DJEČJI ZBOR NAŠE ŽUPE PREDSTAVIO SVOJ PRVI "CD"

DSC_0011

U nedjelju, 28. listopada u 19 sati pjevanje na večernjoj sv. misi predvodili su članovi našeg Dječjeg zbora Župe i Svetišta, pod vodstvom s. Željke Čeko. Poslije svete mise u samostanskoj je kapeli upriličeno predstavljanje njihovog novog CD-a duhovnih pjesama. Naime, krajem ljeta tekuće godine na svjetlo dana izašao je njihov prvi CD. Riječ je o vrijednim skladbama, ugodnim za uho i dušu. Našoj djeci čestitamo!

Više...
 
MOLITVENO-BIBLIJSKA ZAJEDNICA U ŽUPI

DSC_0343 U "Godini vjere" pozvani smo aktivnije se uključiti u život Crkve i župne zajednice. Molitva i Sveto pismo nezaobilazni su na tom putu. Približiti se biblijskim tekstovima, a posebice Novom zavjetu, bitno je za vjernika, jer "ne poznavati Pisma znači ne poznavati Krista". Poznata je to rečenica sv. Jeronima. "Zaljubljen" u Riječ Božju, sveti Jeronim se pitao: "Kako bi se moglo živjeti bez poznavanja Pisama po kojima se uči kako upoznati samoga Krista koji je život vjernika?" (Ep. 30,7). Proučavanje i razmatranje Pisma čine čovjeka mudrim i mirnim. Naravno, da bi se moglo sve dublje prodirati u Riječ Božju, potrebna je molitva i sve zauzetije čitanje.

Više...
 
DUHOVNO OBNOVLJENI NA TRSATU
 DSC_0321

U subotu, 20. listopada autobus naših župljana, predvođenih o. župnikom fra Nikicom, hodočastili su u svetište Majke Božje na Trsat. Za sve sudionike to bijaše blagoslovljen dan duhovne obnove. U 10 sati sudjelovali su u hodočasničkoj sv. misi u Svetištu. Poslije mise naši su župljani po prvi put posjetili riječku prvostolnicu i pomolili se pred Čudotvornim Raspelom koji dominira u prezbiteriju katedrale. Poslijepodnevni program nastavljen je u Gospinu svetištu. Bilo je vremena i za osobnu pobožnost i razgledavanje. Posjet je završio zajedničkom pobožnošću križnoga puta.

Više...
 
ŽUPNI SUSRETI S OSNOVNOŠKOLCIMA
 PA180027

Tekući tjedan (16. - 19. listopada) posvećen je župnim susretima za osnovnoškolce. Prigodom Godine vjere nakana nam je organizirati prigodne susrete za sve uzraste naših župljana. Tako, večeri s osnovnoškolcima (19 sati) protječu u molitvenom i edukativnom ozračju. Svaku večer na susretu u župi sudjeluju pojedini uzrasti: četvrtaši, petaši, šestaši i sedmaši. Prvopričesnici (trećaši) i krizmanici (osmaši) nisu na ovim susretima, jer imaju vlastite tjedne susrete u župi. S odazivom osnovnoškolaca smo zadovoljni, kad se uzme u obzir činjenica da su mnoga djeca uključena u različite sekcije i dodatnu nastavu te ne mogu nazočiti župnim susretima. Ovotjedna tema susreta je: Misije Crkve i misionari.

Više...
 
AKTIVNOSTI FRANJEVAČKE MLADEŽI U ŽUPI

PA110026

Mladi iz naše župe - članovi Franjevačke mladeži - u proteklim su danima imali više svojih aktivnosti. Od 6. do 8. listopada gostovali su u Hrvatskoj katoličkom misiji u Kelkheimu (Njemačka). Sudjelovali su na Obredu primanja tamošnjih mladih u Framu te su pjevanjem uzveličali misno slavlje. Ujedno su zajednici predstavili svoj novi CD.

U četvrtak, 11. listopada u kapeli samostana Majke Božje Lurdske osobito bijaše svečano. Četvero mladih primljeno je u Framu. Obred primanja vodio je duhovni asistent fra Tino. Predsjednica mjesnog bratstva izrazila je dobrodošlicu novim članovima i poželila da mladi framaši u tekućoj Godini vjere slave Boga za dar vjere i vjeru svesrdno šire i prenose na druge mlade.

Više...
 
ZAPOČELA "GODINA VJERE"

Molitva za dar vjere

 

Gospodine, tebe svim srcem molim

da moja vjera bude cjelovita i bez zadrške,

ona koju naviješta i naraštajima predaje Crkva;

da prodire u moje misli, u način prosuđivanja

božanske i ljudske zbilje.

Gospodine, daj da moja vjera bude slobodna:

da prihvaća odricanja i dužnosti koje sa sobom nosi

te da izrazi srž moje stvorenosti ispovijedajući:

vjerujem u tebe, Gospodine.

 

Više...
 
PONOVNO OTKRITI VRIJEDNOST KRUNICE

"Žarko želim predložiti svima da prepoznaju vrijednost molitve krunice u predstojećoj Godini vjere. Dok molimo krunicu dopuštamo Mariji, uzoru vjere, da nas vodi u razmatranju Kristovih otajstava i iz dana u dan nam pomaže asimilirati evanđelje, tako da ono dadne oblik našem životu. Zato, tragom mojih prethodnika, osobito blaženog Ivana Pavla II. koji nam je prije deset godina dao apostolsko pismo Krunica Djevice Marije (Rosarium Virginis Mariae), pozivam sve da mole krunicu osobno, u obitelji i zajednici, stupajući u Marijinu školu, koja nas vodi Kristu, živom središtu naše vjere", riječi su Svetog oca Benedikta XVI.

U našem Svetištu Majke Božje Lurdske molimo Gospinu krunicu svaku večer u 18.30 sati.

 

 
SVETA MISA ZA DOMOVINU

Na dan Neovisnosti Republike Hrvatske (9. listopada) Bogu smo prikazali svoje molitve i slavili sv. misu za Domovinu, u 19 sati. Misno je slavlje predvodio gvardijan fra Mate, u zajedništvu sa župnikom fra Nikicom. Prisjetili smo se svih dobročinstava koje nam je Bog darovao u slobodnoj i neovisnoj Domovini. Molitve smo namjenili za sve koji su živote utkali u slobodu Hrvatske, a to su poginuli branitelji i prvi hrvatski predsjednik dr. Franjo Tuđman. Neka Bog blagoslovi Hrvatsku!

 

 
PROSLAVA DANA ZAHVALNOSTI ZA PLODOVE ZEMLJE
 PA070002

U nedjelju, 7. listopada u našoj smo crkvi proslavili nedjelju zahvalnosti za Božja dobročinstva i plodove zemlje. Prije sv. mise u 9 sati djeca su izvela prigodni krasoslov. Uz prigodne motive iz prirode Svemogućem su Bogu izrekli dostojnu hvalu i slavu. Pjevanjem i prinosom darova uzveličali su sv. misu. U svemu ih je uvježbala č. s. Željka, a misno je slavlje predvodio župni vikar fra Tino.

Više...
 
TRODNEVNICA SV. OCU FRANJI

  • Ponedjeljak – utorak (1. – 2. listopada)

-          18.30 sati: Krunica (listopadska pobožnost)

-          19.00 sati: Slavlje euharistije

-          19.45 sati: Upoznavanje sv. Franje (Dokumentarni film: "Sveti Franjo i franjevci)

 
  • Srijeda (3. listopada)

-          18.30 sati: Krunica (listopadska pobožnost)

-          19.00 sati: Slavlje euharistije

-          19.45 sati: Obred preminuća sv. Franje

 
  • Četvrtak (4. listopada): SVETKOVINA SV. FRANJE

-          18.30 sati: Krunica (listopadska pobožnost)

-          19.00 sati: Svečano euharistijsko slavlje; predvodi: fra

                        Mate Matić, gvardijan

 

 
ŽUPNI VJERONAUK ZA PRVOPRIČESNIKE I KRIZMANIKE

PRVOPRIČESNICI: Učenici iz o.š. Kranjčević - petkom u 16 ili 17 sati te subotom u 10 sati; Učenici iz o.š. Kušlanove i Harabbašićeve - petkom u 17 sati te subotom u 10 sati. Vjeroučitelji su č.s. Željka Čeko i fra Tino Labrović.

KRIZMANICI: Učenici iz o.š. Kranjčević: 8A/B - četvrtkom u 16.30 sati; 8C - četvrtkom u 17.30 sati. Učenici iz o.š. Kušlanove i o.š. Harambašićeve - utorkom u 19,30 sati. Krizmanici kojima ne odgovaraju navedeni termini imaju vjeronauk subotom u 10 sati. Vjeroučitelji su fra Nikica Ajdučić i fra Mate Matić.

 

 
POČETAK U IME GOSPODNJE!

P9150006

Sakramentom pomirenja (subota, 15. rujna) te svečanom misom uz zaziv Duha Svetoga (nedjelja, 16. rujna) započeli smo novu školsku i pastoralnu godinu.

Učenicima osnovnih škola s područja naše župe, prijateljsku su ruku pružili i na suradnju ih pozvali gvardijan fra Mate, župnik fra Nikica i vikar fra Tino, novi svećenici u župi. Osobito svečano bijaše liturgijsko slavlje u 9 sati (dječja misa) koje je predvodio fra Tino Labrović, a pjevanjem obogatio Dječji zbor, predvođen s. Željkom. Vjeroučitelji su s djecom pripremili liturgijska čitanja, a sestra Željka s djecom je animirala molitvu i prigodne zazive Duhu Svetom.

Večernju sv. misu u 19 sati pohodili su, po običaju, naši mladi. I na njih je zazivan Božji blagoslov, prigodom početka školske godine. Misu su pjevanjem uzveličali članovi Frame naše župe - VIS Majka Božja Lurdska.  Božji blagoslov pratio početak rada našega i usmjeravao danomice korake naše

Više...
 
NAJAVLJUJEMO ISPOVIJED I MISU NA POČETKU ŠKOLSKE GODINE

Župa Majke Božje Lurdske upriličuje za djecu i mlade ispovijed i sv. misu povodom početka nove školske i vjeronaučne godine. U subotu, 15. rujna u 10 sati sakrament je sv. ispovijedi, a u nedjelju, 16. rujna u 9 sati sveta misa i zaziv Duha Svetoga za blagoslovljen početak.

"O dođi, Stvorče, Duše Sveti, i pohodi sve naše učenike i vjeroučitelje!"

 
HODOČASTILI U MARIJU BISTRICU

P9090091

U nedjelju, 9. rujna pedeset hodočasnika iz naše župe, predvođeni župnikom fra Nikicom Ajdučićem, hodočastili su u svetište Majke Božje Bistričke (zavjetno hodočašće grada Zagreba). Po dolasku u Svetište svečano su ušli u crkvu na pozdrav Presvetoj Bogorodici. Potom je uslijedila pobožnost križnoga puta na Kalvariji. U 11,30 sati započelo je misno slavlje koje je predvodio uzoriti kardinal Bozanić. Nadbiskup je potaknuo hodočasnike grada Zagreba na vjernost Bogu i Majci Božjoj. Poslije sv. mise vjernici su obavili privatne pobožnosti, do 15 sati, kada je uslijedio povratak kućama.

Više...
 
<< Početak < « 21 22 23 24 25 26 27 28 » > Kraj >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

Najave

Župni list "Majka"

list 166

Pastoralne aktivnosti

pastoralnaktivn zupe2

Akcija Caritasa "5 za 1"

caritas

Dovršetak izgradnje crkve

 

Tko je online

Trenutno aktivnih Gostiju: 30 

Broj posjetitelja

DanasDanas884
Ovaj mjesecOvaj mjesec18223
SveukupnoSveukupno1848031
, Powered by Joomla! and designed by SiteGround web hosting