Završena proslava Majke Božje Lurdske

Svečanim misnim slavljem na svetkovinu Majke Božje Lurdske u Zagrebu završila je proslava Zaštitnice župe i svetišta. Svečano misno slavlje, u zajedništvu s dvanaest svećenika, predvodio je mons. Ivan Šaško, pomoćni biskup zagrebački. Za proslavu su se vjernici pripremali devetnicom, koju su predvodili fra Tino Labrović, fra Mate Matić, fra Nikica Ajdučić, o. Dario Tokić i fra Anđelko Domazet.

Više...
 
Proslava Majke Božje Lurdske (11. veljače)

U SVETIŠTU JE PROSLAVA GOSPE LURDSKE.

Slavlje svetih misa: 7, 8, 9, 10, 11.30, 16.30 i 19 sati.
Sveta misa za bolesnike (sakrament bolesničkog pomazanja) u 16.30 sati.
Svečana sv. misa u 19 sati (predvodi mons. Ivan Šaško, pomoćni biskup zagrebački).

Prigoda za ispovijed: od 6.45 do 12.00 i od 16 do 19 sati.

 

Majci Božjoj dođimo u njezinu crkvu i posvetimo joj sebe i svoje obitelji. Molimo za duhovno i tjelesno zdravlje te za vjeru u našim srcima i u našoj domovini Hrvatskoj.

 
Dani sluge Božjega fra Ante Antića u Križevcima

(Križevci, 26. siječnja)

Pretprogramom i misnim slavljem koje je u križevačkoj župnoj crkvi Sv. Ane u večernjim satima predvodio vicepostulator kauze za proglašenje blaženim sluge Božjeg fra Ante Antića dr. fra Josip Šimić te radionicama za djecu na temu hrvatskih svetaca i blaženika u prijepodnevnim i popodnevnim satima, u Križevcima je u subotu 26. siječnja održan program trećega dana 5. dana hrvatskih svetaca i blaženika.

Sadržajno prikazivanje života, djelovanja i poruke sluge Božjega Ante Antića dao je u vicepostulator Šimić prije same mise. Predstavio je Antićev životni put od rođenja u Šepurinama na Prviću 1893. do smrti 1965. godine u župi Majke Božje Lurdske u Zagrebu. Govorio je o Antićevoj skromnosti, jednostavnosti, poniznosti, ljubaznosti i dubokoj pobožnosti te o načinima njegove izuzetne komunikacije s vjernicima kroz duhovna vodstva, ispovijedi, osobne razgovore, brojna pisma koja je pisao.

Više...
 
Župna pastoralna statistika za 2012. god.

 

Donosimo pastoralnu statistiku župe Majke Božje Lurdske za prošlu 2012. godinu. Statistika obuhvaća: krštenja, prvu pričest, krizmu, vjenčanja, preminule, pohode bolesnicima i blagoslov obitelji.

Više...
 
Poslije božićnih blagdana nastavak redovitih pastoralnih aktivnosti

Svetkovinom Krštenja Gospodinova završilo je božićno vrijeme, time i školski praznici. Od ponedjeljka, 14. siječnja nastavljaju se redovite tjedne pastoralne aktivnosti u našoj župi, kao i vjeronaučni susreti.

  • Biblijska večer – srijedom poslije večernje mise,
  • Euharistijsko klanjanje – četvrtkom poslije večernje mise,
  • Marijanska pobožnost – prije večernje mise,
  • Susreti Franjevačke mladeži – četvrtkom u 20,15 sati,
  • Kateheze odraslih za sakramente – petkom u 18 sati,
  • Susreti ministranata – subotom u 11 sati.
  • Vjeronaučni susreti – prema rasporedu.
 
Završen blagoslov obitelji u župi

U proteklom je tjednu, prije blagdana Krštenja Gospodinova, završen blagoslov obitelji u našoj župi. Blagoslov je započeo na blagdan sv. Ivana, 27. prosinca, a završio u utorak 8. siječnja. Sveukupno je blagoslovljeno oko 770 obitelji (kao i proteklih godina).

Tijekom blagoslivljanja obitelji, koje su se i ove godine za to prijavile, svećenici (fra Nikica Ajdučić, fra Mate Matić, fra Tino Labrović, fra Josip Čugura i fra Josip Šimić) su u obiteljima doživjeli istinsku dobrodošlicu, gostoljubivost i osjetljivost za dobro Crkve i župe. Zato svima izričemo srdačnu zahvalnost.

Obitelji koje nisu bile prisutne u vrijeme blagoslova mogu se naknadno prijaviti u župni ured i dogovoriti blagoslov. 

 
"Rodio se Bog i čovjek" - mjuzikl Dječjeg zbora

U samostanskoj dvorani župe i samostana Majke Božje Lurdske, u srijedu 26. prosinca, održana je već tradicionalna božićna priredba, koju su izveli članovi Dječjeg zbora "Sunce" iz naše župe. Zborom je ravnala i predstavu uvježbala s. Željka Čeko, uz pratnju flaute koju je svirala Anamarija Tomašević i uz korepetitora Maju Jazvinšćak Jembrek. Zbor je u prvom dijelu izveo 11 božićnih pjesama, a u drugom dijelu glazbeno scenski igrokaz "Rodio se Bog i čovjek", stihove s. Marije od Presvetog Srca, koje je uglazbio Mario Nardelli. Unatoč kiši i ne baš lijepom vremenu, predstava je bila jako dobro posjećena i dvorana je bila ispunjena do posljednjeg mjesta.
Izvođači i s. Željka bijahu nagrađeni dugim pljeskom oduševljenja i zahvaljivanja prisutnih. Zboru, mladima i s. Željki od srca se zahvalio župnik fra Nikica Ajdučić.

 

 
Prijave za božićni blagoslov obitelji

Božićni blagoslov obitelji poseban je dan kada Krist po molitvi Crkve ulazi u obiteljski dom. Blagoslov obitelji je izraz Vaše vjere i svjedočanstvo pripadnosti Rimokatoličkoj Crkvi. To nije nešto što svećenik “obavlja sam”, nego je to opredjeljenje obitelji. Obitelj moli Božji blagoslov po svećenikovim molitvama. Ona se stavlja pod zaštitu Svevišnjega Boga. Zato otvorite vrata svoga doma Bož­jem blagoslovu i milosti.  

 

Prijave za blagoslov:

  • poslije svetih misa u sakristiji,
  • u župnom uredu ili na tel.: 466 05 55 (9 - 11 i 16 - 18 sati),
  • na vratariji samostana ili na tel.: 466 00 30 (8 - 12 sati).

Vrijeme blagoslova: radnim danom od 9 do 12 sati; od 15 do 19.30 sati.

Više...
 
Došašće - vrijeme priprave za Božić

Crkva je započela milosno vrijeme došašća u kojem se pripremamo za rođenje Gospodinovo, Božić. Aktivnije smo pozvani na molitvu i djela ljubavi. Pripravni dočekajmo Božić!

Mise zornice u Svetištu: svako jutro (osim nedjelje) u 6 sati.

Devetnica Božiću: od 15. do 24. prosinca u 19 sati.

 
Završena proslava obljetnice samostana i župe

4

(nedjelja, 9. prosinca 2012.)

U crkvi i franjevačkom samostanu Majke Božje Lurdske kroz protekli tjedan (od 3. do 9. prosinca) odvijala se proslava 80. obljetnice samostana i 70. obljetnice župe. Večeri od ponedjeljka do srijede uključivale su program duhovne obnove: roditelji prvopričesnika (voditelj: fra Ivica Vrbić, OFM Cap), krizmanika (voditelj: fra Kristijan Kuhar, TOR) te predškolske djece – proslava Nikolinja (voditelji: s. Željka Čeko i fra Tino Labrović). Ostala tri dana protekla su u proslavi trodnevnice Bezgrješnoj, na čiji je blagdan 8. prosinca 1942. osnovana župa.

Više...
 
Župni zborovi prolavili zaštitnicu sv. Ceciliju

Na spomendan sv. Cecilije, 22. studenoga, članovi pjevačkih zborova naše župe i svetišta proslavili su svoju zaštitnicu. Na večernjoj sv. misi predvodili su pjevanje članovi: Velikog mješovitog zbora, Zbora fra Ante Antića, Zbora Frame i Dječjeg zbora. Misno je slavlje predvodio fra Josip Šimić, u koncelebraciji s o. gvardijanom fra Matom i o. župnikom fra Nikicom. Po završetku sv. mise svi su se našli pred olatom Majke Božje Lurdske i njoj u čast zapjevali, jer pod njezinom zaštitom djeluju već desetljećima (Veliki mješoviti zbor djeluje već oko 80 godina, od početka samostana). Poslije slavlja u crkvi druženje se nastavilo u samostanskoj dvorani, na zajedničkoj večeri, uz pjesmu i veselje. "To bijaše jednodnevna duhovna obnova koju su svi odličnom ocjenili" (Sudionik).

 

 
Predstavljen CD duhovnih pjesama FRAME "Nek slavljen bude Bog"

U nedjelju, 18. studenoga nakon sv mise u 19 sati zbor Frame Majke Božje Lurdske predstavio je svoj album prvjenac “Nek slavljen bude Bog”. Zbor djeluje godinu dana, pjeva nedjeljom na večernjoj sv. misi i u raznim drugim prigodama. Sastoji se od dvadesetak mladih, što pjevača što svirača. Inicijator svega jest fra Jure Hrgović, bivši duhovni asistent.

Više...
 
Vukovar u našim molitvama
 
U Subotu 17. studenoga, uoči dvadeset i prve obljetnice Vukovarskih stradanja, na večernjoj svetoj misi  prisjetit ćemo se svih poginulih i nestalih u Domovinskom ratu. Vukovar je simbol svih naših stradanja te ga kao takvog ne smjemo zaboraviti. Neka Gospodin sve preživjele učvrsti u vjeri a pokojnima udjeli svoj mir.
 
HRVATI NA ZAHVALNOM HODOČAŠĆU U RIMU
 

Vatikan, (IKA) – Papa Benedikt XVI. u sklopu pozdrava hodočasničkim skupinama tijekom opće audijencije 7. studenoga pozdravio je i hrvatske vjernike, sudionike nacionalnog hodočašća na grobove apostola u Godini vjere. Papin pozdrav na hrvatskom jeziku prenosimo u cijelosti:


"S posebnom radošću pozdravljam vas, hodočasnike iz Hrvatske, koji ste došli, predvođeni vašim pastirima, zahvaliti za moj apostolski pohod vašoj domovini prošle godine. Naš je susret u Zagrebu bio u znaku obitelji; vaš dolazak u Rim je u Godini vjere, netom po svršetku Biskupske sinode o novoj evangelizaciji. Obitelj, vjera i evangelizacija nerazdvojno idu zajedno. To sam vam i rekao na svetoj misi prigodom Nacionalnog susreta hrvatskih katoličkih obitelji:

Više...
 
<< Početak < « 21 22 23 24 25 26 27 28 » > Kraj >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

Najave

Župni list "Majka"

list 166

Pastoralne aktivnosti

pastoralnaktivn zupe2

Akcija Caritasa "5 za 1"

caritas

Dovršetak izgradnje crkve

 

Tko je online

Trenutno aktivnih Gostiju: 32 

Broj posjetitelja

DanasDanas15
Ovaj mjesecOvaj mjesec18241
SveukupnoSveukupno1848049
, Powered by Joomla! and designed by SiteGround web hosting