Proslava Majke Božje Lurdske - 2018.

U župi i svetištu i ove se godine pripremamo za proslavu naše Zaštitnice.

Devetnica (2. – 10. veljače): 

Svaku večer u 18.15 sati molitveni je program u čast Majci Božjoj Lurdskoj. Misno slavlje je u 19 sati. Predvoditelji sv. misa: o. Antonio Čirko, župnik župe Remete; dr. Željko Tanjić, rektor Hrv. katoličkog sveučilišta, vlč. Josip Golubić, župnik župe sv. Petra te fra Domagoj Runje, prof. KBF-a u Splitu.

Cjelodnevno klanjanje pred Presvetim, četvrtak 8. veljače. 

Ispovijedanjena svim svetim misama!

Svetkovina Gospe Lurdske (nedjelja, 11. veljače)

     Sv. mise: 6.30, 7.30, 9, 10, 11.30 sati.

     Sv. mise za bolesnike: u 14 i u 16 sati (sakrament bolesničkog pomazanja).

     Svečano misno slavlje u 19 sati predvodit će mons. Ivan Šaško, pomoćni biskup zagrebački.

 
Nastavak vjeronaučno-katehetskih susreta i djelovanja zajednica

Poslije božićnih blagdana nastavljaju se redovite župne kateheze i susreti zajednica u župi.

 • Za kandidate Prve pričesti (slavlje 13. svibnja 2018.) i svete krizme (slavlje 5. svibnja 2018.) redovite su tjedne kateheze: prvopričesnici - petkom u 16 i 17 sati; krizmanici - ponedjeljkom, utorkom i petkom u 19.30 sati.
 • Biblijska zajednica ima susret srijedom u 19.30 sati.
 • Franjevačka mladež (Frama) ima susrete četvrtkom u 20.15 sati.
 • Ministrantski susret je subotom u 11 sati.
 • Franjevački svjetovni red ima susrete utorkom u 20.30 sati i mjesečnu skupštinu svake prve nedjelje u mjesecu u 17 sati.
 • Glasnici Vel. kralja - dječje radionice imaju susret svake prve subote u mjesecu u 11 sati.
 • Zajednica Vjera i svijetlo ima susret svake treće nedjelje u mjesecu u 16 sati.
 
Zahvalnost pri završetku blagoslova obitelji u župi

Ovim putem zahvaljujemo dragim obiteljima Župe Majke Božje Lurdske koje su otvorile vrata svojih srdaca i domova, kako bi sa svećenicima zazivali Božji blagoslov. Pastoralno osoblje pohodilo je od 27. prosinca 2017. do 10. siječnja 2018. više od devetsto obitelji, sve koji su dogovorili ili zatražili blagoslov. Rado smo susretali i starije i mlađe, i bolesne i zdrave, i siromašne i dobrostojeće, kako bismo s njima podijelili "radosti i nade, žalosti i tjeskobe", a naš božićni pohod bio je iznad svega molitva i zazivanje Božjeg blagoslova na sve članove obitelji kako bi kršćanski živjeli, svjedočili svoju vjeru, vidjeli značenje svoga života, bili učvršćeni u svome pozivu i ljubili svoje bližnje. 

Više...
 
Blagoslov obitelji u našoj župi_2017./2018.

Dragi župljani, dan blagoslova Vaše obitelji poseban je dan kada Krist po molitvi Crkve ulazi u Vaš dom. Blagoslov obitelji je izraz Vaše vjere i svjedočanstvo pripadnosti Rimokatoličkoj Crkvi. Otvorite vrata svoga doma Božjem blagoslovu!

 

VRIJEME BLAGOSLOVA OBITELJI:

Radnim danom: 9 do 12 sati; 15 do 19.30 sati.
Nedjeljom i svetkovinom: od 15 do 20 sati.

ODABERITE JEDAN OD TERMINA I OBAVIJESTITE NAS:
ili poslije misa u crkvi (sakristija i ulaz u crkvu)
ili telefonom: 466 05 55 (8 - 12 i 16 - 18 sati).
ili elektronskom poštom: Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript

 

RASPORED BLAGOSLOVA VIDI U PRILOGU Više:

Više...
 
Upriličen božićni koncert Dječjeg zbora "Sunce"

Već tradicionalno na blagdan Svetog Stjepana, 26. prsinca u večernjim satima, brojni vjernici naše župe imaju priliku zaokružiti blagdansko slavlje i veselje veličanstvenom manifestacijom u kapelici Majke Božje Lurdske, u kojoj redovito na taj dan nastupa dječji zbor "Sunce", pod vodstvom s. Željke Čeko. Tako je i ove godine održan koncert u kapelici napunjenoj do posljednjeg mjesta. Bake, djedovi, mame, tate, sestre, braća i ostali zainteresirani župljani došli su poslušati svoje najmlađe na božićnom koncertu. Nakon svih priredaba u školama, vrtićima, sportskim ustanovama i drugdje, kojima vrvi mjesec prosinac, ovaj koncert mnogima dođe kao kruna veselja s kojim smo dočekali Isusovo rođenje. Prekrasni dječji glasovi, skladno uvježbani, i program prilagođen svim generacijama, iz godine u godinu privlače sve više posjetitelja koji na kraju koncerta kapelicu napuštaju ispunjeni radošću, veseljem i pjevušeći stare, ali i nove božićne melodije. 

Više...
 
Proslava svetkovine Božića - 2017.

Na Božić, kada slavimo svetkovinu Isusova rođenja, smijemo ustvrditi da je Isusovo rođenje u Betlehemu, rođenje istinskoga milosrđa koje jedino spašava čovjeka. Dragi vjernici, Bog nam je u Isusu došao milosrdno, nježno i nenametljivo, a nastanit će se u nama u onoj mjeri u kojoj mu dopustimo da nas pohodi.

Čestitajući svima Božić, od srca želimo da se to milosrđe novorođenoga Sina Božjega nastani u svakome od nas i trajno prožme sve naše obitelji, Crkvu i sav svijet. 

U ime našeg samostana i župe svima želimo SRETAN I BLAGOSLOVLJEN BOŽIĆ! 

 • Predbožićno ispovijedanje: 6-12 i 16.30-19.30 sati.
 • Badnjak - sv. mise: 7.30, 9, 10, 11.30, 19 i 24 sata (polnoćka). 
 • Božić - sv. mise: 7.30, 9, 10, 11.30 i 19 sati.
 • Sv. Stjepan - sv. mise: 7.30, 9, 10, 11.30 i 19 sati.
 • Božićni koncert Dječjeg zbora: 26. prosinca u 19.45 sati.
 • Početak blagoslova obitelji: 27. prosinca 2017.
 • Misa zahvalnica - Stara Godina: 31. prosinca u 19 sati. 
 
Upriličen koncert Zbora mladih "Vrba"

U predivnom ozračju prepune kapelice Majke Božje Lurdske, u nedjelju 17. prosinca, orili su se glasovi i radosna lica Zbora mladih naše župe. Novoimenovani zbor VRBA je održao svoj prvi adventski samostalni koncert u našoj župi pod nazivom "Jesus, oh what a wonderful child“ kao proslavu svojih pet godina postojanja. Ovim koncertom htjeli su pjesmom uputiti Bogu molitvu za uspješan dovršetak izgradnje gornje crkve i zahvaliti Bogu na 75.-oj obljetnici postojanja župe. Otpjevali su i odsvirali, u svojim vlastitim obradama, razne duhovne šansone (Blagoslovljeni milosrdni, Božja ljubav, Božja snaga, Braćo moja radujmo se, Gospod mene vodi, Djeluj kroz mene, Jesus, oh what a wonderful child) kao i obrade klasičnih duhovnih pjesama Zdravo djevice i Kyrie. Koncert je prštao od nota i instrumenata. Bog im je dao razne talente, pa smo mogli vidjeti Miriam i Damjana na violončelu i violini, Marina na saksofonu, Petra na trubi, Matea na klavijaturama, Luku na gitari, usnoj harmonici i metalofonu i Branimira na gitari, saksofonu, klarinetu i udaraljkama. Doista, predivni!

Više...
 
Adventski kalendar događanja u našoj župi

U vremenu smo došašća - advent priprave za Kristov dolazak. Crkva o Kristovu dolasku govori na trojak način: njegovo rođenje prije više od 2000 godina, Kristov dolazak u našu nutrinu danas, i njegov dolazak u slavi na kraju vremena. Slavimo dolazak Krista k nama, a to znači da On kuca na vrata našega srca. Kad On uđe u tvoje srce, ti si spašen-a!  

- MISE ZORNICE: svako jutro (osim nedjelje) u 6 sati.

- PROSLAVA BEZGRJEŠNE I ROĐENDAN NAŠE ŽUPE:

  8. prosinca u 19 sati. 

- DEVETNICA BOŽIĆU: od 15. prosinca u 19 sati.

- ADV. KONCERT ZBORA MLADIH: 17. prosinca u 20 h.

- ISPOVIJED ZA DJECU I MLADE: 18. i 19. XII. u 19.30 h

- PRED BOŽIĆNO ISPOVIJEDANJE: 6-12 i 16.30-19.30 h.

- BADNJAK - SV. MISE: 7.30, 9, 10, 11.30 i bdijenje u 19 h. 

 
Proslava sv. Cecilija i priznanje pjevačima jubilarcima

Pjevački zborovi župe i svetišta Majke Božje Lurdske u Zagrebu u srijedu 22. studenoga svečanom misom proslavili su svoju zaštitnicu sv. Ceciliju, djevicu i mučenicu, inače zaštitnicu pjevača i crkvenih zborova. U župi već dugi niz godina djeluju četiri zbora: Mješoviti zbor Svetišta MB Lurdske, Zbor o. Ante Antića, Zbor mladih i Dječji zbor. Proslava na dan sv. Cecilije bila je i prigoda da se zaslužnim dugogodišnjim zborašima uruče zahvalnice župe i svetišta. Za šest desetljeća pjevanja u Mješovitom zboru zahvalnice su dobili: Vesna Orešković, Stanko Milić i Ivica Celio-Cega, a za pet desetljeća pjevanja: Blaga Miličić, Miroslav Celio-Cega, Vojna Celio-Cega, Leon Sulić, Ivanka Petrović, Kristijan Petrović, Zvonimir Škunca i Ante Jadrešić. Većini jubilaraca prvi su voditelji zbora bili mo. fra Anđelko Milanović i mo. Kristijan Petrović, koji ih je vodio dugi niz godina, a iz ovoga je Zbora, tijekom više desetljeća njegova djelovanja, 16 parova sklopilo i sveti sakrament ženidbe. Bilo svima na blagoslov! 

 
Proslava blagdana Gospe od Zdravlja u našoj crkvi

Blažena Djevica Marija je po svom odabranju od Boga određena za ostvarenje milosnog plana o spasenju cjelovitog čovjeka, njegove duše i tijela. Bolest nas prati cijeloga života. Sakramentalni život, molitva i pobožnost najbolji su lijekovi našim slabostima, a zagovor Blažene Djevice Marije, Gospe od Zdravlja, naša je nada i spasenje. 

 

Program proslave blagdana Gospe od Zdravlja:

 

TRODNEVNICA (18. – 20. studenoga)

• 18.30 sati krunica / pobožnost
• 19.00 sati slavlje svete mise

 

BLAGDAN GOSPE OD ZDRAVLJA (uto., 21. studenoga)

• 18.30 sati krunica / pobožnost
• 19.00 sati svečana sv. misa i podjela bolesničkog pomazanja težim bolesnicima (predvodi o. Antonio Čirko). 

 
Ususret svetkovini Svih Svetih i Dušnog dana

Svake godine 1. studenoga slavimo svetkovinu Svih svetih. Toga dana slavimo sve svete koje je Crkva proglasila svetima, kao i one koji nisu proglašeni svetima, ali su svojim životom ostvarili ideal kršćanskog života. Papa u miru Benedikt XVI. reče: "da bi mogli biti sveti, nije potrebno činiti izvanredne pothvate niti posjedovati posebne karizme, već jednostavno služiti Kristu, slušati ga i slijediti bez obeshrabrenja u teškim trenutcima. S njegovom pomoći možemo postati svetima".

Na svetkovinu Svih Svetih raspored bogoslužja u crkvi Majke Božje Lurdske:

7.30, 9, 10, 11.30 i 19 sati.

Na Dušni dan sv. mise za pokojne: 7, 8, te pjevana misa u 19 sati.

 
Proslavljena Misijska nedjelja u našoj župi

Svjetski dan misija obilježava se predzadnje nedjelje u listopadu, a utemeljio ga je papa Pio XI. 1926. godine. Cilj obilježavanja toga dana može se sažeti u želju za naviještanjem Radosne vijesti u područjima koja ne poznaju Kristov nauk i trpe veliku materijalnu neimaštinu. Stoga smo i u našoj župi u nedjelju, 22. listopada obilježili Misijsku nedjelju. Na dječjoj sv. misi u 9 sati, koju je predvodio župnik fra Nikica, a propovijedao đakon fra Ivan Marija, djeca su molitvom i pjesmom zahvaljivala i molila za misionare diljem svijeta. 

Posebnost Misijskoj nedjelji doprinio je pater Lino, svećenik iz Tanzanije (Afrika), član Družbe Duha Svetoga, koji privremeno boravi u našem samostanu i župi te uči hrvatski jezik. Prisutnima na sv. misi predstavio je svoj životni put, vjeru u svojoj zemlji i poslanje misionara diljem svijeta.  

 
Proslava Nedjelje zahvalnosti za Božja dobročinstva

U nedjelju, 15. listopada proslavili smo u našoj župi Dan zahvalnosti za Božja dobročinstva i plodove zemlje. Na svetoj misi u 9 sati, zahvalili smo Gospodinu Bogu za sva njegova dobročinstva. Djeca su, pod vodstvom s. Željke, prigodnim recitalom sve nazočne uveli u nedjeljno slavlje. Druga su djeca i mladi aktivno sudjelovali molitvama i skladnim pjevanjem. Sakristanka s. Mirna pred oltarom je načinila svečani aranžman s plodovima zemlje. Sa svetim Franjom, Bogu smo zahvalni za svekolika njegova dobročinstva i stoga mu kličemo: "Hvaljen budi, Gospodine moj, sa svim stvorenjima svojim!" 

 
Fra Ivan Đuzel, đakon u našoj župi

Zagrebački pomoćni biskup Ivan Šaško predvodio je u subotu 30. rujna euharistijsko slavlje u zagrebačkoj prvostolnici, zaredivši šesnaestoricu novih đakona, među kojima i člana našeg samostana i naše Franjevačke provincije fra Ivana Đuzela. U homiliji biskup Šaško govorio je o slavlju ređenja, istaknuvši da nas ono uvijek vraća na istinu da je Crkva otajstvo darovanosti, u kojemu svaka služba ima svoju znakovitost. Posebno je pozvao đakone da ne prestanu upoznavati Kristovo evanđelje koje im se predaje u ruke u obredu ređenja. Govoreći o služenju, biskup Šaško je istaknuo da u Crkvi služenje nije popis stvari koje treba izvršiti, nego način prisutnosti, ophođenja s drugima i djelovanja. Homiliju je završio pozivom ređenicima: "Ostanite znak svima nama u Crkvi, da svaki poziv ima đakonske odlike i da Crkvu i hrvatsku domovinu grade samo nesebični ljudi koji su susreli Boga po Kristu koji služi."
Fra Ivan će svoju đakonsku službu vršiti u našoj župi i svetištu. Stavljamo ga pod zaštitu Majke Božje Lurdske i oca fra Ante Antića! 

 
<< Početak < « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » > Kraj >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

Najave

Župni list "Majka"

list 164

Pastoralne aktivnosti

Plakat MBL 2015

Akcija Caritasa "5 za 1"

caritas

Dovršetak izgradnje crkve

 

Tko je online

Trenutno aktivnih Gostiju: 88 

Broj posjetitelja

DanasDanas282
Ovaj mjesecOvaj mjesec25146
SveukupnoSveukupno1630998
, Powered by Joomla! and designed by SiteGround web hosting