TRODNEVNICA SV. OCU FRANJI

  • Ponedjeljak – utorak (1. – 2. listopada)

-          18.30 sati: Krunica (listopadska pobožnost)

-          19.00 sati: Slavlje euharistije

-          19.45 sati: Upoznavanje sv. Franje (Dokumentarni film: "Sveti Franjo i franjevci)

 
  • Srijeda (3. listopada)

-          18.30 sati: Krunica (listopadska pobožnost)

-          19.00 sati: Slavlje euharistije

-          19.45 sati: Obred preminuća sv. Franje

 
  • Četvrtak (4. listopada): SVETKOVINA SV. FRANJE

-          18.30 sati: Krunica (listopadska pobožnost)

-          19.00 sati: Svečano euharistijsko slavlje; predvodi: fra

                        Mate Matić, gvardijan

 

 
ŽUPNI VJERONAUK ZA PRVOPRIČESNIKE I KRIZMANIKE

PRVOPRIČESNICI: Učenici iz o.š. Kranjčević - petkom u 16 ili 17 sati te subotom u 10 sati; Učenici iz o.š. Kušlanove i Harabbašićeve - petkom u 17 sati te subotom u 10 sati. Vjeroučitelji su č.s. Željka Čeko i fra Tino Labrović.

KRIZMANICI: Učenici iz o.š. Kranjčević: 8A/B - četvrtkom u 16.30 sati; 8C - četvrtkom u 17.30 sati. Učenici iz o.š. Kušlanove i o.š. Harambašićeve - utorkom u 19,30 sati. Krizmanici kojima ne odgovaraju navedeni termini imaju vjeronauk subotom u 10 sati. Vjeroučitelji su fra Nikica Ajdučić i fra Mate Matić.

 

 
POČETAK U IME GOSPODNJE!

P9150006

Sakramentom pomirenja (subota, 15. rujna) te svečanom misom uz zaziv Duha Svetoga (nedjelja, 16. rujna) započeli smo novu školsku i pastoralnu godinu.

Učenicima osnovnih škola s područja naše župe, prijateljsku su ruku pružili i na suradnju ih pozvali gvardijan fra Mate, župnik fra Nikica i vikar fra Tino, novi svećenici u župi. Osobito svečano bijaše liturgijsko slavlje u 9 sati (dječja misa) koje je predvodio fra Tino Labrović, a pjevanjem obogatio Dječji zbor, predvođen s. Željkom. Vjeroučitelji su s djecom pripremili liturgijska čitanja, a sestra Željka s djecom je animirala molitvu i prigodne zazive Duhu Svetom.

Večernju sv. misu u 19 sati pohodili su, po običaju, naši mladi. I na njih je zazivan Božji blagoslov, prigodom početka školske godine. Misu su pjevanjem uzveličali članovi Frame naše župe - VIS Majka Božja Lurdska.  Božji blagoslov pratio početak rada našega i usmjeravao danomice korake naše

Više...
 
NAJAVLJUJEMO ISPOVIJED I MISU NA POČETKU ŠKOLSKE GODINE

Župa Majke Božje Lurdske upriličuje za djecu i mlade ispovijed i sv. misu povodom početka nove školske i vjeronaučne godine. U subotu, 15. rujna u 10 sati sakrament je sv. ispovijedi, a u nedjelju, 16. rujna u 9 sati sveta misa i zaziv Duha Svetoga za blagoslovljen početak.

"O dođi, Stvorče, Duše Sveti, i pohodi sve naše učenike i vjeroučitelje!"

 
HODOČASTILI U MARIJU BISTRICU

P9090091

U nedjelju, 9. rujna pedeset hodočasnika iz naše župe, predvođeni župnikom fra Nikicom Ajdučićem, hodočastili su u svetište Majke Božje Bistričke (zavjetno hodočašće grada Zagreba). Po dolasku u Svetište svečano su ušli u crkvu na pozdrav Presvetoj Bogorodici. Potom je uslijedila pobožnost križnoga puta na Kalvariji. U 11,30 sati započelo je misno slavlje koje je predvodio uzoriti kardinal Bozanić. Nadbiskup je potaknuo hodočasnike grada Zagreba na vjernost Bogu i Majci Božjoj. Poslije sv. mise vjernici su obavili privatne pobožnosti, do 15 sati, kada je uslijedio povratak kućama.

Više...
 
FRANJEVAČKA MLADEŽ (FRAMA) I MINISTRANTI

Početkom nove pastoralne godine nastavljaju se redoviti tjedni susreti s čalnovima Franjevačke mladeži i s ministrantima u našoj župi.

Franjevačka mladež - susret četvrtkom u 20,15 sati u samostanskoj dvorani. Ministrantski susret - subotom u 11 sati u crkvi Majke Božje Lurdske.

 

 
CARITAS MAJKE BOŽJE LURDSKE

Caritas Majke Božje Lurdske je pastoralna i karitativna ustanova Zagrebačke nadbiskupije, članica Hrvatskog Caritasa osnovana u svrhu promicanja djelotvorne kršćanske ljubavi na području naše Župe.

Radno vrijeme:

     Srijedom od 17,30 do 19 sati - u karitasovim prostorijama (uz glavni ulaz u crkvu).

Kako i gdje možete pomoći?

     Građani koji se žele uključiti u volonterski, karitativni rad, pružiti pomoć socijalno ugroženim obiteljima i pojedincima, ili se žele samo informirati o našem radu mogu to učiniti srijedom od 17.30 do 19.00 u prostorijama “Duhovna knjiga”.

 

 
NOVO PASTORALNO OSOBLJE U ŽUPI I SVETIŠTU
U nedjelju, 26. kolovoza, u zagrebačkoj župi Majke Božje Lurdske, na župnoj sv. misi u 10 sati bilo je predstavljanje i uvođenje u službu novoimenovanih članova župnog osoblja. 

Fra Nikica Ajdučić - župnik i samostanski vikar, sin Ante i Ive r. Bilokapić, rođen 5. 11. 1975. u Gali kod Sinja. Za svećenika je zaređen 23. 6. 2002. Mladu je misu slavio u rodnoj Gali, 7. 7. 2002. Vršio je službe: doprefekt u Franjevačkom sjemeništu u Sinju, župni vikar u Prološcu, župni vikar u Splitu, župnik u Sinju, župnik u Podbablju.

Fra Mate Matić - gvardijan i župni vikar, sin Ivana i Ive r. Žaja, rođen 14. 3. 1956. u Kamenskom kod Trilja. Za svećenika je zaređen 10. 7. 1983. Mladu je misu slavio u rodnom mjestu Kamensko iste godine. Dolazi sa službe župnika župe Gospe od Zdravlja iz Splita.

Fra Tino Labrović - župni vikar i samostanski ekonom, sin Ante i Anđelke r. Labrović, rođen 24. 11. 1975. u Glavicama kod Sinja. Za svećenika je zaređen 23. 11. 2008. Mladu je misu slavio u Sinju iste godine. Dolazi sa službe župnog vikara u župi Gospe Sinjske u Sinju.

Na dan uvođenja u službu, svetu je misu predslavio mons. Zvonimir Sekelj, nadbiskupski vikar, župnik župe Sv. Blaža, a u koncelebraciji s novoimenovanim članovima župnog osoblja.  Mons. Sekelj pročitao je dekret nadbiskupa Bozanića kojim fra Nikicu Ajdučića imenuje župnikom župe Majke Božje Lurdske, a novoimenovani je župnik ponovio svečana obećanja svetog reda izrečena prilikom ređenja. Na kraju misnog slavlja novi su svećenicizahvalili na upućenim riječima dobrodošlice i posebno se preporučili zagovoru Majke Božje Lurdske, blaženog Alojzija Stepinca i dobrog oca fra Ante Antića.

 
<< Početak < « 21 22 23 24 25 26 27 » > Kraj >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

Najave

Župni list "Majka"

list 164

Pastoralne aktivnosti

Plakat MBL 2015

Akcija Caritasa "5 za 1"

caritas

Dovršetak izgradnje crkve

 

Tko je online

Trenutno aktivnih Gostiju: 45 

Broj posjetitelja

DanasDanas279
Ovaj mjesecOvaj mjesec25143
SveukupnoSveukupno1630995
, Powered by Joomla! and designed by SiteGround web hosting