ŽUPNI SUSRETI S OSNOVNOŠKOLCIMA
 PA180027

Tekući tjedan (16. - 19. listopada) posvećen je župnim susretima za osnovnoškolce. Prigodom Godine vjere nakana nam je organizirati prigodne susrete za sve uzraste naših župljana. Tako, večeri s osnovnoškolcima (19 sati) protječu u molitvenom i edukativnom ozračju. Svaku večer na susretu u župi sudjeluju pojedini uzrasti: četvrtaši, petaši, šestaši i sedmaši. Prvopričesnici (trećaši) i krizmanici (osmaši) nisu na ovim susretima, jer imaju vlastite tjedne susrete u župi. S odazivom osnovnoškolaca smo zadovoljni, kad se uzme u obzir činjenica da su mnoga djeca uključena u različite sekcije i dodatnu nastavu te ne mogu nazočiti župnim susretima. Ovotjedna tema susreta je: Misije Crkve i misionari.

Više...
 
AKTIVNOSTI FRANJEVAČKE MLADEŽI U ŽUPI

PA110026

Mladi iz naše župe - članovi Franjevačke mladeži - u proteklim su danima imali više svojih aktivnosti. Od 6. do 8. listopada gostovali su u Hrvatskoj katoličkom misiji u Kelkheimu (Njemačka). Sudjelovali su na Obredu primanja tamošnjih mladih u Framu te su pjevanjem uzveličali misno slavlje. Ujedno su zajednici predstavili svoj novi CD.

U četvrtak, 11. listopada u kapeli samostana Majke Božje Lurdske osobito bijaše svečano. Četvero mladih primljeno je u Framu. Obred primanja vodio je duhovni asistent fra Tino. Predsjednica mjesnog bratstva izrazila je dobrodošlicu novim članovima i poželila da mladi framaši u tekućoj Godini vjere slave Boga za dar vjere i vjeru svesrdno šire i prenose na druge mlade.

Više...
 
ZAPOČELA "GODINA VJERE"

Molitva za dar vjere

 

Gospodine, tebe svim srcem molim

da moja vjera bude cjelovita i bez zadrške,

ona koju naviješta i naraštajima predaje Crkva;

da prodire u moje misli, u način prosuđivanja

božanske i ljudske zbilje.

Gospodine, daj da moja vjera bude slobodna:

da prihvaća odricanja i dužnosti koje sa sobom nosi

te da izrazi srž moje stvorenosti ispovijedajući:

vjerujem u tebe, Gospodine.

 

Više...
 
PONOVNO OTKRITI VRIJEDNOST KRUNICE

"Žarko želim predložiti svima da prepoznaju vrijednost molitve krunice u predstojećoj Godini vjere. Dok molimo krunicu dopuštamo Mariji, uzoru vjere, da nas vodi u razmatranju Kristovih otajstava i iz dana u dan nam pomaže asimilirati evanđelje, tako da ono dadne oblik našem životu. Zato, tragom mojih prethodnika, osobito blaženog Ivana Pavla II. koji nam je prije deset godina dao apostolsko pismo Krunica Djevice Marije (Rosarium Virginis Mariae), pozivam sve da mole krunicu osobno, u obitelji i zajednici, stupajući u Marijinu školu, koja nas vodi Kristu, živom središtu naše vjere", riječi su Svetog oca Benedikta XVI.

U našem Svetištu Majke Božje Lurdske molimo Gospinu krunicu svaku večer u 18.30 sati.

 

 
SVETA MISA ZA DOMOVINU

Na dan Neovisnosti Republike Hrvatske (9. listopada) Bogu smo prikazali svoje molitve i slavili sv. misu za Domovinu, u 19 sati. Misno je slavlje predvodio gvardijan fra Mate, u zajedništvu sa župnikom fra Nikicom. Prisjetili smo se svih dobročinstava koje nam je Bog darovao u slobodnoj i neovisnoj Domovini. Molitve smo namjenili za sve koji su živote utkali u slobodu Hrvatske, a to su poginuli branitelji i prvi hrvatski predsjednik dr. Franjo Tuđman. Neka Bog blagoslovi Hrvatsku!

 

 
PROSLAVA DANA ZAHVALNOSTI ZA PLODOVE ZEMLJE
 PA070002

U nedjelju, 7. listopada u našoj smo crkvi proslavili nedjelju zahvalnosti za Božja dobročinstva i plodove zemlje. Prije sv. mise u 9 sati djeca su izvela prigodni krasoslov. Uz prigodne motive iz prirode Svemogućem su Bogu izrekli dostojnu hvalu i slavu. Pjevanjem i prinosom darova uzveličali su sv. misu. U svemu ih je uvježbala č. s. Željka, a misno je slavlje predvodio župni vikar fra Tino.

Više...
 
TRODNEVNICA SV. OCU FRANJI

  • Ponedjeljak – utorak (1. – 2. listopada)

-          18.30 sati: Krunica (listopadska pobožnost)

-          19.00 sati: Slavlje euharistije

-          19.45 sati: Upoznavanje sv. Franje (Dokumentarni film: "Sveti Franjo i franjevci)

 
  • Srijeda (3. listopada)

-          18.30 sati: Krunica (listopadska pobožnost)

-          19.00 sati: Slavlje euharistije

-          19.45 sati: Obred preminuća sv. Franje

 
  • Četvrtak (4. listopada): SVETKOVINA SV. FRANJE

-          18.30 sati: Krunica (listopadska pobožnost)

-          19.00 sati: Svečano euharistijsko slavlje; predvodi: fra

                        Mate Matić, gvardijan

 

 
ŽUPNI VJERONAUK ZA PRVOPRIČESNIKE I KRIZMANIKE

PRVOPRIČESNICI: Učenici iz o.š. Kranjčević - petkom u 16 ili 17 sati te subotom u 10 sati; Učenici iz o.š. Kušlanove i Harabbašićeve - petkom u 17 sati te subotom u 10 sati. Vjeroučitelji su č.s. Željka Čeko i fra Tino Labrović.

KRIZMANICI: Učenici iz o.š. Kranjčević: 8A/B - četvrtkom u 16.30 sati; 8C - četvrtkom u 17.30 sati. Učenici iz o.š. Kušlanove i o.š. Harambašićeve - utorkom u 19,30 sati. Krizmanici kojima ne odgovaraju navedeni termini imaju vjeronauk subotom u 10 sati. Vjeroučitelji su fra Nikica Ajdučić i fra Mate Matić.

 

 
POČETAK U IME GOSPODNJE!

P9150006

Sakramentom pomirenja (subota, 15. rujna) te svečanom misom uz zaziv Duha Svetoga (nedjelja, 16. rujna) započeli smo novu školsku i pastoralnu godinu.

Učenicima osnovnih škola s područja naše župe, prijateljsku su ruku pružili i na suradnju ih pozvali gvardijan fra Mate, župnik fra Nikica i vikar fra Tino, novi svećenici u župi. Osobito svečano bijaše liturgijsko slavlje u 9 sati (dječja misa) koje je predvodio fra Tino Labrović, a pjevanjem obogatio Dječji zbor, predvođen s. Željkom. Vjeroučitelji su s djecom pripremili liturgijska čitanja, a sestra Željka s djecom je animirala molitvu i prigodne zazive Duhu Svetom.

Večernju sv. misu u 19 sati pohodili su, po običaju, naši mladi. I na njih je zazivan Božji blagoslov, prigodom početka školske godine. Misu su pjevanjem uzveličali članovi Frame naše župe - VIS Majka Božja Lurdska.  Božji blagoslov pratio početak rada našega i usmjeravao danomice korake naše

Više...
 
NAJAVLJUJEMO ISPOVIJED I MISU NA POČETKU ŠKOLSKE GODINE

Župa Majke Božje Lurdske upriličuje za djecu i mlade ispovijed i sv. misu povodom početka nove školske i vjeronaučne godine. U subotu, 15. rujna u 10 sati sakrament je sv. ispovijedi, a u nedjelju, 16. rujna u 9 sati sveta misa i zaziv Duha Svetoga za blagoslovljen početak.

"O dođi, Stvorče, Duše Sveti, i pohodi sve naše učenike i vjeroučitelje!"

 
HODOČASTILI U MARIJU BISTRICU

P9090091

U nedjelju, 9. rujna pedeset hodočasnika iz naše župe, predvođeni župnikom fra Nikicom Ajdučićem, hodočastili su u svetište Majke Božje Bistričke (zavjetno hodočašće grada Zagreba). Po dolasku u Svetište svečano su ušli u crkvu na pozdrav Presvetoj Bogorodici. Potom je uslijedila pobožnost križnoga puta na Kalvariji. U 11,30 sati započelo je misno slavlje koje je predvodio uzoriti kardinal Bozanić. Nadbiskup je potaknuo hodočasnike grada Zagreba na vjernost Bogu i Majci Božjoj. Poslije sv. mise vjernici su obavili privatne pobožnosti, do 15 sati, kada je uslijedio povratak kućama.

Više...
 
FRANJEVAČKA MLADEŽ (FRAMA) I MINISTRANTI

Početkom nove pastoralne godine nastavljaju se redoviti tjedni susreti s čalnovima Franjevačke mladeži i s ministrantima u našoj župi.

Franjevačka mladež - susret četvrtkom u 20,15 sati u samostanskoj dvorani. Ministrantski susret - subotom u 11 sati u crkvi Majke Božje Lurdske.

 

 
CARITAS MAJKE BOŽJE LURDSKE

Caritas Majke Božje Lurdske je pastoralna i karitativna ustanova Zagrebačke nadbiskupije, članica Hrvatskog Caritasa osnovana u svrhu promicanja djelotvorne kršćanske ljubavi na području naše Župe.

Radno vrijeme:

     Srijedom od 17,30 do 19 sati - u karitasovim prostorijama (uz glavni ulaz u crkvu).

Kako i gdje možete pomoći?

     Građani koji se žele uključiti u volonterski, karitativni rad, pružiti pomoć socijalno ugroženim obiteljima i pojedincima, ili se žele samo informirati o našem radu mogu to učiniti srijedom od 17.30 do 19.00 u prostorijama “Duhovna knjiga”.

 

 
NOVO PASTORALNO OSOBLJE U ŽUPI I SVETIŠTU
U nedjelju, 26. kolovoza, u zagrebačkoj župi Majke Božje Lurdske, na župnoj sv. misi u 10 sati bilo je predstavljanje i uvođenje u službu novoimenovanih članova župnog osoblja. 

Fra Nikica Ajdučić - župnik i samostanski vikar, sin Ante i Ive r. Bilokapić, rođen 5. 11. 1975. u Gali kod Sinja. Za svećenika je zaređen 23. 6. 2002. Mladu je misu slavio u rodnoj Gali, 7. 7. 2002. Vršio je službe: doprefekt u Franjevačkom sjemeništu u Sinju, župni vikar u Prološcu, župni vikar u Splitu, župnik u Sinju, župnik u Podbablju.

Fra Mate Matić - gvardijan i župni vikar, sin Ivana i Ive r. Žaja, rođen 14. 3. 1956. u Kamenskom kod Trilja. Za svećenika je zaređen 10. 7. 1983. Mladu je misu slavio u rodnom mjestu Kamensko iste godine. Dolazi sa službe župnika župe Gospe od Zdravlja iz Splita.

Fra Tino Labrović - župni vikar i samostanski ekonom, sin Ante i Anđelke r. Labrović, rođen 24. 11. 1975. u Glavicama kod Sinja. Za svećenika je zaređen 23. 11. 2008. Mladu je misu slavio u Sinju iste godine. Dolazi sa službe župnog vikara u župi Gospe Sinjske u Sinju.

Na dan uvođenja u službu, svetu je misu predslavio mons. Zvonimir Sekelj, nadbiskupski vikar, župnik župe Sv. Blaža, a u koncelebraciji s novoimenovanim članovima župnog osoblja.  Mons. Sekelj pročitao je dekret nadbiskupa Bozanića kojim fra Nikicu Ajdučića imenuje župnikom župe Majke Božje Lurdske, a novoimenovani je župnik ponovio svečana obećanja svetog reda izrečena prilikom ređenja. Na kraju misnog slavlja novi su svećenicizahvalili na upućenim riječima dobrodošlice i posebno se preporučili zagovoru Majke Božje Lurdske, blaženog Alojzija Stepinca i dobrog oca fra Ante Antića.

 
<< Početak < « 21 22 23 24 25 26 27 » > Kraj >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

Najave

Župni list "Majka"

list 166

Pastoralne aktivnosti

pastoralnaktivn zupe2

Akcija Caritasa "5 za 1"

caritas

Dovršetak izgradnje crkve

 

Tko je online

Trenutno aktivnih Gostiju: 42 

Broj posjetitelja

DanasDanas274
Ovaj mjesecOvaj mjesec31234
SveukupnoSveukupno1708678
, Powered by Joomla! and designed by SiteGround web hosting