 1. – 4. ožujka 2018.    PROSLAVA ANTIĆEVA (19 sati)
• 3. ožujka (subota)     "GLASNICI VEL. KRALJA", DJEČJI SUSRET (11 h)
• 4. ožujka (nedjelja)    NEDJELJA SOLIDARNOSTI S CRKVOM U BIH
• 7. ožujka (srijeda)     SUSRET S RODITELJIMA PRVOPRIČESNIKA (19 h)
• 14. ožujka (srijeda)   SUSRET S RODITELJIMA KRIZMANIKA (19 h)
• 18. ožujka (nedjelja) SUSRET I AKCIJA ZAJEDNICE VJERA I SVJETLO
• 20. ožujka (utorak)   POČ. POBOŽNOSTI 13 UTORAKA SV. ANTI (19 h)
• 21. – 23. ožujka        POHODI BOLESNICIMA I USKRSNE ISPOVIJEDI
• 23. ožujka (petak)    USKRSNA ISPOVIJED ZA DJECU (19 sati)
• 24. ožujka (subota)  ŽUPNO HODOČAŠĆE U ŠIBENIK I ZATON
• 25. ožujka (nedjelja) CVIJETNICA – NEDJELJA MUKE GOSPODNJE

 
Škola animatora 2018

WhatsApp_Image_2018-03-07_at_09.15.06.jpeg

Od 23. do 25. veljače naših troje framaša sudjelovalo je na Područnoj školi animatora i Seminaru za voditelje formacije u Kloštar Ivaniću. Dok su Anđela Bliać i Kristijan Đurić učili kako animirati bratstvo i što kvalitetnije voditi različite susrete, Ana Kremenjaš je na Seminaru s ostalim voditeljima formacije izmjenjivala iskustva i pronalazila rješenja za probleme koji se u bratstvu javljaju.
Također smo posjetili i školske sestre Franjevke, kao i Bosonoge karmelićanke te s njima izmijenili iskustva življenja vjere u današnjem svijetu.
U svoja bratstva se vraćaju s novim iskustvima i znanjima koja će s radošću prenijeti braći i sestrama. 

Više...
 
Primanja u Frami MBL 2018

WhatsApp_Image_2018-03-06_at_01.11.05.jpeg

 

15. veljače, u sklopu molitvenog susreta, s radošću smo u bratstvo primili

Više...
 
53. obljetnica smrti Sluge Božjega o. Antića

Danas se spominjemo blažene smrti časnog sluge Božjega fra Ante Antića, koji je 4. ožujka 1965. god. predao dušu Gospodinu. I na ovu 53. obljetnicu njegove smrti uzdižemo molitve svemogućem Bogu da i danas u zajednici vjernika podiže redovnike i redovnice sveta i uzorna života. Kao članovi splitske franjevačke provincije, kojoj je pripadao i fra Ante, nadamo se da će ga jednoga dana Crkva proglasiti BLAŽENIM, za što molimo i oko čega nastojimo.

Svečano misno slavlje u crkvi Majke Božje Lurdske u 19 sati predvodi mons. Jure Bogdan, vojni biskup u RH

 
Obećanja u Frami Majke Božje Lurdske

"Evo me" - dvije su riječi iz kojih član Franjevačke mladeži iščitava mnogo više nego bi drugi naslutili. Dvanaestero mladih u nedjelju, 18. veljače u crkvi Majke Božje Lurdske tim je riječima pred Crkvom izrazilo spremnost na služenje, hrabrost za svjedočenje, želju za napredovanjem, gorljivost za ljubljenjem i čisto predanje Onome koji im je dao snagu za takav pothvat. "Silan i blagoslovljen, pun milosti i ovom svijetu "ludosti", pothvat je to iza kojega stoji vječna borba između jedne strane koja ti govori da nikada nećeš biti spreman i druge koja ti govori kako je upravo to ono što trebaš učiniti da priđeš korak bliže Gospodinu", ustvrdili su sudionici. Nije li i Mojsije odbacio strah i rekao iste riječi? Jonatan i David, Judita i prorok Izaija, Ananija i Petar... I što stoga nas priječi u tome da poput njih pođemo Njegovim putem? Što naš „Evo me!“ razlikuje od njihovih izgovorenih stotinama i tisućama godina prije? Apsolutno ništa; Gospodinova ljubav i dalje je beskrajna, a mi smo, kao i oni, pozvani prihvatiti tu ljubav cijelim svojim bićem i dati ju drugima - bezuvjetno.

Više...
 
Svečano proslavljena naša zaštitnica Majke Božja Lurdska

U 160. obljetnici lurdskih ukazanja svetkovina Majke Božje Lurdske (11. veljače) svečano je proslavljena u našem Svetištu. Središnje euharistijsko slavlje predvodio je zagrebački pomoćni biskup mons. Ivan Šaško u koncelebraciji s petnaestak svećenika, među kojima su bili i oni iz Maksimirsko-trnjanskoga dekanata, kao i iz zagrebačkih franjevačkih župa i samostana. Čestitajući župnoj i samostanskoj zajednici svetkovinu, biskup Šaško je podsjetio kako je slavlje u "zagrebačkomu Lurdu" šire od župe. "Ono ima nadbiskupijsko značenje i osobitu ljepotu koja prisno povezuje jučerašnji spomendan blaženoga Alojzija Stepinca i pouzdanje koje imamo u zagovor naše nebeske Majke. Ove godine još veću ljepotu svetkovini daje nedjelja, dan Gospodnji, u kojemu živimo povezanost Boga i čovjeka, naše prolaznosti zemljom i naše nebeske vječnosti. Na toj poveznici nalazi se dar Lurda, u kojemu prikazujemo svoje boli, bolesnike i sve koji se za njih brinu, svjedočeći blizinu Krista koji ne isključuje nijednoga čovjeka. 

Više...
 
Proslava Majke Božje Lurdske - 2018.

U župi i svetištu i ove se godine pripremamo za proslavu naše Zaštitnice.

Devetnica (2. – 10. veljače): 

Svaku večer u 18.15 sati molitveni je program u čast Majci Božjoj Lurdskoj. Misno slavlje je u 19 sati. Predvoditelji sv. misa: o. Antonio Čirko, župnik župe Remete; dr. Željko Tanjić, rektor Hrv. katoličkog sveučilišta, vlč. Josip Golubić, župnik župe sv. Petra te fra Domagoj Runje, prof. KBF-a u Splitu.

Cjelodnevno klanjanje pred Presvetim, četvrtak 8. veljače. 

Ispovijedanjena svim svetim misama!

Svetkovina Gospe Lurdske (nedjelja, 11. veljače)

     Sv. mise: 6.30, 7.30, 9, 10, 11.30 sati.

     Sv. mise za bolesnike: u 14 i u 16 sati (sakrament bolesničkog pomazanja).

     Svečano misno slavlje u 19 sati predvodit će mons. Ivan Šaško, pomoćni biskup zagrebački.

 
Nastavak vjeronaučno-katehetskih susreta i djelovanja zajednica

Poslije božićnih blagdana nastavljaju se redovite župne kateheze i susreti zajednica u župi.

  • Za kandidate Prve pričesti (slavlje 13. svibnja 2018.) i svete krizme (slavlje 5. svibnja 2018.) redovite su tjedne kateheze: prvopričesnici - petkom u 16 i 17 sati; krizmanici - ponedjeljkom, utorkom i petkom u 19.30 sati.
  • Biblijska zajednica ima susret srijedom u 19.30 sati.
  • Franjevačka mladež (Frama) ima susrete četvrtkom u 20.15 sati.
  • Ministrantski susret je subotom u 11 sati.
  • Franjevački svjetovni red ima susrete utorkom u 20.30 sati i mjesečnu skupštinu svake prve nedjelje u mjesecu u 17 sati.
  • Glasnici Vel. kralja - dječje radionice imaju susret svake prve subote u mjesecu u 11 sati.
  • Zajednica Vjera i svijetlo ima susret svake treće nedjelje u mjesecu u 16 sati.
 
Zahvalnost pri završetku blagoslova obitelji u župi

Ovim putem zahvaljujemo dragim obiteljima Župe Majke Božje Lurdske koje su otvorile vrata svojih srdaca i domova, kako bi sa svećenicima zazivali Božji blagoslov. Pastoralno osoblje pohodilo je od 27. prosinca 2017. do 10. siječnja 2018. više od devetsto obitelji, sve koji su dogovorili ili zatražili blagoslov. Rado smo susretali i starije i mlađe, i bolesne i zdrave, i siromašne i dobrostojeće, kako bismo s njima podijelili "radosti i nade, žalosti i tjeskobe", a naš božićni pohod bio je iznad svega molitva i zazivanje Božjeg blagoslova na sve članove obitelji kako bi kršćanski živjeli, svjedočili svoju vjeru, vidjeli značenje svoga života, bili učvršćeni u svome pozivu i ljubili svoje bližnje. 

Više...
 
Blagoslov obitelji u našoj župi_2017./2018.

Dragi župljani, dan blagoslova Vaše obitelji poseban je dan kada Krist po molitvi Crkve ulazi u Vaš dom. Blagoslov obitelji je izraz Vaše vjere i svjedočanstvo pripadnosti Rimokatoličkoj Crkvi. Otvorite vrata svoga doma Božjem blagoslovu!

 

VRIJEME BLAGOSLOVA OBITELJI:

Radnim danom: 9 do 12 sati; 15 do 19.30 sati.
Nedjeljom i svetkovinom: od 15 do 20 sati.

ODABERITE JEDAN OD TERMINA I OBAVIJESTITE NAS:
ili poslije misa u crkvi (sakristija i ulaz u crkvu)
ili telefonom: 466 05 55 (8 - 12 i 16 - 18 sati).
ili elektronskom poštom: Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript

 

RASPORED BLAGOSLOVA VIDI U PRILOGU Više:

Više...
 
Upriličen božićni koncert Dječjeg zbora "Sunce"

Već tradicionalno na blagdan Svetog Stjepana, 26. prsinca u večernjim satima, brojni vjernici naše župe imaju priliku zaokružiti blagdansko slavlje i veselje veličanstvenom manifestacijom u kapelici Majke Božje Lurdske, u kojoj redovito na taj dan nastupa dječji zbor "Sunce", pod vodstvom s. Željke Čeko. Tako je i ove godine održan koncert u kapelici napunjenoj do posljednjeg mjesta. Bake, djedovi, mame, tate, sestre, braća i ostali zainteresirani župljani došli su poslušati svoje najmlađe na božićnom koncertu. Nakon svih priredaba u školama, vrtićima, sportskim ustanovama i drugdje, kojima vrvi mjesec prosinac, ovaj koncert mnogima dođe kao kruna veselja s kojim smo dočekali Isusovo rođenje. Prekrasni dječji glasovi, skladno uvježbani, i program prilagođen svim generacijama, iz godine u godinu privlače sve više posjetitelja koji na kraju koncerta kapelicu napuštaju ispunjeni radošću, veseljem i pjevušeći stare, ali i nove božićne melodije. 

Više...
 
<< Početak < « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » > Kraj >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

Najave

Župni list "Majka"

list 166

Pastoralne aktivnosti

pastoralnaktivn zupe2

Akcija Caritasa "5 za 1"

caritas

Dovršetak izgradnje crkve

 

Tko je online

Trenutno aktivnih Gostiju: 38 

Broj posjetitelja

DanasDanas60
Ovaj mjesecOvaj mjesec11048
SveukupnoSveukupno1867968
, Powered by Joomla! and designed by SiteGround web hosting